Szülők, őszintén ti szégyellnétek ha a gyereketek takarító lenne?
Figyelt kérdés
Őszintén kérdezem, ha pl. jön rokon/barát/ismerős és megkérdezik, hogy a felnőtt lányotok hogy vagy/mivel foglalkozik, szégyellnétek, hogy plázában takarít és egy szobát bérel egy lakásban?
A nő 35éves, szülők 65.
2020. okt. 1. 21:51
31/86 anonim válasza:
Most azt mondom hogy nem,de úgy gondolom hogy igen.
32/86 anonim válasza:
Én az vagyok valamilyen szinten,bár én dajka vagyok,de én is takaritok egésznap,csak nem ez a foggkalkozásom neve,anya nem szégyelli,mindig kérdezget hogy mi volt az oviban.
33/86 anonim válasza:
Az enyém szégyellte, mikor munkanélküli voltam, és takarítottam, hogy valamiből mégis legyen pénzünk. Lehordott, hogy ő taníttatott, én meg szégyent hozok rá, nem érdekelte, hogy nem tudok máshonnan pénzt szerezni. Hetekig kiabált velem. Utána bocsánatot kért, de ezt azóta sem bírom neki elfelejteni.
34/86 anonim válasza:
Szerintem nem kell lenézni azért senkit, mert takarít, inkább csak az vele a baj, hogy itthon milyen kevés pénzért csinálja. Pl nem egy ismerősöm jár ki Ausztriába napi 4 órába takarítani és annyit keres, mint itthon egy mérnők. Szal ha úgy vesszük itthon bármit dolgozik az ember az szégyen, főleg amennyit keres vele
35/86 anonim válasza:
Azt olvastam valahol,hogy ma mar van szakkepzes a takaritashoz is.A takaritok nem egy vodor vizzel meg ultraval takaritanak.Nem mindegy,hogyan es mivel allnak neki a modern kenyes feluletek,rozsdamentes berendezesi targyak,az ertekes elektronikai cuccok stb tisztitasahoz.Egy normalis takarito szinkodok szerint hasznalja a mikroszalas torloruhat,van szisztemaja a takaritasanak,es nem utolso sorban diszkret,mert munka kozben sok olyat lat,amit a megbizo nem biztos,hogy szeretne vilagga kurtolni.
37/86 anonim válasza:
Nem szégyellném. A munka sosem szégyen. Nem lehet mindenki mérnök, meg orvos, meg informatikus.
38/86 anonim válasza:
Nem értem, hogy lehet így gondolkozni. "Nem vitte többre." Miért elvárás, hogy minden egyes ember többre vigye? Nem vagyunk ebbem az életben egyenlőek. Mindenki mást szeret, mindenkinek más a fontos. Van, aki nem könyvelne 700 ezerért, viszont imád 160 ezerért egy könyvesboltban eladni. Szóval szerintem az ilyen felfogás a ciki. Nem tudom, mi lenne az emberiséggel, hogyha nem lenne takarító...
39/86 anonim válasza:
Látom jól le lettem pontozva. Lehet álszentkedni nyugodtan tovább, biztos mindenki azt a sorsot szánja a gyerekének, hogy mások után takarítsa a mocskot bagóért főállásban...
40/86 anonim válasza:
Nem, nem azt a sorsot szánja, de mint mondtam, nem lehet mindenki orvos, vagy ügyvéd, stb. Nem egyformák a képességeink, ambicióink, mást szeretünk csinálni. Aki ezt nem tudja felfogni, az egyszerűen hülye, bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!