Mivel szerelitek le a "mikor lesz már eljegyzés/kisbaba/párkapcsolat" kérdéseket a család részéről?
Nem akarom őket megbántani, de baromi fárasztó ezt hallgatni folyton. Egyedülálló 22 éves lány/nő vagyok, jelenleg egyetemre járok és próbálom felépíteni az életem, kapcsolatokat építeni. Covid, lockdown ide, vagy oda, de én úgy érzem, hogy a mostani helyzetből is a legtöbbet hozom ki.
Nyelvet tanulok, sportolok, lett több új hobbim is és eddig úgy, ahogy de sikerült utaznom is (távolabbi helyekre). Plusz ugye tanulok is nappalin.
Sosem éreztem magam magányosnak annak ellenére, hogy rendes párkapcsolatom még nem volt. Nem vagyok befordult antiszociális, de még nem jött az "igazi". Ezt nem gondolom hátránynak, sőt.
Boldog vagyok az életemmel, lehetőségeimmel, terveimmel. Viszont minden családi eseményen a fő téma, hogy én mikor viszek már haza valakit bemutatni, "bezzeg XY már feleség/anyuka", "én ennyi idősen ...". Most a nővéremet eljegyezték, mikor volt a családi vacsora a családdal, akkor egy idő után rám szálltak, hogy na és én mikor fogok már itt tartani?! Előre félek, hogy majd az esküvőn is minden 3. vendég kérdése ez lesz.
Én pedig olyan vagyok, hogy a magánéletemet szeretem megtartani magamnak és nem fogom ecsetelni, hogy kikkel ismerkedtem az elmúlt időben, éppen mi volt a gond stb. Próbálom kínosan elviccelni, hogy hát az én lovagom valahol eltévedt útközben, vagy másra terelem a témát, hogy éppen az egyetemen mivel vagyok elfoglalva, milyen nyelvet kezdtem el tanulni, ilyenek. De nyilván ezeket ismételgetni fárasztó.
Én is kiszálltam, parttalan vita, úgysem fogunk konkrét választ kapni semmire, csak megy itt a saját vélemény és értékrend fitogtatása.
Jó éjt.
Sziasztok! Konkrét választ arra, hogy mi miért erkölcsös, szerintem senki sem tud adni. Jól írta itt valaki, hogy erkölcsi érzéke vagy van valakinek,vagy nincs. Ez olyan kb mint arra várni ésszerű választ, hogy a rózsa miért finom illatú. Biztos van pár ember, aki szerint nem jó illatú, de azért a nagy többség szerint jó. Hogy miért? Nehéz elmagyarázni.
Pl hazudni erkölcstelen? Igen, egyértelmű. (Leszámítva a kegyes hazugságot) De miért? Mert nem szép dolog. Jobb választ nem lehet adni. Nyilván egy olyan országban valahol, ahol mondjuk a hazugság mindennaposá válna, már nem lenne erkölcstelen.
Nekem eddig ugy alakult az eletem, hogy nem talaltam meg azt, akivel kolcsonosen jol ereznenk magunkat, nemcsak elviselnenk egymas tarsasagat, hanem szeretnenk egyutt fejlodni is es lennenek kozos celjaink, na meg szerelem. Ezert egyelore nincs. Ha talalnek is valakit, minimum 1-2 ev egyutteles kellene, es meg az is korai lenne gyereket vallalni(mai vilagban anyagiak stb, kozos elmenyeket is kellene elobb gyujteni). Lehet ez csak mind kifogas, de tenyleg nem egyszeru megtalalni azt, akivel gyermeket lehet vallalni es komoly kapcsolatba kerulni.
Kerdezo, nagyon fiatal vagy. Elotted az elet. Tapasztalj, elj, tanulj, dolgozz, erezd jol magad, es amint keszen allsz, a sors is ugy hozza, hogy talalsz valakit. Ennyi idosen egyaltalan nem kellene meg azon gondolkodni, hogy miert nincs parod, vagy gyermeked.
