Szoptatnál nyilvános helyen és a családod megvédene, ha valaki szólna, hogy ne csináld?
Látom nagy a véleménykülönbség. De nem értem miért ne lehetne egy anyának "nyilvánosan" szoptatnia. Nem buszon, vagy vonaton, de pl. egy bevásárlóközpontban, ha elfordul??
És nyáron hogy visz magával előkésztett tápit/tejet? Hol melegíti meg?
A romák minden szégyenérzet nélkül teszik, mert "csak"; de ez normál nőnek van annyi szeméremetérzete, hogy elfordul, míg szoptat.Így nem a cicijét látják, hanem a picit, hogy szopizik.A legtermészetesebb dolog, ha kell. Azért van, rögtön, frissen, kéznél.Én nem tudom az ilyet rossznak nevezni, csak eteti, nem a cicijén van a hangsúly.
Hát én soha nem szoptattam nyilvánosan, mindig úgy intéztem a dolgaimat, hogy evés időre otthon legyünk. De ha bármi okból kifolyólag mégis úgy kellett volna megetetnem a gyereket, hogy nem otthon vagyunk, akkor sem csináltam volna mindenki szeme láttára. Vannak tök jó szoptatós pólók, amikből egyáltalán nincs ki a melle az anyukának vagy be lehet bújtatni a gyereket a póló alá is.
Azt én is gusztustalannak tartom és közönségesnek, amikor valaki a nyílt utcán kipakolja a melleit. Nem tudom megérteni, hogy miért kell az én gyerekemnek azt végignézni, hogy egy nő az utcán félmeztelenre vetkőzik. Persze, természetes dolog a szoptatás és szoptasson is aki csak tud, de ne kényszerítsük már rá a másikra ennek a látványát.
Ennyi erővel odaszarok a metró elé (mert ez is teljesen természetes dolog), a többi ember meg nézegesse.
14:39-es
Úgy hívják,hogy cumisüveg termosz!Manapság bármit meg lehet oldani,csak akarni kell!
Aha, na ne csináljuk. A tápit/tejet 1, másfél órán belül lehet odaadni, főleg melegben. Egy 10 perces séta alatt a boltba nyilván nem fogja anyu "kipakolni"-ahogy neveztétek- a melleit, nagy bevásárlás meg nem 1 óra.
De harcias feminimek vagytok, te jó ég! A szoptatást egyéb testi igényekhez hasonlítani....Az utcán nem is látok a kisebbségen kívül szoptató anyákat. Meg gondolom senki sem a maga ellensége, és nem egyedül megy vásárolni.Akkor pedig a kukkolókat is simán ki lehet kerülni.
A kórházban nem egymás előtt szoptattatok, szoptattunk? Mert én bizony nem tudtam bebújni a sarokba....
Nem értem, miért nem értik, hogy etetésről van szó. Hogy lehet összehasonlítani az ürítéssel?
Miért az ingerült hang?
Akit pedig zavar, miért néz oda?
A nyilvános helyen szoptató anyukák elbújnak egy sarokban, mégis megtalálják őket.
Minden másért is imádják az emberek izélgetni a kismamákat.
Miért hisztizik a gyerek? Miért nem beszél? Miért beszél? Miért nem köszön? Miért áll fel, ül le, satöbbi..
Nem értem.
Súlyosan frusztrált a magyar társadalom.
És elveri a port a leggyengébbeken.
Nagyon szomorú...
Kedves utolsó! Nem a cici látványa az, ami zavar minket, látom sokan félreértik a magyarázatokat. Hanem maga az elv, hogy akárhogy is takarjátok esztétikusan, stb. nyilvános helyen szoptattok.
Ezek szerint szerintetek az is teljesen normális, hogy ha rokonok, ismerősök, barátok mennek hozzátok (lakásra) látogatóba, akkor ti ott ültök köztük, és (természetesen diszkréten, mert más szóba sem jöhet) szoptattok ugye? Na látjátok, ez az, ami megbotránkoztatja a többséget, hogy látja, még ha nem is látja.
Miről maradnátok le, ha otthon tennétek nyugiban ugyanezt a 4 fal között és utána kelnétek halaszthatatlan dolgotok miatt útnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!