Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülői ház elég ramaty...

A szülői ház elég ramaty állapotban van, ám a pénzt a párkapcsolatomra kellene fordítani. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 éve vagyok párkapcsolatban, vele tervezek a jövőben is. A szülői ház viszont rendesen igényelné a lóvét, mert ha össze nem is dől, de nagyon sokmindent kellene rajta rendbetenni. A párom emiatt kiakadt, mert szerinte a pénzt amit a házra költök, inkább magunkra, a saját jövőnk építésére kellene fordítanom. Ebben igazat is adok neki, de mégsem hagyhatom hogy lassan megeméssze az idő a házat ahol felnőttem és anyám jelenleg is lakik. Ő a nyugdíjából nem tud ilyenekre fordítani. Ráadásul ha egyszer eladósorba kerül, annál könnyebben túl adunk rajta. Viszont így ugye nem haladunk a párommal előre a saját életünkben.

Mi a megoldás egy ilyen helyzetben? 34F

2020. okt. 30. 19:01
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
52%

"Gondolok itt arra, hogy ha majd egyszer te öröklöd, akkor lehet most pl felújítod 1 millióért, és 10 év múlva sokkal többet kapsz érte majd.."

Csak nem mindegy, hogy Törökbálinton van, vagy mondjuk Gávavencsellőn.

De amúgy a kérdező is jól eltűnt, mi meg itt ötletelünk.

2020. okt. 31. 11:10
 42/44 anonim ***** válasza:
85%

az én szüleim (80, 85) se voltak hajlandóak öregségükre változtatni. nekik nem kellett felújítani - ha mégis, lett volna rá pénzük -, de a ház túl nagy volt.

kissebbe nem, mert "ebben van az életük munkája", mert "itt a kert".

számoljak fel én mindent (munkát, saját otthont ) és költözzek hozzájuk. gondoskodjak róluk és a házról, az "életük munkájáról". erre én nem voltam hajlandó, mert az én koromban már nem lett volna visszaút a munkaerőpiacra.

aztán az apám meghalt, anyám egyedül maradt. semmi nem volt jó neki. se a nyugdíjas otthon, se a nyugdíjas klub, se a bejáró/segítő néni.

anyám úgy halt meg, hogy tele volt a szeme az irántam való gyűlölettel. (mert ő nem változtat..)

és nekem ezzel a teherrel kell eztán együtt élnem..

2020. okt. 31. 11:43
 43/44 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Azt hiszem az lesz a legjobb ha valóban csak a legszükségesebbekre költök, és magunkra koncentrálok jobban. Aztán ha eljön az ideje, akár áron alul is eladom a házat. De feleslegesen nem akarom beleölni a pénzt. Valóban, ez is olyan mint egy pénznyelő.
2020. okt. 31. 13:32
 44/44 anonim ***** válasza:
34%
Nem olvastam el a valaszokat, de nekem anyuval jo kapcsolatom van. Nem tudom neked milyen, de en amibe tudnek segitenek anyanak. Tuti nem mondana meg nekem egy ferfi se, hogy ez ne igy legyen. Az en penzem, azt csinalok vele amit akarok.
2020. nov. 2. 23:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!