Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi haszna van az egyén szempon...

Mi haszna van az egyén szempontjából a gyereknek?

Figyelt kérdés
Mikor az emberek 99%ának anyagi áldozatot jelent és saját életszinvonalát roncsolja vele én arra gondolok hogy ösztön kérdése és nem gondolkoznak hogy haszontalan és jobban élne gyerek nélkül

2020. máj. 21. 14:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
100%

Kedves #50-es, ne add tovább a génjeidet. Ugyanis mi emberek vagyunk, ezt tudjuk, és nem hisszük. És te pedig egy beteggé nyomorított lélek lettél.

"A genek hataroznak meg minket es az utod ha tovabbviszi minket visz tovabb."

- ezt tette a materialista biológia veled. Nem, nem volt a génjeidben, a rettenetes nevelés során alakult ki benned, hogy nem tudod, mi az ember, és mi az állat, és mi a növény, és mi a tárgy.

A beszédértés, a beszéddel való gondolkodás, az én-érzék a gondolatérzék - ezek képességek, amelyek az emberrel születnek. A képességeket kibontakoztatni a nevelés feladata.

Ha nem lennének a csecsemő körül éntudattal rendelkező lények - vagyis EMBEREK - nem tudna beszélni, szavakkal gondolkodni (sőt még a függőleges testhelyzetet sem venné fel) tehát nem adott a gének révén, csak a KÉPESSÉG.

Ha egy borsodi egy hónapos csecsemőt a japán császári udvarba vinnének, és ott nevelnének- pont ugyanúgy beszélne / gondolkozna szavakkal japánul, mint aki ottani génekkel született.

Tehát: nem genetikusan determináltak a legmagasabb érzékeink. (Mindez egészségesen született emberre vonatkozik, a gyógypedagógia külön speciális és hatalmas feladat)

A fentiek a nevelés óriási felelősségére mutatnak rá.

2020. máj. 22. 07:05
 52/61 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne hozna "hasznot" a gyerek.Főleg annak a rétegnek aki életében nem dolgozott mégis jobban él mint sok más dolgozó ember.Igaz minimum 5 gyerek kell hozzá.

Egyébként tegyük fel mindenki így gondolkodna mint a kérdező. Senki nem vállalna gyereket,csak magával foglalkozna és ülne a pénzen akkor mi lenne?

Semmi értelme nem lenne a vagyonnak mert nincs új generáció aki majd termeli,vagy megveszi amit kell.Most el is lennél de 40 év múlva? A sok papa meg mama a s.ggét nem tudná kitörölni mert nincs segítség,hisz nincs fiatalabb generáció aki mondjuk szociális munkásként ellátná őket,és ez csak egy példa.Szóval igen,sok "haszna" van a gyereknek ha dolgos felnőtt válik belőle.Más neveli fel de a magadfajtának is lesz belőle pozitívuma.

Ostoba egy kérdés.

2020. máj. 22. 08:41
 53/61 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyenekkel mint az 50-es válaszoló vagy a kérdező nem érdemes vitázni, mert minden sorukból látszik hogy érzelmi nyomorultak, akik haragszanak a világra, mindenben a rosszat látják, és az EQ szintjük a béka valaga alatt van. Aki azt kérdezi milyen az érzelmi szegénység gazdagság, azzal hogy lehetne már ilyesmiről beszélni? Hogy érthetné meg milyen mikor szeretet ad egy gyerek vagy akár egy háziállat, és viszont, hisz nekik semmilyen élőlény nem adott még szeretetet, és innen jön a nagy morális okosságuk hogy akkor senki ne szüljön, mert majd jó eséllyel olyan nyomorultak lesznek a gyerekek mint ők. Hát tudjátok, azért a társadalom nagyon-nagyon kis rétege van ilyen érzelmi mélységben mint ti. Komolyan, alacsony bevételű szerény emberek is lehetnek igazán boldogok, de ha nem is vidámkodnak napi 24-ben irtó kevesen vannak akik ezen a szinten tengődnek mint ti ketten. Illetve gazdag embernek is lehetnek olyan gondjai amitől melankóliában telnek a mindennapjai, tehát nem is értem miért kell egyből a pénzre kihegyezni mindent.

De ha már pénz, és mennyi hasznot termel a szülőnek egy gyerek? Hát akkor ott biztos semmit, de később annál többet. Nem tudom ha nem születnének gyerekek, akkor ki építené tovább ezt a társadalmat, ki tartaná életben a gazdaságot? Majd te 100 évesen meg halálod után? Nézz már szét magad körül, már ha egy viszonylag fejlettebb régióban élsz. Minden apróság egy köztéri pad, egy szépen elrendezett park, egy új irodaház, hogy van működő tömegközlekedés, hogy van otthon víz meg áram, ez annak köszönhető, hogy egyszer szerinted önző sz.ar alak gyereket szült erre a világra, akiből lett egy dolgozó ember, és van amit az ő keze munkájának köszönhetünk, vagy az ő szellemi terméke. Most tudom belekötsz, hogy akkor rabszolgát szülünk a világra? Nem, nyilván nem, de ha már te ennyire kizárólag a pénzen rugózol, érzelmi intelligenciád hiányában gondoltam leírom mindezt. Most hiába fárasztanálak azzal hogy a gyerek ez ember életének része, és jó érzés látni ahogy valaki előtt kinyílik a világ, átadni neki az értékeinket (nem anyagi) szeretet adni és kapni, ha te ebből egy árva kukkot nem fogsz fel.

2020. máj. 22. 09:59
 54/61 anonim ***** válasza:
100%

#53: abszolút igazad van...

