Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 19 éves vagyok, és anyám azt...

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Figyelt kérdés

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.

Fel tudom vhol jelenteni anyámat?

2010. júl. 30. 15:29
 81/105 A kérdező kommentje:

nem akarok sokig a barátomnál maradni. Nagyon rendes h befogadott,dekb 2 hónapja vagyunk együtt,nem akarok vele összeköltözni ennyi idő után. Az apámat meg évek óta nem láttam,sztem meg se ismerném,évente egyszer hallom a hagját és ennyi.

Vhogy meg kell szereznem a csp-t meg a gyerektartást,uttána tudok vmerre lépni.. Azon gondolkodom h feljelentem anyámat tényleg. Beadok a bíróságra egy kérvényt vagy nem tudom mit,h kitett és nem hajlandó a már kiutalt családi pótlékot oda adni. A következő már nem fog jönni,az ügyintéző hölgy azt mondta h azt el kell akkor kérnem anyámtól amit már kiutaltak. Dehát nem adja oda! Talán ha bírósági herce hurca lesz,akkor apámat is beidézik és akkor el lehet intézni h a gyerektartást nekem utalja.

Ha megteszem ezt a lépést anyám felé,akkor mik a lehetőségeim? Van egyáltalán esélyem nyerni?

Én tényleg ugy tudtam h amig tanulok addig nem tehet ki,és ugymond el kell tartania.

2010. aug. 6. 14:25
 82/105 anonim ***** válasza:

egy jó ügyvéd bármit meg tud nyerni,van esélyed,de ahoz pénz kell

Pont most néztem,hogy a kérdésed alatt volt egy google hirdetés

Nézd meg

[link]

2010. aug. 6. 14:55
 83/105 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod apukád hol lakik vagy esetleg egy rokon tudja és személyesen beszéld meg vele hogy te kéred a gyerektartást.
2010. aug. 6. 19:03
 84/105 anonim ***** válasza:
igen bíróság előtt jó lenne megtudni h 100%-e h fizet.
2010. aug. 6. 21:19
 85/105 anonim ***** válasza:
72%

Családi pótlékot egyszerűen kéred az államkincstárba a saját számládra utalni.Anyád nem kell hozzá.

Apádat felhívod,hogy már nem laksz anyádnál,és megadod a számlaszámod,hova utaljon.

Nem értelek.Tényleg vissza akarsz költözni anyád mellé?Egyébként nincs az a bíróság,aki kötelezné rá,hogy fogadjon vissza,gondolkozz,akkor ennyi erővel apádhoz is becuccoltathatnának.De ez nem így működik...

Sajnállak,de ugyanakkor magadnak kerested a ajt.Igenis el kellett volna fogadnod,hogy anyukádnak barátja van,az,meg hogy balhéztál azon,hogy a pasi ruháit is be kell tenni a mosógépbe..szánalmas....

2010. aug. 7. 15:18
 86/105 A kérdező kommentje:

ezek után nem akarok már visszaköltözni hozzá,csak a pénzt ami nekem járna azt akarom megkapni. Voltam az államkincstárba a jövő havi csp-t már az én számlámra utalják,de a mostanit már kiutalták az anyámnak-viszont ő ezt nem akarja oda adni.Azt mondta ez jár azért,mert a múlt hónapba még otthon lakhattam.

Hívtam apám h irassa át a munkahelyén a bankszámla számot h a gyerektartást nekem utalja majd(utalja,ő,de anyám azt állítja soha nem fizetett egy ft-ot se :S ),meg mondtam mi van,de csak azt mondta h beszéljem meg anyámmal h haza mehessek,meg h majd küldjem el sms-ben a bankszámlaszámomat. Jah,meg közölte h mivel ő minden hónap 3-án kap fizetést,a gyerektartást is már megkapta anyám :S

Azért akarnám feljelenteni,mert kitett egy ft nélkül az utcára,mert nem akarja oda adni azt a pénzt ami igenis nekem jár!!! Ha ő ilyen velem,én se fogok kedveskedni vele az biztos.

