Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 19 éves vagyok, és anyám azt...

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Figyelt kérdés

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.

Fel tudom vhol jelenteni anyámat?

2010. júl. 30. 15:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 anonim ***** válasza:
83%

barhogy is beszologatsz a hapsija miatt, sosem ertettem azilyen anyakat, noket. mia fenenek vallaltak gyereket ha a hapsija az fontosabb? legalabb azt varna meg mig befejezed a sulit leerettsegizel, akkor sem lenne a jogos a kirakasod akkor is egy genya huzas lenne, de legalabb akkor meg az ember jobban elfogadna.

ne keseredj el ha netan megtenni, apad gyerektartasara es a csaladi potlekra igenyt tarthatsz.

aztan ne felejsd el anyad is lesz majd oreg es rad fog majd szorulni, akkor ismeteld meg neki ezen szavakt amiket neked mondott....

2010. júl. 30. 15:56
 22/105 anonim ***** válasza:
88%
Próbálj meg egy picit nyugton maradni. Érettségizz le, szerezz egy szakmát munkát és költözz el.
2010. júl. 30. 15:58
 23/105 A kérdező kommentje:

egy pár éve még azt mondta h apám havi 20.000ft-ot utal gyerektartásként.meg mutatta a banszámla kivonatot. Most meg azt h apám soha egy fillért nem adott. Ki akar tenni egy ft nélkül. két i8skola szövetkezetnél vagyok tag,de általába csak az egyiktől hívnak. Viszont 40 ezer ft-nál nem kereshetek többet,mikor már elérem azt az összeget akkor abba a hónapba nem hívnak dolgozni. Ez nem tudom miért van.

Tavaly minden pénzt amit kerestem oda adtam neki,és talán egyszer vagy kétszer kértem tőle egy ezrest starndra vagy mozira. ha meg vmi kellett akkor kölcsönbe adott nekem pénzt. Mint pl. az iskolai tankönyvek vagy osztálypénz,cipő,ruha ilyesmi. Amint elmentem dolgozni így évközbe vissza kellett adnom a kölcsönt.

Ezt meguntam és azóta nem adom neki oda.

2010. júl. 30. 16:00
 24/105 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem van jogod anyukád barátját, életét kritizálni, ha az a te életedet is befojásolja. Anyád visszaél a szülői hatalmával, ha a véleményed elmondása után kirakással fenyeget. És ez akkor is érvényes, ha jogilag már nem vagy gyerek. Tudtommal még tanulsz.
2010. júl. 30. 16:01
 25/105 A kérdező kommentje:

én megvárnám amig leérettségizem,de anyám már most ki akar tenni.

Én szivem szerint feljelenteném. Csak nem tusom h megtehetem e

2010. júl. 30. 16:03
 26/105 anonim ***** válasza:
74%
nem lehet,hogy csak mérges volt és azért mondta? próbáld megbeszélni vele..
2010. júl. 30. 16:04
 27/105 A kérdező kommentje:

érettségi után ki akarok menni London au-par-kedni egy évet,és amit ott keresek abból finanszíroznám az egyetemet.

Kötelezheti a bíróság anyámat h amig nem fejezem be a gimit addig ne rakhasson ki?

2010. júl. 30. 16:05
 28/105 anonim ***** válasza:
38%

Ahogy látom, Ő viszont "megunta", hogy Te meguntad a költségekből való részvételt és még megjegyzéseket is teszel a barátjára.

Adok-kapok helyzet ez már nálatok, mert elmérgesedett a viszonyotok. Nem hiszem, hogy azzal kezdődött ez az egész, hogy egyszer csak közölte anyukád, költözz el! Ez egy folyamat.

Az a baj, hogy a helyzetet "izomból", jogi lépésekkel szeretnéd megoldani. Szerinted milyen légkör alakul ki nálatok, ha feljelented azért anyukádat, hogy legyen szíves téged továbbra is eltartani és fedelet biztosítani?

Rettegsz attól, hogy el kellene tartani magad, önállóvá válni, viszont erőszakkal szeretnéd ezt ráerőltetni anyukádra. Ez nem jó így, másképp állj a kérdéshez és talán még meg tudjátok beszélni.

Ő is, Te is hibáztatok, hogy idáig fajult a helyzet.

2010. júl. 30. 16:14
 29/105 anonim ***** válasza:
74%

családi pótlékot kérheted saját jogon, a gyermektartást meg a bíróságon kérvényezheted...munkásszállóra talán elég, ha vállalsz munkát mellette a tescoban v hasonló helyen részmunkaidőben

ja és igen, kitehet, de ez esetben a csalási pótlékra nem lesz jogosult

2010. júl. 30. 16:14
 30/105 anonim ***** válasza:
77%
jobban belegondolva, ha az állandó lakcímed ott van, akkor nem tehet ki, de eltartani nem köteles
2010. júl. 30. 16:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!