19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?
Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.
Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.
Fel tudom vhol jelenteni anyámat?
.. de egy próbát nem ér meg?
Amúgy melyik városban laksz? Csak hátha esetleg tudok segíteni...
Megteheti.
Nem is kell rendőrég,bőven elég az,ha legközelebb kiteszed a lábadat,ő meg kicseréli a zárat.
A nyarat próbáld meg rokonoknál kihúzni,aztán kérj kollégiumot.
Az államkincstárba igényelheted saját magadnak a családi pótlékot,így a te számládra megy.Gyermektartásra már nem vagy jogosult,de amíg nem érettségizel le rokontartásra igen(ez kevesebb,mint a gyermektartás általánban).Ezt a gyámhivatalban érdemes elkezdeni.A családi pótlék egyébként 20 éves korig jár...(ha tanulsz)
/vagy:leülsz beszélni anyukáddal,bocsánatot kérsz,meghúzod magadat érettségiig(arra úgyis tanulni kellene ezerrel),beállítod az órádat,hogy csörögjön kajaidőben stb..és nem szólv vissza,akármi van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!