Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, őszintén ti szégyellné...

Szülők, őszintén ti szégyellnétek ha a gyereketek takarító lenne?

Figyelt kérdés

Őszintén kérdezem, ha pl. jön rokon/barát/ismerős és megkérdezik, hogy a felnőtt lányotok hogy vagy/mivel foglalkozik, szégyellnétek, hogy plázában takarít és egy szobát bérel egy lakásban?

A nő 35éves, szülők 65.

2020. okt. 1. 21:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/86 anonim ***** válasza:
19%
Lehülyézni a másikat degeneráltságra utal, úgyhogy ha ő hülye te degenerál vagy,bocsi.
2020. okt. 2. 10:08
 42/86 anonim ***** válasza:
19%
40: ismétlem, ne álszentkedjünk. Az eredeti kommentemben sem írtam, hogy szégyellni kell, de nem lennék boldog, és ezt le merem írni. Nem nagyon ismerek takarítót, akinek a szíve csücske lenne, amit csinál. Biztos van ilyen is, de a többség nem szerelemből takarít (vagy üríti a kukákat, pucolja a csatornát, stb). Megcsinálja, mert élni kell valamiből, de ennyi. És azt szeretném, hogy a gyerekem olyan munkát csináljon, amit szeret és amiért úgy érzi, megéri felkelni reggel. Én ilyet csinálok, ez látszik a munkámon és az életminőségemen is.
2020. okt. 2. 10:14
 43/86 anonim ***** válasza:
95%

A tiéd a másik takarítós kérdés is?

Szerintem egy ember értékét nem a foglalkozása határozza meg, vagy a munkája, tanulmányai stb... Nekem férfiként semmi bajom nem lenne azzal, ha a párom takarítónő, hiába vagyok diplomás mérnök. :) Sokkal fontosabb dolgokon múlik egy kapcsolat pl, mint azon, hogy mi a munkád.

Szülőként se éreznék szégyent. Ha ő ezt akarja csinálni, akkor csinálja nyugodtan.

2020. okt. 2. 10:49
 44/86 anonim ***** válasza:
95%
Szülőként tetted fel a kérdést vagy a gyerekként? Csak kiváncsi vagyok.
2020. okt. 2. 11:18
 45/86 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A másik kérdést nem én tettem fel!

Megosztó véleményeket kaptam, mindenkit felpontoztam.

Nos én vagyok a nő. Covid miatt megszűnt a cégem, és egyszerűen nem tudtam elhelyezkedni. Nemrég voltam látogató szüleimnél, kérdezték, hogy, hogy mennek a cégnél a dolgok(utazásszervezés, termékbemutatás egybe kötve kirándulással stb stb). Mondtam, hogy sajnos megszűnt, nem bírt fenn maradni. Kérdezték, hogy hova tudtam elhelyezkedni, és én mondtam, hogy az albérletet fel mondtam, helyette egy szobát bérlek most és egy plázában takarítok heti 4 nap 12 órában, egy-két nap pedig esti-éjszakai busz takarítást tudtam vállalni. Hirtelen megfagyott a levegő, összevesztünk, hogy "erre a sorra jutottam", "ezt is megélték" és. Hazafelé menet találkoztunk a szomszéddal, kérdezték, hogy mi van velem stb stb, erre édesanyám egyből közbevágott, hogy minden rendben, jól megy a cég stb stb.

Édesanyám könyvelő, apukám pénzügyi tanácsadó.

2020. okt. 2. 11:37
 46/86 anonim ***** válasza:
35%
A szüleid bunkók... Bár a helyükben egyébként is jobban érdekelne, hogy 35 évesen miért vagy még mindig egyedül. Lehet, hogy ez a fő problémájuk, csak nem merik elmondani, így inkább a munka miatt vitatkoznak.
2020. okt. 2. 11:40
 47/86 anonim ***** válasza:
95%
Szomorú, sajnálom! Ezek szerint ez egy átmeneti helyzet... Nagyon becsülendő, ami teszel!!!! A szüleid most még nem tudnak ezzel mit kezdeni, nyilván frusztráltak lettek e miatt és a jól megszokott klisékkel ventillálták magukat, mert ez az eszköz állt rendelkezésükre! Ez is azt mutatja, hogy felzaklatta őket, hogy most egy nehezebb időszakot élsz. Ha nem szeretnének akkor hidegen hagyná őket... Azért arra is kiváncsi vagyok, hogy próbáltak e bármiben segíteni, hogy ez az élethelyzet jobbá alakuljon (pénz kölcsön, lakhatásban segítség, jobb munka találása az ő kapcsolataikon keresztül)? + Az is érdekel - nem említetted pedig fontos - te hogyan viszonyulsz e tekintetben magadhoz, milyen érzéseim vannak azzal kapcsolatban, hogy takarítasz?
2020. okt. 2. 12:00
 48/86 anonim ***** válasza:
13%

Kerdezo,

en vagyok a valaszolo, akinek az anyukaja kulfoldon a fura nepek utan takaritott (ok voltak jofejek is azert) en is talalkoztam a kliensekkel elso takaritas elott mentem anyuval.

Ha ilyen ideiglenes megoldas akkor nem szegyellnem.

Ha “karriert” akkor igen, mert ezt hosszutavon nem lehet birni, nem egy kenyelmes es jol fizeto munka.

Igy nem erdekelne.

Mondjuk szomszednak nem mondanam el, pont azert mert ezen csamcsognanak.

Mondjuk en amugy se vagyok az a nagy baratkozos fajta meg kiadni a csalad dolgait.

Covid van, ez van.

A szobaberles meg megint nem erdekelne.

Mert egyeduli nokent tok felesleges teljes albit fenntartani.

Szord kozben az oneletrajzodat ide-oda.

2020. okt. 2. 12:29
 49/86 anonim ***** válasza:
93%

Kedves Kérdező!

Egy korábbi hozzászóló vagyok, aki azt írta, hogy szégyellené, de ez ezért lenne, mert nem teremtettem meg a lehetőséget, hogy többre vigye a gyerekem.

Az utóbbi hozzászólásod után azonban visszaszívom az egészet. Nemhogy nem szégyellném, nagyon büszke lennék rád, amiért ilyen talpraesett vagy, hogy ahelyett hogy siránkoznál, elmentél takarítónak dolgozni a sajnálkozás / szülőkhöz visszaköltözés stbstb helyett.

Az én munkahelyem is megszűnt a Covid miatt 3 hónapra. Addig én nem csináltam semmit, csak itthon voltam. (Szerencsére az anyagi helyzetünk megengedte, a párom és apum is segített.) Azóta visszaállt a rend, de a mai napig kevesebbet keresek.

És én inkább sajnálkozok, meg visszasírom a régi időt, mintsem kilépjek a komfortzónámból és valami másba belekezdjek.

Szóval az én szememben (mintha ez számítana bármit is :D), sokkal többet érsz, mint anyádék. Sose lennék letagadni, hogy mit dolgozik a lányom, mégha az nekem nem is lenne tetsző..

2020. okt. 2. 12:47
 50/86 anonim ***** válasza:
88%
Mióta szégyen dolgozni? Nem
2020. okt. 2. 13:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!