Szoptatnál nyilvános helyen és a családod megvédene, ha valaki szólna, hogy ne csináld?
Nagyon szomorú vagyok, hogy az anyák még egymást sem értik meg.
Én meg azt hittem, hogy rajtam kívül, más is kiállt volna szerencsétlen nő mellett.
Nem kérdeztem, hogy miért a parkban etet, de nem is érdekelt. Lehet, hogy komoly oka volt, hogy így tett.
Szerintem, ha a gyerek kell a társadalomnak, akkor tűrjék a nyilvános helyen szoptatást is, ha a sors úgy hozza, hogy csak így tudja megoldani.
Így van, ahogy a 77%-os hsz írja! Még annak kellene szégyelleni magát, aki szoptat....?!
Nanemár. Ez nem ősanyaiság, hanem praktikum.
Gondolom nem véletlenül a ciciben termelődik a tej, mint az emlős állatoknál,célja hogy rögtön frissen adja a tápanyagot az utódnak. Akinek van teje, szoptasson csak, ha kéri a kicsije! Ez nem tisztátalanság vagy egyszerűség, hanem adott dolog.
"Amég nem létezett cumis üveg is etették a nők a gyereket"
-amig nem létezett parfüm mindenki büdös volt a melegben
-régen az intim szörzetet sem borotválták
-fogvájó sem létezett stb.stb.stb.
Ez nem érv,ma már van.
Ma már minden van,ami a baba és a mama kényelmét kielégítheti.Ha valaki tényleg akarja,az meg tudja oldani,hogy ne kelljen senkit kellemetlen helyzetbe hoznia,mert van annyira intelligens,hogy tekintettel van másokra is,akit esetleg zavar.A dohányosok is lassan eltünnek az utcákról,mert pénzbírsággal büntethetik őket.
Megmondom őszintén, engem még a tűrés szó is zavar. Tűrni valami rossz dolgot kell, ami ellen valami okból nem tudunk tenni semmit.
Ez nem az a dolog.
Mellette - szerintem - megható látvány, anya és gyermek összhangja. Ha nézném, de nem akarom őket zavarba hozni.
Olyasfélét közvetít számomra, hogy az anya mindent megtesz gyermekéért, érdekeit, szükségleteit minden előtt szem előtt tartja.
Sajnálom, hogy másoknak, még Anyáknak is, ebből nem ez jön le.
Na mindegy, hagyjuk, ezzel végképp felbőszítem az ellentábort. :(
Mindenesetre a kérdést visszaadnám újbóli átgondolásra. :)
Ez a másik félreértés. Nem a többiek szemérmességének védelme a cél (hiszen ez nem szeméremsértő, normális körülmények között), hanem a baba és a mama védelme.
Azért, hogy ők ne érezzék kényelmetlenül magukat. (azért, mert mások esetleg megláthatják őket.) Ez nem ugyanaz.
Nem őket kell(ene) rejtegetni, hanem nyugodt körülményeket biztosítani számukra.
Kizárt. De ha már gyerekem van, csak van annyi eszem, hogy ne a családom védelmére szoruljak. Tán nem tudod magad megvédeni?
(Hozzáteszem, van gyerekem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!