19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?
Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.
Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.
Fel tudom vhol jelenteni anyámat?
15:39 vagyok, én sem láttam a későbbi bejegyzéseid.
Mondd anyudnak, hogy márpedig maradsz a fenekeden és nem fogsz elköltözni, vagy családi pótlék vándorol a te zsebedbe, mert ugye 23 éves korodig jár (feltétele, hogy nappali tagozatos legyél) Nem túl jó fej anyukád!
hát..nem irigyellek! elég durva ez anyád részéről!
ezt velem is megcsinálta egyszer,majd közöltem vele,hogy őt is apám tartja el!
remélem rendeződik a dolog!
Szorítok:)
Sokat veszekszünk,a pasija miatt. Én nem bírom azt az embert,és már már annyit van itt h szinte itt lakik. fel zabél mindent. Ha nem szek pontosan vacsi időben,akkor csak leshetek a kaja után. meg állandóan alsónadrágba járkál nálunk,beszólogat amiért elmegyek bulizni. nem bírom,és hangot is adok a véleménynek. Anyámnak az se tetszik h amit diákmunkába keresek pénzt abból veszek magamnak ruhát vagy elmegyek buliba,moziba,strandolni. Ő azt akarná h adjam neki az egészet. de persze az iskolai tankönyveket meg költségeket azt mint pl: osztálypénz azt velem akarja kifizettetni. Tavaly is amikor nyáron dolgoztam akkor oda adtam neki az összes pénzt amit kerestem,h tegye félre,a könyvekre meg ilyenekre,és mikor könyvet kellett venni,akkor adott kölcsön nekem pénzt,amit mikor ősszel dolgozgattam vissza kellett neki fizetnem.
Most már nem adok neki pénzt abból amit keresek,ez is a baja.
Jogilag tehetek vmit ellene? Mi történne ha feljelenteném?
Anyám azt mondta ha nem megyek el akkor a rendőrség fog elvitetni,meg h már ki is jelentett a lakásból,mivel mint tulajdonos megtehi h az én tudtom nélkül kijelentsen,és a rendőrök elvinnének mert neme nincs semmilyen jogom ott tartozkodni
Tűrj az érettségiig és utána menekülj amilyen messze csak tudsz.
Hidd el, később csak rosszabb lesz.
Gyűlölöm az ilyen szülői hozzáállást.
31F
Nézd, apukád nem ad egy fillért sem, tehát anyukád egyedül próbál eltartani, iskoláztatni. Nagykorú vagy, simán eltarthatnád magad Te is, ezzel szemben, amit keresel, magadra költöd, Őt pedig kritizálod.
Én is idegbajt kapnék ebben az esetben, de szerintem Te is azt fogsz kapni, ha ilyen helyzetbe kerülsz majd a saját gyerekeddel.
Anyukád mérgében, tehetetlen dühében mondja azt, hogy kitesz, pont azért, mert nem érzi, hogy felfogod, milyen nehéz neki egyedül állni kettőtök költségeit, pedig elvárhatná, hiszen már nem vagy kisgyerek.
A lakás gondolom anyukádé, a barátja pedig akkor mászkál ott alsógatyában, amikor anyukád megengedi.
Nagyon nehéz együtt élni máskkal, idegenekkel, én ezt elhiszem, de az diktál, aki a költségeket állja és akié a lakás. Ez van.
Gondolom ez az egész helyzet úgy alakult ki nálatok, hogy azt mondta anyukád, ha nem tetszik valami, mehetsz.
A lakásból nem tehet ki, ha az az állandó lakcímed, az a te otthonod is. Azt nem tudom, hogy jogilag mennyire köteles eltartani, mivel nagykorú vagy, így elvileg nem kéne, viszont még nappalin tanulsz, középiskolában.
De a lakásból semmiképp nem tehet ki. Ha pénzt nem ad, próbálj diákmunkát vállalni, hogy a kiadásaidat fedezni tudd.
Vagy a másik megoldás, hogy elköltözöl albérletbe lakótársakkal (rengeteg olyan oldal van a neten, ahol szobatársat, lakótársat keresnek, és estin vagy levelezőn fejezed be az iskolát munka mellett.
itt már nem segít az ha megbeszéled a dolgot az anyukáddal!
a megoldás az első válaszolók közt volt!
költözz albérletbe!
jobb megoldást én nem látok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!