Valamelyik valaszolo irta, hogy latott egy videot, amiben errol volt szo. Vele ertek egyet. Szepen elmondod, hogy most meg masrol szol az eleted, es kesz, vagy pedig megkoszonod, hogy erdeklodtek, es lezarod.
Kicsit elszaladt a téma és nem tudom visszaolvasni, szóval ha valami olyat írók ami volt, legyetek elnézők.
Szerintem semmi rossz nincs abban ha rokonság erőszakosan kérdezi mikor lesz már házasság/gyerek egy fiatal felnőtteknél. Pl nálam nem is jön fel gyakran a téma, max évente 1-2x és valamennyire a "dolguk is"(Ki kérdezze, ha nem ők?), szóval nem vészes.
Egy 22 éves értelmes lány jövője, aki írásából és rövid történetéből ítélve még szubjektíven "szép" is(szex partnerek, odafigyel magára és egyedül is képvisel "értéket"), nem meglepően sok rokon izgat.
Megtalálja a nagy őt vagy egy kompromisszum kapcsolatba lép, mint annyian a világon.
Mondjuk engem egy kicsit zavar a kérdező hozzáállása kapcsolatokhoz: nem elégszem meg a "kevesebbel", mert már kiskoromba megtanultam az értékem.
Egy kicsit rizikós mentalítás, mert aki általában "több" az tudja is magáról és úgy is kezel mint egy "kevesebb"-t a kapcsolatban. Ellenben azzal, aki "kevesebb" az napi szinten harcol, hogy megtartson magának(hosszú távon lehet jobb), szóval van trade-off.
Szokták mondani, hogy nem a tökéletes férfit kell megtalálni, hanem alapanyagot.
És kit izgat egy olyan férfi, aki csak ítélkezni tud és a másik múltjában turkálni? Mert normális nőt biztos nem.
Milyen múlt?! Mintha itt legalább olyan kaliberű dologról lenne szó, hogy prosti volt a kérdező és azt igyekszik titkolni. De az, hogy egy huszonéves fiatal nő nem vonult apácazárdába és nem vonta meg magától a szexet csak azért, mert nem jött össze párkapcsolata, messze nem ez a kategória. Nem arról van szó, hogy a fél várossal megdugatta magát, ami sokaknál kiverné a biztosítékot, pusztán voltak szexuális élményei.
Eszembe nem jutna részletesen beszámolni a leendő páromnak arról, hogy ő előtte hány és milyen jellegű szexuális kapcsolatom volt, ugyanis ez ő előtte történt a múltban és messze nem egy olyan dolog, amit alapvető, hogy tudnia kellene!
És ez se nem aljas, se nem sunnyogás, pusztán nem tartozik rá az, hogy én hogyan éltem ELŐTTE az életem. Soha nem volt egyéjszakás kalandom, se szexkapcsolatom, de ha egy pasi egyből ezzel indítana, hogy ne sunnyogjak és el akarna számoltatni, hogy hány pasival, hogyan voltam, azonnal kihajítanám.
De igaz, valóban jobb ha kiderülne már az elején, hogy számára nagyjából csak az jöhet szóba, aki kapcsolaton kívül férfira se nézett, így legalább lenne esélye normális férfit találni, aki nem ítéli el kapásból.
Mit kell ezen felvállaljon?! Azt, hogy nem apáca és ha nem volt kapcsolata attól még néha volt igénye szexre?? Egyáltalán hogy bárki ahhoz, hogy a másik múltjában vájkáljon és el akarja róla számoltatni? Akinek nem fér bele, hogy a nő, akivel összejönni készül, mással is létesített rajta kívül szexuális kapcsolatot, az keressen magának egy szűz lányt vagy egy apácák és ne azt a szerencsétlen traktálja a szankamas erkölcsi dumájával.
Kéne a fenének ilyen pasi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!