19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?
Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.
Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.
Fel tudom vhol jelenteni anyámat?
Szerintem anyukád pont azért nem akar beszélni arról, hogy odaadja a családi pótlékot, meg a gyerektartást, mert nem gondolta komolyan, hogy kitesz. Ő is ideges, meg Te is, ezért olyan dolgokat vagdaltok egymás fejéhez, amit nem kéne.
Lehet, pont azt szeretné elérni ezzel, hogy kicsit magadba szállj és rájöjj, nem viselkedhetsz úgy, ahogy eddig, ha maradni szeretnél és azt szeretnéd, hogy támogasson a továbbtanulásban.
Ne fenyegetőzz jogi lépésekkel, mert abból se Te, se ő nem jön ki jól.
Ülj le és gondold végig higgadtan, hogyan lehetne ebből a helyzetből kimászni. Nem érdemes itt az uszító véleményekre hallgatni, mert azzal nem jársz jól, ha most mindent felrúgsz és megpróbálsz mérgedben, nagy hirtelen megállni egyedül a lábadon ott hagyva a sulit.
Azért az elég érdekes, hogy apukádat, aki 100 éve nem nézett rád, nem törődik veled, csak nagy kegyesen évente egyszer felhív, senki nem teszi felelőssé itt és arra biztatnak, hogy tőle kérj segítséget. Már bocs, de az ilyen ember nem apa.
Én nem mennék el otthonról.
Valami nem stimmelhet ezzel a pasival, ha anyád ennyire ideges. Lehet, hogy ki fogja tenni. Egyszer majd azt mondja neki, 3 napja van, hogy elköltözzön, különben a rendőrséggel viteti el.
Szerintem tévedésből Terajtad gyakorol...
Nyugi. A helyzet változni fog. Amit Te tehetsz, hogy kifejezed az érzéseidet nyíltan, őszintén, másokba nem belemarva. Biztosan igazad van abban amit érzel. Mesélj róla édesanyádnak is! És nyugodtan várj.
Szeretem, hogy ilyen eltökélt vagy a tanulással kapcsolatban. Ezt jól csinálod. Erről ne hagyd Magad lebeszélni. Mindig tanulj valamit rendszeresen. És várj. A görcs is elmúlik, tudod. A baj is el szokott múlni. Ne menj sehova. Anyád is változik szegény. Máskorra más lesz. Nyugi. Fejezd ki Magad, ez a legfontosabb. Fejezd ki az érzéseidet őszintén!
Drukkolok!
drama
Megteheti anyud, de mivel utána nem ő tart el, semmilyen kedvezményt, támogatást utánad nem vehet fel, nem neki jár.
Szerintem, amennyit tudsz, adj bele a kasszába, mondjuk 40.000-ből 15-20.000-ret. Közöld vele, hogy a többi a tankönyveidre kell, és a sulis dolgok megvásárlására. Ez szerintem egy diáktól elegendő pénz. Jó hogy nem általános iskola 1. osztályától dolgoztatott. De mivel már kiakar rakni, felesleges is ezt megbeszélni vele. Így a következőt célszerű tenni:
Megtehetnéd azt, hogy elmennél, készíttetni egy Junior Bankkártyát (OTP mondjuk) ha még nincs. Felhívnád apudat, és megkérdeznéd, hogy igaz-e az, mi szerint nem fizeti a gyerektartást. Ha nem igaz, megmondanád neki, hogy mivel anyád kitesz téged a lakásból 3 napon belül, ezért megadnád a bankszámlaszámodat, amire ezután utalni kéne a pénzt.
Ahol a családi pótlékot (államkincstár) lehet intézni, őket is megkeresném, és tájékoztatnám őket a jelenlegi helyzetről, hogy most fogsz érettségizni, és mivel anyád kitesz a lakásból, ezért meg szeretnéd változtatni a bankszámla számot ami utalják a pénzt.
Elköltözöl szépen egy albérletbe, mondjuk lakótársakkal olcsóbb minden. Kapnád a családi pótlékot, apudtól a gyerektartást, plusz a pénzt, amit megkeresel havonta. Vagy menj el árufeltöltőnek egy nagyobb áruházba, ott talán még jobban is fizetnének.
De ha ezt így előadod anyádnak, lehet köpni-nyelni nem tudna.
Mi sem állunk jól anyagilag, de anyumnak meg sem fordult volna a fejében az a gondolat, hogy kitegyen a házból, mert suli után kb. 6 hónapig nem találtam munkát. Most a fizetésem 60%- át adom haza.:) Türelem pénzt teremt :)
(bocs hogy hosszú lett)
Tudod, mennyi a családi pótlék? kb 13000 ft, plusz az a 20000, amit vagy kap az apádtól utánad, vagy nem. Szerintem fürdesz otthon, eszel, tvzel, netezel, szóval anyád azt az összeget rád költi, nyugodj bele.
Ez meg, hogy feljelentheted-e...hát NEM. Egyáltalán mi lenne a feljelentésed jogi alapja? Az, hogy nem tart el tovább? Ennyi erővel ő is feljelenthetne téged becsületsértés miatt, amiért beszólsz a pasijára. Az az igazság, hogy a rendőrök nem anyádat, hanem téged néznének hülyének.
Az meg ugyan engedtessék már meg anyádnak, hogy 19 évvel a gyereke születése után ne csak anya legyen, hanem nő is, saját élettel.
Valamit te is nagyon elronthattál, mert tényleg nem úgy kezdődik a családi viszály, hogy a szülő azt mondja a gyerekének, költözz el.
Nem lehet, hogy túl nagy arcod volt mostanában, és anyád besokallt?
Megteheti, hogy kirak. 18 éves korod után nem kötelessége eltartani, eddig is szívességből maradhattál.
Ha már nem otthon laksz, akkor a gyerektartás neked jár. Amúgy is neked járna, nem anyádnak. Szerintem anyád hazudik, hogy ne kelljen neked adnia. Szintén a családi pótlék is neked jár, nem anyádnak: az állam ennyivel száll be a nevelési költségekbe. Nem sok, de ez van. Megintcsak hazudik...
Üdv.
Vegyél fel és beszélgetünk.
alfa-romeo147@msn.com
Gábor vagyok :D
sajnos nincs ilyen törvény:( a csp-t igényelheted saját jogon, a gyerektartást meg addig fizeti az apa ameddig bíróság útján vissza nem vonja. Akár 30 éves korodig is fizetheti. Tudom, mert 22 éves vagyok és van egy lányom, apám mégis fizet utánam gyerektartást, mert mondta, hogy inkább nekem adja mint a banknak a tartozása miatt. A növérem után meg 28 éves koráig fizette...
Amúgy anyád a lakásból kényszerkijelenthet de szerintem nem tette meg csak fenyegetözik. Próbáld még kihùzni ezt az 1 évet aztán úgyis kimész Angliába!
Kitartást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!