Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 19 éves vagyok, és anyám azt...

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Figyelt kérdés

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.

Fel tudom vhol jelenteni anyámat?

2010. júl. 30. 15:29
 71/105 anonim ***** válasza:
29%

Na itt a nagy tévedés:nem kell eltartania...hozzájárulni az eltartásáhouz igen....de a kettő nem ugyanaz.

Úgyhogy érdemels lenne mindenkinek elgondolkoznia,mielött mag akarja mondani otthon a tutit.

2010. aug. 2. 11:47
 72/105 anonim ***** válasza:
0%

Igen, én kérek elnézést, a kérdező biztos nem arcoskodott, csak fel akarja jelenteni az anyját.

Az a 30.000 ft kb egy ember rezsije, tehát anyuka a kérdezőre költi.

Ezt az újhullámos baromságot meg, hogy egy szülőnek örökké ki kell nyalnia a gyereke valagát, akinek csak jogai vannak, de kötelességei nincsenek, el kellene már felejteni.

2010. aug. 3. 14:30
 73/105 anonim ***** válasza:
Tévedés, hogy nem szüntetheti meg az állandó lakcímed: ha a lakás kizárólag az ő tulajdonában van, akkor a bíróságon kérvényezheti "állandó lakcím megszüntetését". Mivel már elmúltál 18 éves, sanszos, hogy a bíróság meg is teszi ezt.
2010. aug. 3. 15:31
 74/105 anonim ***** válasza:
100%

Ezt az újhullámos baromságot meg, hogy egy szülőnek örökké ki kell nyalnia a gyereke valagát, akinek csak jogai vannak, de kötelességei nincsenek, el kellene már felejteni- -------->

Nem arról van szó, hogy egy életen át tartsa el! Itt a szereteről van szó! És addig tartsa el míg nem talál munkát, mert tanul satöbbi. Ha talált akkor nyilvánvaló, hogy ad haza valamennyit. Ha elkerül otthonról és anyagi krízisbe kerül akkor sígítsen a szülő és fordítva is!(Gyerek is segítsen a szüleinek, ha úgy alakul és lehetősége van).) Külömben, hogy akarja az a szülő, hogy a gyereke szeresse, tisztelje? És mi az, hogy 19 éves korában kiteszi? Ezért szülte? Utcára, vagy mi? Nem a világhárború után vagyunk, hogy 5 osztállyal el lehetett helyezkedni. Takarításhoz is majnemhogy kérik az érettségit! Ha a szülő gyereket vállal számítson rá, hogy 25 éves koráig korlátozott összegű pénzt tud hazaadni, tanul! Ha 25 évesen elmondja normálisan a gyerekének, szeretné, hogy menjen OK! Én páromat ösztöndíjas heggesztői végzettséggel nem veszik fel, pedig nem csicska volt, hanem aktívan résztvett és ügyesebb, mint a kollegái! Így akarja kitenni? GRAT! Minek az ilyennek gyerek?

2010. aug. 3. 16:11
 75/105 anonim ***** válasza:

ma 16:11 vagyok!

Én 21/L vagyok párom 19/F. 19 évesen nem tudja magát fenntartani, sajnos. Legalábbis nem törvényesen. Szomszéd lány is végzettsége van Ő 20 éves Ő se talált munkát SEHOL! Persze aki 30 évesen szüleik meg egyből 3 végzettséggel és legalább 6 év gyakorlattal annak könnyű elhelyezkedni.

2010. aug. 3. 16:15
 76/105 A kérdező kommentje:

Hát anyám betartotta amit igért,hétfőn mire hazaértem melóból(délelöttre hívtak hostesskedni) a cuccaim nagy része az ajtó elött volt. Rendőrt hívott azért is h a többiért bemehessek :S egyelőre a barátomnál húzom meg magam,amig ki nem találom h mi legyen tovább.

Idegileg teljesen kivagyok,egész nap csak sírok meg még gondolkodni se tudok. A barátom ma beszélt anyámmal h mivel a csp-t már kiutalták akkor adja oda,és szerdán ugyis megyünk átiratni az én nevemre,de nem adta neki oda és csak kiröhögte.

