A szülői ház elég ramaty állapotban van, ám a pénzt a párkapcsolatomra kellene fordítani. Mit tegyek?
3 éve vagyok párkapcsolatban, vele tervezek a jövőben is. A szülői ház viszont rendesen igényelné a lóvét, mert ha össze nem is dől, de nagyon sokmindent kellene rajta rendbetenni. A párom emiatt kiakadt, mert szerinte a pénzt amit a házra költök, inkább magunkra, a saját jövőnk építésére kellene fordítanom. Ebben igazat is adok neki, de mégsem hagyhatom hogy lassan megeméssze az idő a házat ahol felnőttem és anyám jelenleg is lakik. Ő a nyugdíjából nem tud ilyenekre fordítani. Ráadásul ha egyszer eladósorba kerül, annál könnyebben túl adunk rajta. Viszont így ugye nem haladunk a párommal előre a saját életünkben.
Mi a megoldás egy ilyen helyzetben? 34F
A saját életeddel törődj a jövőddel.
Maximálisan a parodnak van igaza.
Ha a haz nem lakhatatlan csak épp teszem fel régi a fürdőszoba de használható akkor maradjon úgy.
Csak előre tekints minden helyzetben!
Nálunk is hasonló volt a probléma. A párom szülei tartozások miatt elvesztették a családi házat, és mostanra gyűjtöttek egy kicsit, de nem eleget, hogy visszavásárolják, és kellett ehhez a párom segítsége is, amin én is kiakadtam, hogy nem ezért gyűjtünk. Végül nálunk kölcsön adta a pénzt, amit elvártak tőle, remélem egyszer visszakapja, de mondtam, hogy ez volt az első és utolsó, ráadásul arra a házra jócskán kell még költeni, hogy ne dőljön össze. Nekem rosszul esett a páromtól, de meg is értettem vhol, fordított helyzetben én is így csináltam volna valószínűleg, de nekem a párom szüleinek a hozzáállásával van a fő problémám.
Én egyébként sajnállak, mert lelkileg nem könnyű helyzet, vkit biztos meg fogsz bántani a döntéssel, ha anyukád is igényli a felújítást, és nem csak te gondolod így. Ha csinálsz is rajta vmit, hogy anyukád ott tudjon úgy élni, hogy nem szakad rá a tető, akkor tedd meg, de ne erre költsd teljesen a spórolt pénzetek, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!