Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 19 éves vagyok, és anyám azt...

19 éves vagyok, és anyám azt mondta 3 napom van h eltakarodjak otthonról! Megteheti ezt?

Figyelt kérdés

Azt mondta h örüljek h nem 18 éves koromba rakott ki,meg h már egy éve kitehetett volna.

Nem tudom hova mehetnék. nagyszüleim meghaltak,apámat meg 7 éves koromban láttam utoljára amikor is lement a boltba és elfelejtett visszajönni. Van barátom 1,5 hónapja. Nem sok ez az idő,nem akarok hozzá költözni ennyi idő után. Még nem is ismerem annyira. Barátaimhoz se tudok menni. 2 legjobb barátnőm van,de mindketten elég szar anyagi helyzetben vannak. Az egyiküknek egy szobás lakásuk van,ott el se férnék. A másikról meg tudom h így is napról napra élnek.

Fel tudom vhol jelenteni anyámat?

2010. júl. 30. 15:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 A kérdező kommentje:
apámat 7 éves koromban láttam utoljára,azóta évente egyszer felhív telefonon és ennyi.
2010. júl. 30. 16:45
 42/105 anonim ***** válasza:
92%
ÉS most nem tudnád vele megbeszélni? Neki is mondd el, hogy mi a helyzet, hogy nincs hová menned... ki tudja, még a végén kiderül, hogy tök jófej rendes apud van... jobb esetben
2010. júl. 30. 16:46
 43/105 A kérdező kommentje:
tudom h kap uttánam gyerektartást,mert a bíróság kötelezte apámat h fizessen és a fizetéséből vonják neki. Láttam a bankszámla kivonatot is amin rajt volt,meg emlékszem anyám anno mondta is
2010. júl. 30. 16:47
 44/105 A kérdező kommentje:
Az az igazság h én szinte nem is emlékszem rá. A telefonálást is az utobbi 4 évbe teszi meg,h szülinapomkor felhív és ennyi. elötte semmi. Pedig lett volna lehetősége h látogasson.
2010. júl. 30. 16:49
 45/105 anonim ***** válasza:
91%

.. de egy próbát nem ér meg?

Amúgy melyik városban laksz? Csak hátha esetleg tudok segíteni...

2010. júl. 30. 16:50
 46/105 A kérdező kommentje:
Szolnok
2010. júl. 30. 16:54
 47/105 anonim ***** válasza:
92%
Akkor sajna nem :( De én a helyedben bocs, de apuddal tennék egy kísérletet. Lehet nem is miattad, hanem anyud miatt nem keresett...
2010. júl. 30. 16:58
 48/105 anonim ***** válasza:
71%
Ha a házban nincs semmilyen jogod (tulajdon vagy haszonélvezeti) akkor édesanyád bármikor kitehet, joga van hozzá. Felnőttkorú vagy tehát elvileg már tudnod kéne gondoskodni magadról. Ha minden kötél szakad estin befejezheted a sulit, mellette dolgozhatsz hogy megélj valahogy az albérletben. Ha anyád nem gondolja meg magát akkor tényleg elég nagy bajban vagy, de meg fogod oldani.
2010. júl. 30. 17:06
 49/105 anonim ***** válasza:
72%

Megteheti.

Nem is kell rendőrég,bőven elég az,ha legközelebb kiteszed a lábadat,ő meg kicseréli a zárat.

A nyarat próbáld meg rokonoknál kihúzni,aztán kérj kollégiumot.

Az államkincstárba igényelheted saját magadnak a családi pótlékot,így a te számládra megy.Gyermektartásra már nem vagy jogosult,de amíg nem érettségizel le rokontartásra igen(ez kevesebb,mint a gyermektartás általánban).Ezt a gyámhivatalban érdemes elkezdeni.A családi pótlék egyébként 20 éves korig jár...(ha tanulsz)

/vagy:leülsz beszélni anyukáddal,bocsánatot kérsz,meghúzod magadat érettségiig(arra úgyis tanulni kellene ezerrel),beállítod az órádat,hogy csörögjön kajaidőben stb..és nem szólv vissza,akármi van!

2010. júl. 30. 17:29
 50/105 anonim ***** válasza:
96%
Így jár az a gyerek akit csak családi pótlékért szültek,meg bocs de az a véleményem.Költözz albérletbe lakótársakkal jobban jársz.
2010. júl. 30. 17:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!