Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mivel szerelitek le a "mikor...

Mivel szerelitek le a "mikor lesz már eljegyzés/kisbaba/párkapcsolat" kérdéseket a család részéről?

Figyelt kérdés

Nem akarom őket megbántani, de baromi fárasztó ezt hallgatni folyton. Egyedülálló 22 éves lány/nő vagyok, jelenleg egyetemre járok és próbálom felépíteni az életem, kapcsolatokat építeni. Covid, lockdown ide, vagy oda, de én úgy érzem, hogy a mostani helyzetből is a legtöbbet hozom ki.

Nyelvet tanulok, sportolok, lett több új hobbim is és eddig úgy, ahogy de sikerült utaznom is (távolabbi helyekre). Plusz ugye tanulok is nappalin.

Sosem éreztem magam magányosnak annak ellenére, hogy rendes párkapcsolatom még nem volt. Nem vagyok befordult antiszociális, de még nem jött az "igazi". Ezt nem gondolom hátránynak, sőt.

Boldog vagyok az életemmel, lehetőségeimmel, terveimmel. Viszont minden családi eseményen a fő téma, hogy én mikor viszek már haza valakit bemutatni, "bezzeg XY már feleség/anyuka", "én ennyi idősen ...". Most a nővéremet eljegyezték, mikor volt a családi vacsora a családdal, akkor egy idő után rám szálltak, hogy na és én mikor fogok már itt tartani?! Előre félek, hogy majd az esküvőn is minden 3. vendég kérdése ez lesz.

Én pedig olyan vagyok, hogy a magánéletemet szeretem megtartani magamnak és nem fogom ecsetelni, hogy kikkel ismerkedtem az elmúlt időben, éppen mi volt a gond stb. Próbálom kínosan elviccelni, hogy hát az én lovagom valahol eltévedt útközben, vagy másra terelem a témát, hogy éppen az egyetemen mivel vagyok elfoglalva, milyen nyelvet kezdtem el tanulni, ilyenek. De nyilván ezeket ismételgetni fárasztó.

2021. márc. 12. 20:33
 241/268 anonim ***** válasza:
0%
Én lezártam, csak ajánlottam zárszónak témába vágó írásokat, hogy sokszor mik állhatnak a háttérben :)
2021. márc. 14. 15:14
 242/268 anonim ***** válasza:
84%
Atya világ, tényleg ott tartunk, hogy aki boldog párkapcsolat nélkül és önszántából nem is akar egy ember mellett lehorgonyozni, annak pszichés és mentális problémái vannak? Az igen, ilyet se hallottam még életemben, de ez valami irtózatosan röhejes. Biztos sokkal jobb, mint a mai házasságok nagyrésze, amiben a felek agyba-főbe csalják egymást, de a gyerek miatt azért együtt maradnak, boldogtalanok, szenvednek a megromlott hazassagukban, de azért maradnak a langyos szarban, mert az a normális ha mindnekinek van kötelező jelleggel egy fix valaki az életében.🤦🏻‍♀️
2021. márc. 14. 15:14
 243/268 anonim ***** válasza:
0%
242, az sem jobb. De ha érdekel az ilyen téma, ajánlom a cikket és a videót :)
2021. márc. 14. 15:15
 244/268 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legjobb zárszó az lenne végre, ha felnőtt emberek eljutnanak arra a szintre, hogy nem akarják mindenáron idegen emberekről megmagyarázni, hogy mentális problémáik vannak, csak mert nem a társadalom elvárásai szerint élnek.
2021. márc. 14. 15:16
 245/268 anonim ***** válasza:
0%
244, ok akkor legyen ez a zárszó :)
2021. márc. 14. 15:19
 246/268 anonim ***** válasza:
100%
Ezen az alapon pszichés gondjai vannak annak a több millió embernek, akik tudatosan nem akarnak gyereket, mert a nagy többség akar. És szinten pszichés gondjai vannak azoknak is ilyen elven, akik nem esznek húst, mert az ember mindig is evett húst és a többsége mai napig eszik. Na meg a homoszexuális emberek is mentális betegek és nem normálisak, mert az emberek többsége még mindig hetero stb stb. Ezek mind gusztustalan ítélkezések, semmi más.
2021. márc. 14. 15:19
 247/268 anonim ***** válasza:
100%

Mi folyik itt Gyongyoson?

lassan ezer hsz lesz :D

2021. márc. 14. 18:43
 248/268 anonim ***** válasza:
23%

"Őszintén nem értem, hogy egy huszonéves, felnőtt, világlátott értelmes nő, hogy nem tudja két mondattal rövidre zárni az ilyen kérdéseket? Sokkal kellemetlenebb szituációkat is meg kell tudnod már oldani. Asszertív kommunikációs tréninget javaslom erősen, mert itt valami hiba van a kommunikációdban, vagy a kiállásodban."

Ugyanezt gondolom en is, figyelmen kivul hagyva az elozo 100 kommentet...

Szexpartnereket valtogatni nem vagy szegyellos, de a csaladod elott megvedeni magad igen?

Az laza.

2021. márc. 17. 14:13
 249/268 anonim ***** válasza:
0%
Egyebkent 22 evesen valoban itt lenne az ideje, attol h vannak akik nem ertek meg ra.
2021. márc. 17. 14:13
 250/268 A kérdező kommentje:
Miért lenne itt az ideje?! Van, aki 22 évesen még mindig a régi gyerekszobájában él a szüleivel... Attól, mert nekem szerencsém van az életben és a családom kicsit bőkezűbben tud támogatni, nem akarom feladni az életemet és sorra szülni a gyerekeket, meg beérni egy olyan "párral", akivel amúgy nem is illünk össze, "dehát lehetne rosszabb is" alapon nem szakítok. Köszi, de köszi nem.
2021. márc. 17. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!