Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mivel szerelitek le a "mikor...

Mivel szerelitek le a "mikor lesz már eljegyzés/kisbaba/párkapcsolat" kérdéseket a család részéről?

Figyelt kérdés

Nem akarom őket megbántani, de baromi fárasztó ezt hallgatni folyton. Egyedülálló 22 éves lány/nő vagyok, jelenleg egyetemre járok és próbálom felépíteni az életem, kapcsolatokat építeni. Covid, lockdown ide, vagy oda, de én úgy érzem, hogy a mostani helyzetből is a legtöbbet hozom ki.

Nyelvet tanulok, sportolok, lett több új hobbim is és eddig úgy, ahogy de sikerült utaznom is (távolabbi helyekre). Plusz ugye tanulok is nappalin.

Sosem éreztem magam magányosnak annak ellenére, hogy rendes párkapcsolatom még nem volt. Nem vagyok befordult antiszociális, de még nem jött az "igazi". Ezt nem gondolom hátránynak, sőt.

Boldog vagyok az életemmel, lehetőségeimmel, terveimmel. Viszont minden családi eseményen a fő téma, hogy én mikor viszek már haza valakit bemutatni, "bezzeg XY már feleség/anyuka", "én ennyi idősen ...". Most a nővéremet eljegyezték, mikor volt a családi vacsora a családdal, akkor egy idő után rám szálltak, hogy na és én mikor fogok már itt tartani?! Előre félek, hogy majd az esküvőn is minden 3. vendég kérdése ez lesz.

Én pedig olyan vagyok, hogy a magánéletemet szeretem megtartani magamnak és nem fogom ecsetelni, hogy kikkel ismerkedtem az elmúlt időben, éppen mi volt a gond stb. Próbálom kínosan elviccelni, hogy hát az én lovagom valahol eltévedt útközben, vagy másra terelem a témát, hogy éppen az egyetemen mivel vagyok elfoglalva, milyen nyelvet kezdtem el tanulni, ilyenek. De nyilván ezeket ismételgetni fárasztó.

2021. márc. 12. 20:33
 261/268 anonim ***** válasza:
88%

Ahha, szóval a fiatal nőknek, akik még javában egyetemre járnak és nem azon remegnek, mikor lesz már egy pasi, aki felkoppintja őket, mind rosszul csinálják, hisz a legfontosabb ezekszerint, hogy adj uramisten azonnal összejöjjenek valami fickóval, akivel gyártanak pár gyereket, a nő kőkemény egy éves munkaviszonyára, ami nagyjából szarra sem elég, arról nem is beszélve, hogy neadj’isten vannak nők, akik többre szeretnék annál vinni, semmint hogy valami gány helyen lehúzzanak egy évet, csak hogy tudjanak segélyre szülni. Inkább nem is kommentálom.

Hogy jön egyáltalán bárki ahhoz, hogy megmondja kinek hogyan kéne élnie az életét és mikor mi kellene szóba jöjjön??? Aztán, akinek nincsen a láthatáron semmiféle értelmes kapcsolat, az húzza le magát a WC-n? Vagy az első faszival, aki az útjába kerül vállaljanak gyereket, majd lesz aki lesz alapon? Meg sem fordult a picike fejedben, hogy esetlegesen ők is szeretnének normális diplomát szerezni? Nyelveket tanulni? Utazgatni? Szórakozni? Élvezni az életet? Ezt egy (vagy több) gyerek mellől nem fogod megcsinálni, max szenvedések árán és az soha nem lesz olyan, mint előtte. De persze, dobja kukába minden huszonéves, éppen leérettségizett lány a fiatalságát, mert 2021-ben még mindig ott tartunk, hogy a nők dolga a minél előbbi házasodás és szülés, az meg se forduljon a fejükben, hogy esetleg a saját elképzeléseik szerint éljenek és mondjuk ne segélyekre szüljenek, áhhh hogy képzelik.

2021. márc. 17. 16:42
 262/268 anonim ***** válasza:
0%

De ki beszelt ehenhalasrol?

Manapsag lett mania hogy jajj panelba nem vallalunk gyereket.. jajj mindenbol a legdragabbat kell megvenni.. jajj szuloktol nem fogadunk el segitseget mert serul az onerzetunk.. (normalis csaladba megsugom illik)

Jol nekem ugrottatok csakmert leirtam hogy nem 30-35 evesen idealis szulni😀

Es nem a kerdezon eroszakoskodok hanem mindenkire vonatkozik🤷‍♀️

2021. márc. 17. 19:43
 263/268 anonim ***** válasza:
0%
Normalis csaladba illil besegiteni a fiatal parnak ha babat vallalnak, ugy ertem
2021. márc. 17. 19:44
 264/268 A kérdező kommentje:

De miért baj, ha valaki nem panelban akar élni éveket?

Én világéletemben kertes házban laktam, saját terasszal és külön fürdővel, gardróbbal. Sosem lettem volna képes beköltözni egy lakótelepi, 7. emeleti kis lakásba, mert tudtam, hogy ott nem lettem volna boldog. Egyedül sem, nemhogy egy csecsemővel. Szerencsés vagyok, mert válogathattam a lakások között, amíg megtaláltam a számomra megfelelőt. De teljesen megértem, ha valaki inkább vár éveket a gyerekvállalással már csak azért is, hogy jobb életteret, otthont teremthessen a saját gyerekének.

És hidd el, általában nem arról van szó, hogy a fiatalok nem akarnák elfogadni a segítséget, hanem a szülők általában NEM TUDNAK érdemben segíteni.

