Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 19 éves vagyok, és anyám azt...

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Figyelt kérdés

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.

Fel tudom vhol jelenteni anyámat?

2010. júl. 30. 15:29
 61/105 anonim ***** válasza:
38%

Gyere hozzám:)

Ha csinálsz házimunkát cserébe lakhatsz itt.

2010. aug. 1. 17:58
 62/105 anonim válasza:
89%

Szia! Szomorúan olvastam amiket írtál...én is voltam ilyen helyzetekben...Az én anyukám bármilyen kis apróságon fel tudja húzni magát és gondolhatod akár egy órán át tudja mondani az ő igazát..még ha nincs is neki:)

Az én szüleim 3 éves koromban váltak el (most leszek augusztus végén 24)apukámmal egy városban laktunk...de volt olyan h 6 évig látni se láttam mert anyu részéről a "családom"ellene beszélt mindig előttem szidták aput meg minden! Ennek ellenére imádom aput..De sajnos július 4én volt egy éve h meghalt---feladta---Az anyai részről a családom senki csak egyik unokatesóm mondta h sajnálom:S durva és Egyszer amikor anyuval vitatkoztunk felhoztam neki ezt..de nem értette meg hogy szerethettem aput ennyire amikor nem is volt velem. nekem is mondta(többször is) h költözzek el...ne aggódj mondtam én is..h akkor megyek..Ki tenni csak úgy tehetett hogy aláírt a nevedben hamisított...valahogy apud kéne megkeresni tudom nem keres de...én megbántam h nem tettem sokat segíthetett volna nekem ha van!!Akkor jöttem rá mennyit amikor meghalt!

Valaki azt írta hogy ezt megbeszélni nem lehet már de igenis meg kell amikor jó napja van látod rajta jó kedve van és mond neki hogy szeretnél kettesben beszélni...ha van kert kint a szabadban...v a te szobád..és beszéljétek át hogy ez így nem mehet...h te nem akarsz elköltözni mert szereted őt és le kell érettségizned mert csak úgy tudsz elhelyezkedni jól keresni:) Ha neki a pénz a fontos az én anyum is ilyen! Azt nem tudom mennyit szoktál keresni de megbeszélheted anyuddal h ha keresel akkor hazaadsz valamennyit és majd ha dolgozol akkor többet..én 80000ret keresek és 20000at hazaadok..pedig hónap végén már alig tudom h mit együnk a párommal:S ha gondolod az a lakbér:S mert te is használod a vizet villanyt stb.. és eszel!v ha van pénzed akkor vegyél magadnak de jobb amit anyu főz gondolom!Segíts neki otthon takarítani is bármit ami nem pénzbeni de látszatja van elmosogatsz helyette stb..már is kedvesebb lesz veled szerintem legalábbis nálam bejött anno:D Az hogy a pasija nem jön be az sorry de be kell nyelned muszáj ő se cikizi a tied ő öt szereti el kell fogadnod!Az én anyukám is összejött egy furi fazonnal:S olyan a hangja mint egy dörmögő macinak de komoly:D mondtam h anyu ne már és csak azért is megszületett húgom akit imádok és muszáj volt a pasinál meg az anyjánál laknunk:S útáltam de muszáj mert ő adja a fedélt és a kaját!!!!Szerencsére elköltöztünk már nem lakik velünk a pasi:):):)Most női uralom van:))

Visszatérve tűrni kell egy évig aztán úgyis kimész Londonba addig meg amennyit csak lehet tanulj addig se látod a pasit v menj a pasidhoz tévézni nála legyetek aludj nála 1X 2X..stb ha keresel vmennyi pénzt adj haza de hagyj magadnak is vagy annyi is elég h megkérdezed van kenyér hozzak és veszel a saját pénzedből ha van persze!! Bocsi ha egy kicsit gubancos a story de olyan kicsi ablakban lehet írni:Dnem görgetem mindig vissza gondold végig szolnok meg szép város és nagy:) Neten nézz utánna hol van a gyámügy de biztos a polg mesteri hivatalban is találsz vkit aki segit DE EZT CSAK VÉGSŐ ESETBEN!!!pussz

2010. aug. 1. 19:05
 63/105 anonim ***** válasza:
64%

21:10-esnek!

Igen az a 13000 + a 20000 Ft az egy egy átlagos háztartásban kitesz ez 2-3 fő rezsijét is!

Ha a 20000 Ft-ot nem mindig kapja meg az anyja az apucitól, akkor mért nem az anyuci fordul a rendőrséghez. Hiszen jogi alapon kötelezhető lenne az apuci arra, hogy még mindig adja azt a gyerektartást!