Amúgy meg azon kívül h a pasija miatt állandóan ment a vita és nem adtam neki oda a diákmelóból szűrmazó pénzem,itthon mindent megcsináltam. Takarítottam,főztem,még a hapsija koszos gönceit is én mostam-mondjuk ez miatt is állandóan ment a cirkusz.

A gond az volt h nem fogadtam kellőképpen barátját,meg nem adtam neki oda azt a pénzt amit a nyáron keresek. Semmit nem adtam belőle,mert nem adta volna vissza. ráadásul a könyveket is nekem kell megvennem,meg utolsó éves leszek,ilyenkor egy csomó kiadás van(szalagavató,ballagás,stb..),anyám ugy gondolta h azt majd az évközbe keresett pénzemből fogom kifizetni. Viszont évközbe inkább a tanulásra áltam volna rá

2010. aug. 3. 23:30
 77/105 anonim ***** válasza:
80%

Ne hagyd azt hogy lássa rajtad, hogy rosszul érzed magadat, mert ez ad neki erőt! Ha minden áron ezt szerette volna elérni veled kapcsolatban, hogy kirúg otthonról, és utána a képedbe röhög, mikor a családi pótlékot szeretnétek visszakérni, akkor nagyon rossz indulatú ember lehet, és csak azt szeretné hogy neked még rosszabb legyen! Nézz előre! még ha nem is tudod majd mit kezdesz magaddal! Ami a legfontosabb, hogy a tettéért cserébe soha még csak ne is köszönj neki az utcán, ne is akard felismerni, azokkal törődj, akik szeretetet adnak neked, és segítik az életedet. Ő eddig segített neked te eddig szeretted őt, most már nem tartozol neki egy köszönéssel sem!

Addig biztosan nem, amíg Ő meg nem teszi az első lépést feléd, hogy bocsánatot kérjen tőled tettéért! Valahogy érd el, hogy ezt az álláspontodat visszahallja tőled!

Később majd meg fogja bánni a tettét, főleg, ha majd nem mosolyog rá a kutya sem, és nem segít neki senki sem öreg napjaira...Majd akkor hiányozni fogsz neki, te meg majd segítesz neki ha bocsánatot kér tőled, amit ugye nagyon nehéz kimondani:)

Amúgy sok szerencsét az életed során, eljönnek majd még a te napjaid is, ha igazán megharcolsz értük!

2010. aug. 5. 19:22
 78/105 anonim ***** válasza:
Ne keresd egy jó darabig! Sőt, ne vegyél tudomást arról, hogy ő létezik! Előbb-utóbb belátja, hogy hülyeséget csinált... Szépen írasd át magadra a családi pótlékot, és keresd fel édesapádat azzal, ami történt, és mondd neki, hogy ezentúl neked utalja a gyerektartást! (Biztos, hogy ha pl. a bíróságra írsz egy beadványt, elő fogják keríteni.) Kitartás! Érettségi után sokkal könnyebb lesz, addig próbáld kihúzni a barátodnál, vagy állj össze több másik fiatallal egy albérletbe!
2010. aug. 5. 19:29
 79/105 anonim ***** válasza:
91%
Én a helyedben napi szinten zaklatnám amíg nem adja oda a családit meg a gyerektertást.
2010. aug. 5. 21:19
 80/105 anonim ***** válasza:

Remélem az a fiú akihez mentél, rendes ember. Anyukádról lehetetlen úgy véleményt mondani, hogy ne töröljék ki innen! Nem szülő az ilyen! Édesapádat keresd meg szerintem nyugodtan, azt gondolom ezek után, hogy Anyukád tett valami olyat, hogy Apád nagyívbe elkerülje(és így sajnos Téged is)! Ékes bizonyítéka annak, hogy nem tartozol hozzá, hogy elküldött mikor mentetek a csp-ért.

Fel a fejjel és álljon melletted a barátod is! Sok sikert az újrakezdéshez!

21/L

2010. aug. 6. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!