Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szoptatnál nyilvános helyen...

Szoptatnál nyilvános helyen és a családod megvédene, ha valaki szólna, hogy ne csináld?

Figyelt kérdés
2010. aug. 4. 14:04
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/282 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg vannak nekik kialakítva helyek a bevásárlóközpontokban.Valóban az a lényeg,hogy ők nyugodtan lehessenek,de ha a mama ennyire tesz arra,hogy másokat esetleg zavar,akkor ne csodálkozzon,ha megbámulják.Neki is tenni kell azért,hogy az a körülmény nyugodt legyen.

Mikor elindultam a babámmal pontos tervem volt,hogy mikor mi fog történni.Ha hosszabb útra mentünk,akkor termosz,cumisüveggel és egy parkolóban evett a pici a kocsinkban.(Így is többen benéztek az ablakon.)Próbáltam csendes és nyugodt helyett biztosítani,még a kedvenc cd-nket is vittem,amit otthon szoktunk hallgatni etetéskor.Nem tettem volna ki őt,egy padon szoptatásnak.

2010. aug. 4. 15:33
 82/282 anonim ***** válasza:
55%

SOha nem szoptatnék az utcán, vagy bárhol ahol másik is vannak. Megkeresi az első bevásárlóközpontot, ott szép női mosdó van, ott szerintem elnézik a szoptatást. De gondolom kisgyerekes anyáknak nem kell minden nap egész napra ellenni, arra a havi 1 alkalomra lehet vinni cumisüvegben tápszert.

Én életemben szerintem 2x láttam szoptató nőt, szólni nem szólnék érte, de hálás lennék ha otthon csinálná.

Jó volt az a példa, hogy a padon szeretkeznek a parkban: a csajon szoknya, ráül a pasira. Nem látod a testrészeiket, csak az összetartozást és a szeretetet. És? Csinálják otthonn.

2010. aug. 4. 15:38
 83/282 anonim ***** válasza:
48%
A bevásárló központokban azért van hely szoptatni, hogy legyen hol leülni és egyáltalán, szoptatni a picit. Nem lehet mindig mindent előre megtervezni. Mi kirándulni, üdülni, mindenfelé jártunk pici koruktól a gyerekekkel. Ám ha azt nézem, egy rendelő intézetben csípőszűrésre várva is volt, hogy eljött a szoptatás ideje és akkor is szoptatni kell. Senki sem rakja ki mindkét mellét lóbálva szoptatás ürügyén. Én is igyekeztem persze diszkréten szoptatni, de ezt hiába is magyaráznám azoknak akik szerint nyilvánosan, hagyományos módon etetni a gyereket bűn! S ha meg a kényelmet nézzük, akkor a cici kényelmesebb. Szerintem nem az a bűn, ha valaki nyilvánosan szoptat, hanem az, hogyha valaki megtehetné, hogy megszoptassa a babáját és mégis a rideg műanyagot tolja a szájába. Egyébként még engem sem szólt meg senki a szoptatás miatt. Tömött vonaton, persze megkérdeztem, hogy zavar-e valakit, ha itt és most, de senki nem ellenezte (nyíltan). Volt akitől elismerő mosolyt kapott a babám evés után, de volt akinek szikrát szórt a szeme amikor rám nézett. Pedig nem mutogattam magam, pelustakaró alatt diszkréten evett a lelkem. A társadalomnak el kéne fogadni, hogy a női mell szoptatásra van és nem csak otthoni szoptatásra van kitalálva.
2010. aug. 4. 15:48
 84/282 anonim ***** válasza:
60%
igen, szoptattam már meg a kisfiamat. lehet ám azt úgy is csinálni hogy senki sem vesz észre rajtunk kivül. ha valaki mégis kiszúrná, hát ne figyeljen oda. egyébként meg látok én is sok borzasztó, önkritika nélküli, igénytelen embert az utcákon, mégsem bámulom, sőt, nem is szólom meg őket. ugyanezt elvárom visszafele is.
2010. aug. 4. 15:51
 85/282 anonim ***** válasza:
33%

"ott szép női mosdó van, ott szerintem elnézik a szoptatást"

Szívesen ebédelnél női mosdóban WC tetőn ülve? Miért adnék a gyerekemnek a WC-ben enni, ha én sem ott eszek?

2010. aug. 4. 15:57
 86/282 A kérdező kommentje:
Budapesten az 5. kerületben volt, ott nincs hipermarket.
2010. aug. 4. 16:06
 87/282 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem mindent elmond, hogy a szoptatás pártiak mind le vannak pontozva, ez igen. Annyi logikus érv van a tarsolyukban, más meg a sz@ráshoz meg a padon szexeléshez hasonlítgatja, és akkor megdicséri a másik, hogy "ej, milyen jó példát írtál!". Aha. Hát hogy lehet az anya által legtermészetesebb etetési módot így ledegradálni?

Adjuk csak cumisüvegből, és igen, én már két héttel előre megtervezem a vásárlást a gyerkőccel, és szigorú 6 pontos listát kap, hogy mit nem szabad tennie bevásárlás közben. Pl. megéheznie vagy megszomjaznia...

Á, ...komolyan mondom.... Eisteinnek volt igaza. Azt mondta, hogy két határtalan dolog van: a világűr meg az emberi ostobaság.

2010. aug. 4. 16:06
 88/282 A kérdező kommentje:
A női wc egyszerűen gusztustalan ötlet.
2010. aug. 4. 16:07
 89/282 anonim ***** válasza:
37%
Ez azért van, mert az emberek nagy része ma már a női mellről a szexre gondol, nem az anyatejre, és ezért kényelmetlenül érzi magát, ha szembesül egy csecsemő természetes táplálásával. S ha akarva akaratlanul a szexre asszociál akkor bizony egyáltalán nem a szoptató anyukával van van a baj. Jelenleg a világ ott tart, hogy a nőket újra meg kell tanítani szoptatni a másik, hogy meg kell tanulniuk, felvállalni a szoptatást. Mert a szoptató nő nem természet ellenes, de nem ám...
2010. aug. 4. 16:13
 90/282 A kérdező kommentje:

Én azóta rájöttem, hogy lényegében nem is a szoptató nőt védtem, hanem a gyerekét, mert úgy éreztem, hogy szinte szegény csecsemő az ellenség. Nem jutott eszembe, hogy a szoptatás jó vagy rossz, ez most nem is érdekel, és az sem, hogy kit hogyan tanítsunk szoptatni.

A témában érdekelt baba pont nem tudja magát megvédeni, mert még járni sem tud, így könnyű támadni őt.

Ha tudott volna beszélni, minden bizonnyal azt válaszolta volna, hogy ne zavarjanak, mert éhen halok itt a nagy melegben.

2010. aug. 4. 16:22
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!