Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 19 éves vagyok, és anyám azt...

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Figyelt kérdés

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.

Fel tudom vhol jelenteni anyámat?

2010. júl. 30. 15:29
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/105 anonim ***** válasza:
100%

20:36-nak

Mi a szar az hogy boldogságra vágyik, és ez esetben kiba.za a lányát az utcára????? Te ezt hol tartod normális emberi gondolkozásnak? Az ő lánya volt/van nevelje is fel, ha kell meg segítse is az életét! Bevállalta ba..za meg, akkor törődjön is vele! Ha nem boldog mellette, attól még a felelőssége ott van!Azt be kell tartania, ha szar az élete, ha nem! Mindig így volt ez őseink körében! Mindenki felnevelte majd életképessé tette saját gyermekét, a mai csúcsszuper világban, ezt mért kell megváltoztatni? A fő kérdésem viszont az, hogy egyáltalában mért vannak olyan emberek, akiknek eszükbe jut, hogy 18 életévet betöltött gyermekünket az utcára vágjuk, mert a saját boldogságunk fontosabb????Főleg ilyen módon, hogy még pénzt sem adunk neki!!!!Úgyhogy te is elmehetsz a búsba, ha így vélekedsz a gyereknevelésről kisfiam!

2010. aug. 8. 03:29
 92/105 anonim ***** válasza:
77%

Félelmetes, milyen hidegvérrel írtok itt páran arról, hogy egy Anya akinek kötelessége (nem papíron, törvényekkel alátámasztva) segíteni a gyermekét, mennyire érthetően teszi, ha a csökött kis életét szeretné kicsit kevésbé csökötten élni, amihez úgy érzi az kell, hogy kidobja a gyermekét.

Félelmetesek vagytok.

2010. aug. 8. 08:01
 93/105 A kérdező kommentje:

Semmi kifogásom nem volt az ellen h anyámnak barátja legyen,az tettem szóvá h amit csinál a pasija az pofátlanság!

Egyszercsak azt vettem észre h szinte odaköltözött. Én aki 19 éven keresztül laktam anyámmal,én kérdezzem meg ha épp ki akarok menni a konyhába h van e ott vki alsógatyában? És ha meztelenül lett volna? :O Amikor anyám bugyijában volt elöttem,azóta azt is elmertem róla képzelni... :S És akkor még én vagyok a trehány mert szóvá teszem h miért nem mossa a pasi a saját alsóit,vagy pedig anyám? Érdekes h eddig én is meg anyám is külön mostuk a fehérnemüket. Most komolyan nekem kell fogdoznom egy vadidegen hapsi koszos alsóit? Anyámat nem érdekelte ha én fekszek le éhesen,mert a barátja sz szerint mindent felzabált,neki adott igazat. Sőt mikor mondtam neki h elmegyek ide vagy oda,és azt is h kivel leszek meg hányra érek haza,azt is elfelejtette és már elkezdte hangoztatni sokszor azt amit a barűja,h k.urvulni megyek biztos :S

Meg az h nem adtam neki oda 1 ft-se a megkeresett pénzből. Elég volt a tavalyi év,amikor minden ft-ot oda adtam neki,h ha könyvet kell fizetni vagy suliba kell vmit fizetni akkor oda tudja majd adni,meg ha nekem kell mondjuk nadrág avgy cipő. Adott is könyvekre meg ilyenekre de kölcsön,amit az évközbe keresett pénzből vissza kellett fizetnem.

Annyira megutáltam anyámat h így kidobott minden fillér nélkül :S

Még most is tagadja h apám fizeti a gyerektartást,és h nekem ahoz semmi közöm ugy ahogy a csp-hez sem. Kiváncsi leszek milyen pofát vág majd ha jövő hónapba nem kapja meg egyiket sem...

Akkor nincs értelme jogi útra vinnem a dolgot?

2010. aug. 8. 11:25
 94/105 anonim ***** válasza:
87%

Egyszerűen nem értem meg mért nem lehetett az esti vacsora adagot beletenni egy tányérba, és beba.zni a hűtőbe???!

