A szülői ház elég ramaty állapotban van, ám a pénzt a párkapcsolatomra kellene fordítani. Mit tegyek?
3 éve vagyok párkapcsolatban, vele tervezek a jövőben is. A szülői ház viszont rendesen igényelné a lóvét, mert ha össze nem is dől, de nagyon sokmindent kellene rajta rendbetenni. A párom emiatt kiakadt, mert szerinte a pénzt amit a házra költök, inkább magunkra, a saját jövőnk építésére kellene fordítanom. Ebben igazat is adok neki, de mégsem hagyhatom hogy lassan megeméssze az idő a házat ahol felnőttem és anyám jelenleg is lakik. Ő a nyugdíjából nem tud ilyenekre fordítani. Ráadásul ha egyszer eladósorba kerül, annál könnyebben túl adunk rajta. Viszont így ugye nem haladunk a párommal előre a saját életünkben.
Mi a megoldás egy ilyen helyzetben? 34F
"Gondolok itt arra, hogy ha majd egyszer te öröklöd, akkor lehet most pl felújítod 1 millióért, és 10 év múlva sokkal többet kapsz érte majd.."
Csak nem mindegy, hogy Törökbálinton van, vagy mondjuk Gávavencsellőn.
De amúgy a kérdező is jól eltűnt, mi meg itt ötletelünk.
az én szüleim (80, 85) se voltak hajlandóak öregségükre változtatni. nekik nem kellett felújítani - ha mégis, lett volna rá pénzük -, de a ház túl nagy volt.
kissebbe nem, mert "ebben van az életük munkája", mert "itt a kert".
számoljak fel én mindent (munkát, saját otthont ) és költözzek hozzájuk. gondoskodjak róluk és a házról, az "életük munkájáról". erre én nem voltam hajlandó, mert az én koromban már nem lett volna visszaút a munkaerőpiacra.
aztán az apám meghalt, anyám egyedül maradt. semmi nem volt jó neki. se a nyugdíjas otthon, se a nyugdíjas klub, se a bejáró/segítő néni.
anyám úgy halt meg, hogy tele volt a szeme az irántam való gyűlölettel. (mert ő nem változtat..)
és nekem ezzel a teherrel kell eztán együtt élnem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!