Elcseszett egy álomvilágban élhetsz te, ha neked az a szint, hogy 20 éves kor után potyogtatni kell a gyerekeket.

2021. márc. 17. 19:53
 265/268 anonim ***** válasza:
90%

És még mindig nem érti, hihetetlen.

Meséld már el nekem, hogy egy éppen leérettségizett, fiatal lánynak, aki most kezdte az egyetemet mi a jó büdös francból kellene legyen saját/bérelt lakása, több éves stabil párkapcsolata és minimum 1-2 éves munkaviszonya?!? Miközben a többség ennyi idősen, mint a kérdező még javában tanul, otthon él és a szülők tartják el és messze nincsen olyan stabil párkapcsolata, amibe gyereket szülne, sőt most kapaszkodj, az utolsó gondolata eg gyerek, teljesen érthetően. Egyáltalán miből gondolod, hogy hogy minden egyes nő kerek e Földön, akar gyereket?! És azt honnan szeded, hogy aki akar, az egyből a suliból kiesve, a fiatalságát feladva egy tini szerelembe akarja mindezt megvalósítani? Mi a fene olyan felfoghatatlan azon, hogy az emberek döntő többsége igen is szeretne először tanulni, élni, karriert építeni, mielőtt gyerekvállalásra adja a fejét? De mondok jobbat, van, aki szeretne felelősségteljesen gyereket vállalni és nem az, hogy gyorsba lehúzok egy évet, hogy legyen csed/gyedem messze nem ez a kategória! Tudod te egy sima érettségivel mennyi a kezdő fizetés?? Javaslom nézd meg, mielőtt bőszen biztatsz itt mindenkit a nagyjából semmire szülésre. Az, hogy neked kimerül a felelősség abban, hogy kizárólag a szaporodási ösztönöd által vezérelve minél hamarabb kinyomsz magadból 1-2 kölköt segélyekre meg a pasikád pénzére, más még képes tisztán gondolkodni. Elég szomorú, hogy felnőtt emberek ennyire nem képesek tiszteletben tartani, hogy más másképp éli az életét és eszébe nem jut a minimumra gyereket szülni, miközben amúgy nem is akar....

Ja és nem, a gyerekvállalás KÉT EMBER felelőssége és véletlen sem az egész családé, úgyhogy rohadtul nem alapvető illem, hogy kötelező jelleggel besegítsenek a felelőtlen, butácska lányuknak asszisztálni a felelőtlenségéhez. Arról ne is beszéljünk, hogy a nagy átlag NEM IS TUD besegíteni, mert nincs amiből.

Most már kiszállnál végre mások életéből és méhéből és tiszteletben tartanád végre, hogy a többség véletlen sem a te felelőtlen, szüljünk segélyre meg létminimumra mentalitásod szerint el?! Köszönjük.🤦🏻‍♀️

2021. márc. 17. 20:09
 266/268 anonim ***** válasza:
90%

A világon semmi gond nincs azzal, ha az ember 30-35 között szül! Főleg, hogy SENKINEK semmi köze hozzá! Neked nem mindegy ki mikor szül? Felkelek te szüljél egyből érettségi után anyádék nyakára, ha éppen úgy tetszik, más meg majd úgy éli a saját életét, ahogy akarja és akkor szül, amikor akar és amikor tud, mert megvan hozzá a háttér meg a stabil kapcsolat. Amúgy is rohadt mindegy neked, hogy ki mit kezd az életével? 30 éves embert ne akarjunk már nagyjából temetni, mert jaj az már nem ideális a szülésre. Dehogynem. A kérdező amúgy is bőven messze van még a 30-tól, akkor minek ekézed itt a baromságaiddal, mikor világosan elmondta mik a prioritások az életében?! Bőven ráér majd évek múltán gyerekvállalásra gondolni, már ha egyáltalán akar, mert bizony ám manapság már egyre többen nem akarnak.

Egy 22 éves fiatal nő totálisan érthetően még a tanulással, szórakozással, utazással, baratozással tölti az életét, nem pedig rohan szülni, nehogy 31-32 évesen legyen meg az első gyerek, mert akkor összedől a világ.🤷🏻‍♀️

2021. márc. 17. 20:14
 267/268 anonim ***** válasza:
91%
Olyan szájából ne halld meg az ítélkezést, aki képes olyanokat mondani, hogy szüljön az ember csupasz sggre, a csaladja jóindulatában bízva. Az ilyen sajnos annyit is ér, nem kell tőle felvenni.
2021. márc. 18. 08:08
 268/268 anonim ***** válasza:
87%

Mi a meredek azon, hogy kijelenteni ő nem szül panelba, mert világéletében családi házban élt?!? Szíve-joga, ahogy másnak meg szíve-joga panelba szülni. Rohadtul nem azt jelentette ki ezzel és véletlen sem azt jelenti ez a mondat, hogy mindenki, aki panelbe szül, az a csupasz seggére szül!🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ezt mégis miből sikerült kikövetkeztetni?? Szövegértés könyörgöm! Ő nem szülne panelba, mert mindig is kertes házban élt, ennyit jelent semmi mást. Inkább tanul, dolgozik és majd ha meglesz az a körülmény, amilyet Ő AKAR, majd akkor szül.

Egyébként pedig semmi gusztustalan nincs a kérdező életmódjaban, pusztán nem vonult apácának 22 évesen, amiért nem sikerült még megtalálnia azt a férfit, aki mellett el tudja képzelni magát, ellenben az sokkal gusztustalanabb, ahogy itt ti beszéltek vadidegen emberekről és ahogy megállás nélkül el akarjátok számoltatni a saját élete felől. Nevetséges!

2021. márc. 18. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!