Mondjuk a helyedben, én direkt előrántottam volna valami húst a hűtőből, vagy tojást, vagy tudom is én mit, és csináltam volna egy kaját saját magamnak...Előbb-utúbb csak leszoktak volna arról, hogy ne egyenek meg mindent csak azért mert te később jössz haza...Amúgy az a nagy helyzet, hogy a szülőkkel nem 19 évesen kellene megtalálni a hangot, hanem kb. 16évesen. Addigra legyenek meg a saját dolgaid, a saját véleményed, a saját akaratod a házban! Ha akkor nem alakul ki ez a saját karaktered, akkor ez az elnyomásod csak fokozódik, és lásd, az az eredménye, hogy még ki is röhög az anyád, ha a saját pénzedet kéred vissza, vagyis a csp-t. Szóval a lényeg, hogy én pl. kivívtam magamnak anno valamilyen tiszteletet, nem hagytam, hogy a szüleim rám másszanak, megértettem velük, Ezeket a dolgokat, hogy a félre rakott vacsora is ehető lesz még órák múlva, vagy amikor elmegyek valahova haverokkal, az ugyanúgy fontos, mint az hogy iskolába járok. Így magánéletem is volt. Nem hagytam semmiféle lelki terrornak, semmilyen érzelmi befolyásnak. csak is kizárólag az értelmes dolgokkal foglalkozom. Szerintem otthon beléd simán bele lehetett rúgni, mert hagytad magadat minél jobban befolyásolni! Mostanra meg már ha hangot adsz valaminek, annak nincs súlya. Értem a problémádat, de hidd el el lehet jutni addig a pontig, ha nagyon erős vagy, hogy az anyukád neked adjon már igazat, és a te véleményedet tartsa jónak! Csak ez szakaszosan alakul ki, és legalább 16 éves korodtól el kell kezdened vele a folyamatos harcot. csak így lesz meg későbbiekben köztetek az egymás iránti tisztelet! Most már mondjuk mindegy ez az egész, de az életed későbbi szakaszában majd mutasd meg magadnak is, és anyukádnak is néha néha, hogy nem vagy te egy otthonról kilökhető akárkicsoda, nem lehet téged csak úgy elnyomni! Ha eddig nem mutattad meg, mutasd meg most, pl. azzal, hogy visszaszerzed magadnak a csp-t, elmész dolgozni, befejezed a sulidat, megélsz akármi legyen is. Majd ha anyukádnak meg kell valami, akkor meg bánj vele úgy mintha valami idegen lenne, úgy ahogy ő bánt te veled... A lényeg az az, hogy mi itt megsajnálhatunk meg minden, meg segíthetünk neked jó tanácsokkal, de az élet az nem ilyen, ha pl. elveszíted a barátodat, már nem sok mindenkihez tudsz majd segítségért fordulni, és saját magadnak kell majd mindent egyedül megoldanod! Erre törekedj, és ne mutasd ki anyukád felé ezek után, hogy sikerült neki az utcára kidobós terve...jézus úgy beszélek mintha valami fater lennék...:)

2010. aug. 8. 14:18
 95/105 anonim ***** válasza:
Szerintem írd ide a számlaszámod, már van vagy 70 ember, aki elolvasta a történeted, és biztosan vannak akik szívesen segítenek, és tudnak is, ha mást nem, egy keveset!
2010. aug. 8. 19:44
 96/105 A kérdező kommentje:

köszönöm,de nem. Megpróbálok még egy két segélyt kérni,aztán elcuccolni vkikkel albérletbe,de még jövő hét után lesz fogadó nap suliba talán felvesznek a koleszba,ha lesz hely.

Most már kicsit le nyugodtam,így könyebb is gondolkodni. köszönöm a tanácsokat

2010. aug. 8. 20:07
 97/105 anonim válasza:
Sok sikert :)
2010. szept. 28. 10:39
 98/105 anonim ***** válasza:

Kérdező,vedd fel velem a kapcsolatot!

Egyébként 18éves kor felett kérheted,hogy te kapd a cspt,én úgy tudom.

2010. nov. 16. 12:16
 99/105 anonim ***** válasza:

Borzasztónak tartom az ilyen anyát. A szememben nem is anya.

Mitől gondolja valaki, hogy betöltesz egy korhatárt és meg tudsz állni a lábadon?

Én 18 évesen még szakmát tanultam! Már húszon túl vagyok, kint az iskolapadból, keresek állást, de sajnos nem találok, pedig lassan már mindenhova küldöm az önéletrajzomat. És nem arról van szó, hogy válogatok. És igen, zavar. Nem tudom ki lenne képes, milyen szülő az, aki ilyen helyzetben kitenné az enyém (vagy a te) szűröm, mert betöltöttem egy kort...

Részemről az ilyen nem szülő.

2010. nov. 16. 16:00
 100/105 anonim ***** válasza:

Ez egy szarkupac,nem szülő,kinyomni nem nagy érdem...Felnevelni,szeretni,emberré formálni annál nagyobb.Ennek is csak a csp meg a stb kellett,aztán a gyerek levan tojva és 18 éves kora után meg mehet a p*ába...

28N

2010. nov. 18. 12:48
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!