A (született) vakoknak hamarabb el tudnád magyarázni a színeket, mint egy ilyen EQ-hiányosnak bármit az érzelmi szegénységről/gazdagságról.

10pont a válaszodra! :)

2020. máj. 22. 10:06
 55/61 A kérdező kommentje:
Én csak az egyéni haszon szempontjából tettem fel a kérdést, a társadalomnak valóban szüksége van születésekre de az én nézöpontjom alapján ez a egyénnek áldozat, ezért is van hogy gazdagabb tanult emberek alig vagy nem vállalnak gyereket mert tudják hogy egyén szempontból káros,hátrány
2020. máj. 22. 10:11
 56/61 anonim ***** válasza:
100%

Egy gyerek NEM haszonállat!

Nem ilyen szempont alapján vállal (v. nem vállal) vki gyereket!

2020. máj. 22. 10:24
 57/61 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező az ember sok dologba belevág ami nem hoz pillanatnyi hasznot, azon mégsem rugóznak így emberek. Végeztél te már egy komolyabb iskolát, fektettél pénzt nyelvtanulásba? Tettél időt energiát egy párkapcsolatba (igen ez nem pénz de ugye áldozat) ami épp nem volt olyan felhőtlen? Építettél már karriert, aminek a kezdete egy nagy nagy szívás? Tudod az emberek hoznak áldozatokat azért amire vágynak (érzelmekkel), amiről úgy gondolják szükségük van ahhoz hogy olyan legyen az életük amilyet elképzeltek.

Szívtak a sulival, a melóval, ápolták az emberi kapcsolataikat, gyereket vállaltak ami igen nehézségekkel jár anyagilag is meg olykor érzelmileg is, stb.

Egészséges ember így él, tudod? Invesztál dolgokba ami számára fontos, a fajtád meg csak azt lesi mi miért xar, rossz, elvesz, és mindenen rinyál, de legfőképp azért, hogy az életének miért nincs értelme, miért nem halad egyről a kettőre. Hát ezért. Mert semmit nem vagy képes értékelni, és minden amiért tenni kéne keresztbe két fűszálat az már felejtős.

2020. máj. 22. 10:32
 58/61 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem amugy EGY gyerek nem karos, persze anyagi helyzet fuggo, de nekem pl egy siman beleferne lemondasok nelkul es nem is vagyom tobbre, nekem van tesom, de oszinten szolva jobb eletem lett volna, ha nem lenne. (Ettol meg szeretem, meg minden, de teny, hogy tobb minden jutott volna nekem, anyagi dolgok es figyelem is, ha egyke lennek.) Szoval en egy gyereket akarok, mert ennyinel nem erzem, hogy le kellene mondanom barmirol, es neki is meg tudom majd adni azokat a dolgokat, amik nekem is alapok.

Nagyon sokan nem merlegelnek, csak el a fejukben valami kep, hogy milyen szep egy nagy csalad, harom gyerekkel.

2020. máj. 22. 10:40
 59/61 anonim ***** válasza:
100%

Kb ugyanezt írtam le kérdező (24-es válaszoló vagyok), hogy ha úgy érzem mind érzelmileg és anyagilag is, hogy tudnék gyermeket vállalni, akkor vállalok, és ne azon kelljen gondolkodnom, hogy a gyereknek legyen elegendő élelem, majd én éhezem. Ha van egy bizonyos keresetem, amivel pluszban vagyok, akkor mernék gyereket vállalni. Krach így is közbe jöhet (lásd korona, sokan mégis munkanélküliek lettek, vagy nincs félretett pénze)... Akik "tudatlanok" és csak az esetleges kedvezmény miatt vállalnak gyereket (persze nem kapják meg, mert valaminek nem felelnek meg) vagy, mert a gumi drágább, annak valóban nem hoz hasznot a gyermek. Akik tudatosan vállalják, annak eszébe sem jut, hogy elvinné a gyermeke a hasznot.

Meg tegyük fel, az egyénnek sehogy se hozna hasznot a gyermek, akkor más is ógy lenne vele, hogy nem vállal, de egyszer ő is megöregszik, nem tud dolgozni, de a szomszéd Pista sem vállalt gyereket, pont ezért, mert elvinné a hasznot, máris nem lenne ki dolgozzon, így a gazdaságnak is lőttek. Az "IQ" fighterek persze vállalnának gyereket, de azok is a szüleikhez hasonló képeségekkel lennének megáldva, így a létfontosságú helyeken (pl orvos, mérnök, megfelelő pedagógus stb...) nem tudnának helyt állni.

2020. máj. 22. 11:53
 60/61 anonim ***** válasza:
100%

Nekem hatalmas élmény látni, ahogy a gyerekeim (2 van) az évek múlásával önálló személyiséggé fejlődnek. Tőlem független a humorérzékük, a világról való gondolataik, az egyéniségük. Mindannyian lelkek vagyunk, tanulunk egymástól, és a saját gyerek rengeteget tanít. Többek között önismeretet is.

Belőlem, és egy olyan ferfiból lettek összegyúrva, akit szeretek. Olyanok, mint én, de minden tökéletesebb rajtuk. Mintha valaki kijavította volna az én külső hibáimat. Feltétel nélkül szeretnek, nem "valamiért", hanem "mert csak".

Megértem, és elfogadom, ha valaki más utat választ, és nem vállal gyereket. De az én életemhez hozzátartoznak, névről ismertem őket már mielőtt megszülettek. Ők nem tárgyak, hanem emberek. Nem "hasznuk" van, hanem oka és célja a létezésüknek.

Kérdezd meg magadtól, kérdező, mi a haszna azoknak az embereknek, akiket szeretsz. A válasz a megoldás erre a kérdésedre is.

2020. máj. 22. 20:55
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!