Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, őszintén ti szégyellné...

Szülők, őszintén ti szégyellnétek ha a gyereketek takarító lenne?

Figyelt kérdés

Őszintén kérdezem, ha pl. jön rokon/barát/ismerős és megkérdezik, hogy a felnőtt lányotok hogy vagy/mivel foglalkozik, szégyellnétek, hogy plázában takarít és egy szobát bérel egy lakásban?

A nő 35éves, szülők 65.

2020. okt. 1. 21:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
95%

Nyilván most nem ciki. Ha azt mondod munkanélküli vagy az jobb nekik?

Én külföldön takarítottam a diplomammal és szerintem az sem ciki. Büszke vagyok a diplomamra nehéz volt oda bejutni is, és ebből meritkezek, sajnos már nem akarom azt csinálni, miközben ejszakaztam ott sokat, megfogalmazodott bennem hogy nem akaroknem birok határidős munkat pl. és nem volt hiába mert pl az Erasmus nagyon nagy élmény volt majdnem oda is költöztem.

A takarítás meg helytől függ hogy szar e vagy sem volt olyan hely ahol alig volt kösz és az emberek is kedvesek voltak pl rendőrség, kicsi idősek otthona,gyógypedagógus hely ott pl nők dolgoztak és még a wct is tisztán tartották maguk után. Ott szívesen dolgoztam.es az esti üres irodatakaritas is szuper, közben hangoskonyvet hallgatok és sokszor élvezem magát a takarítást is pl amikor csilivili lesz a tűzhely, csap stb. Csak az a baj hogy mindig van egy utálatos kolléga kisfonok stb a kollégák miatt otthon nem szeretnék takaritani, de ha nincs más akkor nincs más. Aki ezt nem érti meg az magát égeti.

2020. okt. 2. 15:20
 52/86 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem az lenne gáz, ha semmit sem tennél magadért. Inkább azt mondanám neked, hogy fárasztó lehet nagyon és azért kellene valami jobb, mert hosszú távon kicsinálódik az ember.

Én meg gyárban dolgozok 3 műszakban. Nem tudom, mások előtt szégyellik e a családom... De azt mondják, hogy jobb is lehetne. Igen lehetne, csak ebbe ragadtam és meg is szoktam. Lehet gáz a gyári meló az operátori munka, de jobb mintha semmit sem keresnék. Ebből a gyári szar munkából gyűjtöttem össze a lakásra persze a férjemmel. Szóval én úgy állok hozzá, hogy az lenne a ciki, ha nem lenne semmi meló és olyan lennék mint egy régi ismerősöm, aki 31 évesen 1 évnyi munkaviszonya van és nem is szándékozik elmenni dolgozni, mert neki minden munkahely büdös. Na az a szégyellni való. Hát őt a szülei elzavarták otthonról. De én mondjuk nem is tudom mit csinálnék szívesen, annyira semmi sem érdekel komolyabban az a baj, ilyen szinten én motiválatlan vagyok. Kb annyi a motiváció, hogy azért legyen pénz belőle, hogy haladhassunk.

2020. okt. 2. 15:47
 53/86 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én takarítottam már diákként, igaz ez már 10 éve volt, de nem szégyelltem.

Én nem szégyellem a munkám, nem tartom megalázónak, de, hogy őszinte legyek néha eléggé lekezelőek az emberek, főleg a 15-22 év közötti fiatalok lányok/nők a mosdónál.

Mivel fél óránkétn kell felírni a falon található táblázatra, hogy mikor és ki ellenőrizte a mosdók állapotát, így sokat vagyok a wcknél, és ugye ide 5-6 kis csoportokba jönnek a lányok, van aki eléggé lekezelő, lenéző, cuppog ha épp töltöm fel a szappantartót stb stb.

A tálcákat az étkező helységeknél nekem kell összeszednem, ha valaki nem viszi ki maga után. Nekem ez is furcsa volt, kikérem az ételt, tálcára rakom megeszem, majd felállok és elviszem a tálcatartóhoz, kiborítom a szemetet és ennyi. Ott sose hagynám az asztalon.

A wck néha undorító állapotban vannak, szemetet eldobálják.

Azért nem érzem úgy, hogy helyen lennék, mert az emberek, főleg a fiatalok érzékeltetik velem, hogy "szégyen munka".

Pedig nehéz munka, egész nap mész, görnyedsz, kukákat ürítesz ki, vegyszerekkel dolgozol.

Egyik kollégámnak a takarító kocsiját 2 gazdagabb kinézetű fiú felrúgta, elvileg fogadásból, hogy ki mire megtenni..

2020. okt. 2. 16:09
 54/86 anonim ***** válasza:
38%
Nem jobban mintha kukás vagy utcaseprő lenne.
2020. okt. 2. 16:10
 55/86 A kérdező kommentje:
Barátaim vannak, kapcsolatom jelen pillanatban nincsen.
2020. okt. 2. 16:10
 56/86 anonim ***** válasza:
13%
#53 Te vállaltad,most meg itt panaszkodsz.Sajnálni kell,vagy mi van?
2020. okt. 2. 16:14
 57/86 anonim ***** válasza:
96%
Na az ilyen cuppogó,meg kocsikat felborító kis sz.rokat fejjel lógatnám a wc-be. Kis takony, mit képzel magáról?! Kétszer lefejeltetném vele a piszoárt, aztán lenne vagánykodás meg yolo meg swag és stb.
2020. okt. 2. 16:24
 58/86 anonim ***** válasza:
3%
Kicsit kamunak tűnik. :)
2020. okt. 2. 16:27
 59/86 anonim ***** válasza:
90%
#54 Ha minden nap takarítok a családomra és söprögetek a ház előtt az ugye nem szégyen!? De ha ezt napi 8 órában teszem másoknak pénzért az már igen???? Ugyanmár! Nagy bajban lennék ha a kukás csak egy hetet kihagyna! Vagy a szennyvíz tisztítók! Vagy aki egy balesetes stb. alól kiviszi a trutyit! Ha nem lennének pl. a plázában és egyéb helyeken takarítók, akkor a korónál sokkal nagyobb bajban lennénk!
2020. okt. 2. 16:34
 60/86 anonim ***** válasza:
14%

Lesz kapcsolatod is!:)

A lényeg nem a történés, hanem, hogy mit kezdesz vele!;)

https://www.youtube.com/watch?v=3439X5zPm3E

2020. okt. 2. 16:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!