Én még mindig úgy gondolom h nem nekem kellett volna alkalmazkodnom anyám pasijához,hanem neki hozzám. Elvégre ő költözött be egy már megszokott élettérbe. Nekem ő senkim se h beleszóljon h minek megyek el itthonról( anyámnak megszoktam mondani h kivel,hova megyek,mikorra jövök-soha nem volt belőle probléma) meg hepciáskodik nekem h kiélt k. leszek sőt már az is vagyok,csak rá kell nézni a fejemre h ennyit eljárok buliba-ha már este elmentem vhova akkor a hapsi azt mondta h buliba megyek k-urvulni,holott volt h csak moziba,vagy pizzázni mentem el,vagy csak beültem vhova barátommal vagy barátnőimmel :S Amikor itt volt mindent felzabált,ha nem voltam vacsi időbe éhes vagy épp nem voltam otthon mire éhes lettem volna már megette előlem. ha ezt szóvá tettem anyámnak akkor a hapsija mellé állt h mert mért nem eszek amikor kész a kaja. Mondjuk mert nem vagyok éhes,vagy mert dolgoztam,vagy akármi miatt. De hiába magyaráztam. Gusztustalan volt h alsógatyában mászkált mindenhova a lakásba a pasi,és ráadásul olyanba amiből a fél tőke majdh nem kinn volt-akaratlanul is feltünt.

Mosni meg ugy szoktunk h csak hétvégén a ruhákat,bugyit,zoknit,melltartót meg 2 naponta kézzel. Anya is meg én is a sajátomat. Akkor kezdtem el mosni a barátja alsógatyáit én,mikor a konyhába összefutottunk és anyám csipkés majdhnem átlátszó bugyija volt rajta,mert nem volt tiszta alsója!!! Azt hittem elhányom magam! Nem akartam ezt még egyszer látni,vagy h legközelebb meg meztelenül mutatkozzon elöttem :S

2010. aug. 7. 16:05
 87/105 anonim ***** válasza:
77%

Az e havi gyerektartásra és családi pótlékra már keresztet vethetsz, hacsak be nem perled anyádat. Az viszont sokkal többe fog kerülni, mint a két említett összeg... Már az ügyvéd megbízási díja is több. Ezt sajnos elbuktad.

Nagyon jó, hogy beszéltél édesapáddal, illetve hogy már intézkedtél a MÁK-nál. Ebből a pénzből és az alkalmi hoszteszmunkáidból talán kihúzod albérletben (lakótársakkal közösen persze) az érettségiig. Nyugodj meg, az érettségi azért nem olyan nehéz, hogy hétvégente ne mehetnél el dolgozni suli mellett... Kitartás, ügyes voltál eddig is! :)

2010. aug. 7. 16:38
 88/105 anonim ***** válasza:
100%
Tudom hogy ez most nem vigasztal de anyukád életéből a pasik pár év múlva kikopnak ott marad magányos vénlányként és akkor nagyon megbánja hogy így viselkedet veled.
2010. aug. 7. 18:26
 89/105 anonim ***** válasza:
9%

Nem fogják megítélni,ugyanis azt mondja a rezsidet fizette ki.Ami utólag megy(esetleg még egy kis tartozást rád is verethet,ha elszámolást kér)

Három heted van még dolgozni,addig talán tudsz gyüjtögetni,ez annyira minimális összeg,hogy többe kerülne az ügyvéd...viszont jó hír:amíg nem érettségizel le,anyádnak is kötelessége rokontartást fizetnie-mivel nem élsz vele egy háztartásban.Ezt viszont kérheted a bíróságon,nappali tanulmányaidra való tekintettel,ráadásul gyorsított eljárásban.Bemész a bíróságra,az írnokok segítenek megírni.

A szociális központban kérhetsz rendkívüli segélyt-itt előadhatod,hogy pénz nélkül kitett anyád(és ne hagyd magad lerázni,kérd,hogy nyissanak aktát neked,ne elégedj meg azzal,hogy azt mondják,hogy menjél haza,majd lenyugszik anyád)

A többibe meg tévedtél.Semmivel nincs több jogod anyád házában,mint másnak.

Ha belegondolsz,egyedül felnevelt,biztos nem volt könnyű,most boldogságra vágyik,mégha te úgy látod,hogy rossz helyen is keresgél.

Soha ne feledd,ő is ember,nem egy gép,ami arra szolgáltatott,hogy te jól érezd magadat.

2010. aug. 7. 20:36
 90/105 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vannak ilyen lóty*k akik ha viszket a pin*juk elfelejtik hogy anyák,és csak a pasin jár az eszük és csak a pasi számít aki kefélgeti őket.tudok olyat aki a tartásdíjat nem a gyerekére költi hanem szoláriumra műkörmösre,ruhákra,a gyerek meg szakadt ruhákba jár és folyton éhes.
2010. aug. 7. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!