Ezek után kérdem én mért ne engedhetné meg az anyja, hogy arra költse a megkeresett pénzét a lánya amire akarja?

Hiszen az eltartása ki van fizetve! Ha nem telik új ruhákra, meg ételre, akkor az anyukának kéne jobban spórolnia, de még ha szükség is van plusz pénzre, mert egyszerűen nem megy máshogy, akkor is elkérni kéne azt a pénzt, nem pedig ellopni, ahogy a kérdező lány mesélte!

A másik, hogy egyből arra gondolsz, hogy esetleg a lány arcoskodott. Szerintem ha véleményt is alkotott az anyuci új barátjáról, jogosan tette, hiszen ő lakott itt korábban, nem a pasi. A pasinak kellene megtalálni a hangot a lánnyal is ilyen esetben! Anyuka meg szégyelheti magát, ha ezt az egyetlen megoldást találja ki arra, hogy magának jó legyen! Önző egy qrva lehet az biztos!

2010. aug. 1. 19:13
 64/105 anonim ***** válasza:
91%

Csak nagyjából olvastam el a válaszokat. Kedves kérdezö nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél, hozzám jöhetnél, csak én külföldön élek... Milyen szövetkezetekben dolgozol, hogy csak 40 ezret kereshetsz? Ahol én voltam ott 160 óra a max, ami 520-as órabérrel szép összeg.

Azoknak a válaszolóknak, akik az édesanyának adtak igazat: Az a baj, hogy a törvény itt nem pontos, valóban 18 éves kortól az ember "felnött", mégis vannak iskolák, ahol 20 éves korig tanul az ember(én is így voltam)...Ezen szerintem módosítani kellene(a törvényeken). Az meg más kérdés, hogy megteheti jogilag, na de milyen anya, aki megteszi? Ha gyermeket vállalok nem 18 évre vállalom, hanem egy életen át.

2010. aug. 1. 19:26
 65/105 anonim ***** válasza:
89%
Utolsó válaszadóval tökéletesen egyetértek! Ha életet adunk, akkor szeressük is azt egy életen keresztül!
2010. aug. 1. 19:36
 66/105 anonim ***** válasza:
95%
anyám velem megtette ugyanezt, kirakott 20évesen és utána hallottam h a bejelentett címedről nem rakhatnak ki csak úgy, utána kéne járni h h néz ki a kényszerkijelentés és h megtette-e. mert azért nem éppen könnyű estin, én is úgy csináltam, feleannyi a tanóra mint napppalin ugyanannyi az elvárás viszont. ha nem tudsz mit tenni és költözni kell elmennék a helyedben mekibe v tescoba nemtom mik a lehetőségek, és kolesz v lakótársak. ugyan jogilag nem értek hozzá, de ha apától járna gyerektartás amíg nappalis, akkor anyától nem, ha kirakta? vagy ez már ilyenkor jóindulat kérdése? mindenesetre elég szemét az ilyen anya, tudom. kitartást!
2010. aug. 1. 20:28
 67/105 anonim ***** válasza:
80%
Hát itt nagyon sokan mondták 18 éves korodtól rakhat ki. Én azt hallottam, hogy 20 éves korodik kötelező eltartania. Szerintem menj el a legközelebbi önkormányzathoz, kérdezz utána. Én 20-tól tudom, de úgy tűnik rosszul. Namind1, önkormányzathoz elmennék azért.
2010. aug. 1. 20:41
 68/105 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom a helyzeted, mindenképp meny el az önkormányzat szociális osztályára a családsegitőkhöz, bírosági panasznapra. Kérdezd meg milyen pénzek járnak, nincs e hely valamilyen gyerekotthonban. A lakást meg túrd át hivatalos papírokért, a lakás paírjait jó lenne megnézni tényleg anyud nevén van-e. Beszélj az összes rokkonal, néz albérlet után. Jellentkez a munkaügyi központba.

Anyuddal meg közöld hogy ha időslesz és a pasik már sehol ne téged hívjon.

Egyesített Szociális Intézmény

Szolnok, Kaán K. út 20.

Dr. Szabó Julianna, igazgató-főorvos

tel.: 56/410-00, 3410-000 porta

e-mail: esziszol@enternet.hu

[link]

[link]

2010. aug. 1. 21:22
 69/105 anonim ***** válasza:
100%
kollégiumba menj
2010. aug. 2. 00:32
 70/105 anonim ***** válasza:
78%
Addig is kötelező eltartani, amíg tanulsz, nem?
2010. aug. 2. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!