19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?
Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.
Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.
Fel tudom vhol jelenteni anyámat?
Végülis odaadni nem köteles, de az elvielg azért van, hogy rád költse, közvetlenül vagy közvetetten.
De szemét dolog, hogy csak eddig voltál jó neki.
Hol laksz amúgy?
az anyja nem, de ő jogosult lesz mindkettőre...
apád nem tudod megkeresni, hogy egy évet kihúzz nála?
Szerintem várd meg, amíg a rendőrök elvisznek. Anyád szív ezzel nagyobbat, nem te, te nem vagy bűnöző, pusztán a családodnál akarsz élni.
Viszont: eltartani nem köteles, de a családi pótlék sem jár neki akkor. Ezt be lehet jelenteni valahol... hát nem tudom, hol. De a sulidban biztosan megmondják, beszélj az osztályfőnököddel vagy az igazgatóval, vagy olyan tanárral, aki jó fej, és bírjátok egymást. Azt hiszem, családi pótlék csak akkor van, ha anyád iskolalátogatási papírral igazolja, hogy jár utánad, viszont a papírt a sulidból szerezheti meg. Akadályozd meg!
Apádat meg hívd fel, kérdezd meg, mi az igazság, utal-e pénzt, ha igen, mennyit, mondd meg, hogy ezentúl neked adja, és kérdezd meg, nem mehetnél-e hozzá egy évre. Végülis apád is van, nem csak anyád.
Szóval mondd meg anyádnak, hogy te megvárod a rendőröket. Ha tényleg kihívja őket, szépen mesélj el nekik mindent, ebből neked NEM lehet bajod, csak anyádnak. Ezért nem is hiszem, hogy kihívná őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!