Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 19 éves vagyok, és anyám azt...

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Figyelt kérdés

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.

Fel tudom vhol jelenteni anyámat?

2010. júl. 30. 15:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/105 A kérdező kommentje:
azt mondta már kijelentett,és ha nem megyek el magamtól majd a rendőrök elvisznek
2010. júl. 30. 16:19
 32/105 anonim ***** válasza:
85%
Én úgy tudom, állandó lakcímről a Te beleegyezésed nélkül nem jelenthet ki.
2010. júl. 30. 16:22
 33/105 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként szerintem mihelyett tudsz, menj el... ilyen "anya" mellől jobb minél hamarabb eltakarodni.. aki még önmagát állítja be mártírnak, hogy nem ****ta ki a lányát 18 éves korában. Akinek csak addig vagy jó, ameddig a családi pótlék jár utánad.
2010. júl. 30. 16:24
 34/105 A kérdező kommentje:
mondtam neki haadja oda a családi pótlékot meg a gyerektartást mert tudom h jár,de nem adja. Képes lenne egy ft- nélkül ki tenni az utcára.
2010. júl. 30. 16:27
 35/105 anonim ***** válasza:
100%
kérj segítséget a gyámügyön, húzd ki egy évig munkásszállón, aztán irány külföldre bébisintérkedni...de a csp-t és a gyermektartást kérd át a te nevedre, gyámügyön segítenek
2010. júl. 30. 16:32
 36/105 anonim ***** válasza:
78%

Végülis odaadni nem köteles, de az elvielg azért van, hogy rád költse, közvetlenül vagy közvetetten.

De szemét dolog, hogy csak eddig voltál jó neki.

Hol laksz amúgy?

2010. júl. 30. 16:32
 37/105 A kérdező kommentje:
hát ha azért van h rám költse és most meg ki akar tenni,akkor ahoz nekem van jogom ha már nem lakok otthon,nem?
2010. júl. 30. 16:33
 38/105 anonim ***** válasza:
100%
Fordítva, mihelyett nem laksz otthon, úgy tudom, ő nem jogosult egyikre sem. A csp-ra azért lett volna jogosult, mert a CSALÁDjában van eltartott gyermek, és hogy besegítsen anyagilag a nevelésébe. A gyerektartást meg azért kapná, hogy az apa az ő részét kivegye a támogatásodból. Szóval tulajdonképpen a gyerektartás arról szól, h apud így "költi rád" azt, amit amúgy rád költene, ha veletek élne. De miután elköltözöl, úgy tudom, anyud nem jogosult gyerektartásra.
2010. júl. 30. 16:37
 39/105 anonim ***** válasza:
88%

az anyja nem, de ő jogosult lesz mindkettőre...

apád nem tudod megkeresni, hogy egy évet kihúzz nála?

2010. júl. 30. 16:39
 40/105 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem várd meg, amíg a rendőrök elvisznek. Anyád szív ezzel nagyobbat, nem te, te nem vagy bűnöző, pusztán a családodnál akarsz élni.

Viszont: eltartani nem köteles, de a családi pótlék sem jár neki akkor. Ezt be lehet jelenteni valahol... hát nem tudom, hol. De a sulidban biztosan megmondják, beszélj az osztályfőnököddel vagy az igazgatóval, vagy olyan tanárral, aki jó fej, és bírjátok egymást. Azt hiszem, családi pótlék csak akkor van, ha anyád iskolalátogatási papírral igazolja, hogy jár utánad, viszont a papírt a sulidból szerezheti meg. Akadályozd meg!

Apádat meg hívd fel, kérdezd meg, mi az igazság, utal-e pénzt, ha igen, mennyit, mondd meg, hogy ezentúl neked adja, és kérdezd meg, nem mehetnél-e hozzá egy évre. Végülis apád is van, nem csak anyád.

Szóval mondd meg anyádnak, hogy te megvárod a rendőröket. Ha tényleg kihívja őket, szépen mesélj el nekik mindent, ebből neked NEM lehet bajod, csak anyádnak. Ezért nem is hiszem, hogy kihívná őket.

2010. júl. 30. 16:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!