Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szülői ház elég ramaty...

A szülői ház elég ramaty állapotban van, ám a pénzt a párkapcsolatomra kellene fordítani. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 éve vagyok párkapcsolatban, vele tervezek a jövőben is. A szülői ház viszont rendesen igényelné a lóvét, mert ha össze nem is dől, de nagyon sokmindent kellene rajta rendbetenni. A párom emiatt kiakadt, mert szerinte a pénzt amit a házra költök, inkább magunkra, a saját jövőnk építésére kellene fordítanom. Ebben igazat is adok neki, de mégsem hagyhatom hogy lassan megeméssze az idő a házat ahol felnőttem és anyám jelenleg is lakik. Ő a nyugdíjából nem tud ilyenekre fordítani. Ráadásul ha egyszer eladósorba kerül, annál könnyebben túl adunk rajta. Viszont így ugye nem haladunk a párommal előre a saját életünkben.

Mi a megoldás egy ilyen helyzetben? 34F

2020. okt. 30. 19:01
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
49%

#19, bennem is ez fogalmazódott meg. hogy "öreg fát nem lehet átültetni.."

láttam én már panelház erkélyén idős, fejkendős nénit ácsorogni. nem tűnt boldognak..

2020. okt. 30. 20:26
 22/44 anonim ***** válasza:
73%
21 Én meg olyat láttam akitől elárverezték a nagy házat, mert nem nem tudtàk sehogy fizetni mert kozben a gyerekek se álltak már jól anyagilag.... az sem jobb helyzet konolyan erzelmességből elcseszni a fia életét? Nehogy családot alapítson dolgozzon a mama házára.
2020. okt. 30. 20:30
 23/44 anonim ***** válasza:
86%
Nem egy olyat olvastam itt, ahol szülői rábeszélésre a pár a szülői házban kezdte az életét, felújították, aztán a szülők ilyen-olyan okból kibírhatatlan viselkedése, a magánszféra teljes negligálása és a parancsoló modor miatt el kellett menjenek albérletbe, mert idegileg nem bírták tovább. Nincstelenek lettek, de a papáéknak lett egy felújított házuk.
2020. okt. 30. 20:43
 24/44 anonim ***** válasza:
47%
nagyapám kb egy éve odalökte a gyerekeinek (3) hogy össze kéne dobni egy kis pénzt a szülői házra mert elfagytak a csövek vagy valami ilyesmi. nagyapám évek óta nem is lakik ott. úgyhogy a gyerekei (apám az ötvenes évei közepén van, mind you) nem adtak bele semmit :D
2020. okt. 30. 20:44
 25/44 anonim ***** válasza:
72%

#22, nem azt írtam, hogy azt kell csinálni. csak megírtam, hogy az öreg parasztnéni nem volt boldog kiszakítva a környezetéből

ez megint egy olyan helyzet, mint ami az életben (sokunk életében..) szemközt jön. nincs feltétlenül mindenki számára jó megoldás

2020. okt. 30. 20:47
 26/44 anonim ***** válasza:
66%
Öreg fát nem lehet átültetni, ebben van igazság. De az öreg fának ott volt egy egész élet, hogy gondoskodjon magáról öreg korára. Félre lehetett volna tenni, házfelújításra mondjuk.
2020. okt. 30. 22:33
 27/44 anonim ***** válasza:
28%

Próbálj kalkulálni, hogy mennyi az az összeg, ami megéri neked, hogy a ház jobb állapotban legyen. Gondolok itt arra, hogy ha majd egyszer te öröklöd, akkor lehet most pl felújítod 1 millióért, és 10 év múlva sokkal többet kapsz érte majd..

Nekem úgy tűnik, hogy párod azt nem veszi figyelembe, hogy majd egyszer az a ház a tiéd lesz. És nem mindegy hogy most hagyod, és valamit kapsz érte, vagy legalább annyira helyrepofozod, hogy esetleg később ebből lehessen bevétel is. Pl kitudjátok majd adni albérletbe,azt a pénzt pedig a gyereknek félre tudjátok rakni. Kicsit elkalandoztam, de a lényeg, hogy párod nekem önzőnek tűnik.

2020. okt. 30. 22:58
 28/44 anonim ***** válasza:
73%

19-es, akkor a gyerek ne tudjon haladni meg csaladot alapítani, nehogy a nyugdíjas mamának el kelljen költöznie a házából, amit egy egész élet alatt nem volt képes lakható állapotban karbantartani?

Azt hiszed,egy fiatalnak ez egyszerű? A saját életét is élni meg a szüleit is pesztrálni?

Tetszik vagy sem, a mamának kellett volna gondoskodnia az elmúlt 50-60 évben arról, hogy nyugdíjasként házban élhessen, ezt megoldani má em a gyerek feladata. Adják el a házat, a mama meg költözzön be egy szoba-konyhás házrészbe, most ha egyszer a fejére szakad a ház, akkor mit tud csinálni? Elveszi a gyereke jövőjét inkább?

2020. okt. 31. 07:57
 29/44 anonim ***** válasza:
45%

#28, a mamának kellett volna gondoskodnia az elmúlt 50-60 évben arról, hogy nyugdíjasként házban élhessen

a mama elmúlt 50-60 évéről nem tudunk semmit. talán egyedül nevelte a gyereket. talán a szüleiről kellett gondoskodni és nem tudott emiatt tartalékolni idős korára. talán más. és talán tényleg az ő hibája, hogy most itt tart

volt egy kérdés, mi pedig csak okoskodunk és osztjuk a tanácsokat meg a véleményeket meg az ítélkezéseket.

2020. okt. 31. 08:36
 30/44 anonim ***** válasza:
76%

29-es, az a helyzet, hogy a végeredményen nem változtat, hogy a mama hibája volt-e a dolog vagy sem.

A lényeg, hogy a gyerek nen adhatja fel a jövöjét és a sajá családot azért, hogy a mamának ne kelljen elköznie.

2020. okt. 31. 08:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!