Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mivel szerelitek le a "mikor...

Mivel szerelitek le a "mikor lesz már eljegyzés/kisbaba/párkapcsolat" kérdéseket a család részéről?

Figyelt kérdés

Nem akarom őket megbántani, de baromi fárasztó ezt hallgatni folyton. Egyedülálló 22 éves lány/nő vagyok, jelenleg egyetemre járok és próbálom felépíteni az életem, kapcsolatokat építeni. Covid, lockdown ide, vagy oda, de én úgy érzem, hogy a mostani helyzetből is a legtöbbet hozom ki.

Nyelvet tanulok, sportolok, lett több új hobbim is és eddig úgy, ahogy de sikerült utaznom is (távolabbi helyekre). Plusz ugye tanulok is nappalin.

Sosem éreztem magam magányosnak annak ellenére, hogy rendes párkapcsolatom még nem volt. Nem vagyok befordult antiszociális, de még nem jött az "igazi". Ezt nem gondolom hátránynak, sőt.

Boldog vagyok az életemmel, lehetőségeimmel, terveimmel. Viszont minden családi eseményen a fő téma, hogy én mikor viszek már haza valakit bemutatni, "bezzeg XY már feleség/anyuka", "én ennyi idősen ...". Most a nővéremet eljegyezték, mikor volt a családi vacsora a családdal, akkor egy idő után rám szálltak, hogy na és én mikor fogok már itt tartani?! Előre félek, hogy majd az esküvőn is minden 3. vendég kérdése ez lesz.

Én pedig olyan vagyok, hogy a magánéletemet szeretem megtartani magamnak és nem fogom ecsetelni, hogy kikkel ismerkedtem az elmúlt időben, éppen mi volt a gond stb. Próbálom kínosan elviccelni, hogy hát az én lovagom valahol eltévedt útközben, vagy másra terelem a témát, hogy éppen az egyetemen mivel vagyok elfoglalva, milyen nyelvet kezdtem el tanulni, ilyenek. De nyilván ezeket ismételgetni fárasztó.

2021. márc. 12. 20:33
 221/268 anonim ***** válasza:
100%
Már hívom is a pszichológust, hogy nézzen már meg, mi baj van velem, hogy nem szeretnék tartós párkapcsolatot. De nem a tiédet, mert úgy látszik, nem kezelt ki semennyire a te problémádból...
2021. márc. 14. 14:38
 222/268 anonim ***** válasza:
0%
Hívd, az nem árt :)
2021. márc. 14. 14:38
 223/268 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb barátnőm 36 éves, két kapcsolata volt, az utolsó után pedig kijelentette, hogy neki nem fekszik ez a kapcsolatosdi, nem akarja magát lekötni egyetlen férfi mellett örökre, ő így nem boldog. Azóta sincs meghazasodva, nincs hosszútávú párkapcsolata, már egy jó ideje egyetlen férfival létesít szexuális viszonyt, akikkel nincsenek kötöttségek, kizárólag a kölcsönös örömszerzés a cél és boldogabb, mint akkor, mikor párkapcsolatban élt. Ezen kívül egy végtelenül kedves, okos, intelligens nő, aki sikeres a munkájában is.

Kérlek áruld el ő miért nem normális és miért mentális beteg, hallgatlak, okostojás.

2021. márc. 14. 14:40
 224/268 anonim ***** válasza:
100%
Neked kéne pszichológus, de az ilyen nárcisztikus p*öcsfejek tipikus jellemzője, hogy azt képzelik rajtuk kívül mindenki hülye. :)
2021. márc. 14. 14:41
 225/268 anonim ***** válasza:
0%
Nem mindenki hülye, csak tartom a sziklaszilárd meggyőződésemet, hogy aki 30 felett sem akar kapcsolatot, meg semmi, azzal valami pszichés gond lehet valószínűleg.
2021. márc. 14. 14:43
 226/268 anonim ***** válasza:
0%
223,mindenkinél más ok lehet a háttérben.
2021. márc. 14. 14:45
 227/268 anonim ***** válasza:
100%
De ha már olyan sziklaszilárd meggyőződésed, akkor mi a büdös pcsáért nem vagy képes többedik kérésre sem elmagyarázni, hogy mégis mitől lenne pszichés problémája egy ilyen embernek?!? Mitől nem normális? Mitől lennének mentális gondjai? Nem tudod baszki te sem, csak arra vagy képes hogy mindenféle érv, indok és magyarázat nélkül elítéld az ilyen embereket és ez ritka szánalmas.
2021. márc. 14. 14:47
 228/268 anonim ***** válasza:
100%

Adott tehát egy ember, aki boldog az életével, párkapcsolat és házasság nélkül, meg van elégedve azzal, amit csinál és ahogyan él, vígan tengeti mindennapjait, de egy ítélkező vadbarom szerint, aki még csak meg sem tudja fogalmazni miért, vele komoly pszichés és mentális problémák vannak. Hát ez hatalmas.

Szerintem meg veled vannak súlyos pszichés gondok.:)

2021. márc. 14. 14:49
 229/268 anonim ***** válasza:
0%
227, mint írtam, több ok lehet a háttérben, ezért nem lehet leírni egyáltalános megállapítást arra a kérdésre, hogy mi lehet a problémája annak, aki 30-40 évesen sem akar elköteleződni. Ezer oka lehet.
2021. márc. 14. 14:50
 230/268 anonim ***** válasza:
0%

Abból gondolom, hogy nem teljesen normális dolog, mert az emberek döntő többsége előbb-utóbb kialakít komoly kapcsolatot bizonyos életkorban. Nyilván ez nem feltétlenül a húszas évei elején jellemző a többségre, hanem úgy 30-40 között. Vannak kivételek.

Akik nem akarnak vagy nem tudnak, azoknál vélhetően valami probléma áll ennek hátterében, legalább sok esetben. Hogy kinek mi, az nyilván mindenki esetében más és más.

2021. márc. 14. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!