Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi haszna van az egyén szempon...

Mi haszna van az egyén szempontjából a gyereknek?

Figyelt kérdés
Mikor az emberek 99%ának anyagi áldozatot jelent és saját életszinvonalát roncsolja vele én arra gondolok hogy ösztön kérdése és nem gondolkoznak hogy haszontalan és jobban élne gyerek nélkül

2020. máj. 21. 14:57
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
44%
Egybiteske...
2020. máj. 21. 16:06
 22/61 anonim ***** válasza:
64%
kérdező, te már kóros szinten antiszociális tüneteket mutatsz...
2020. máj. 21. 16:07
 23/61 A kérdező kommentje:
Mi az hogy érzelmi szegénység?
2020. máj. 21. 16:07
 24/61 anonim ***** válasza:
80%

Ez szerintem troll "kérdés" lenne, és csak provokálni szeretne. Szerintem a gyerek az két SZERELMES ember (de inkább lelkitárs számomra) egyvelege, "ők"-ből "Ő" lesz. Aki ésszel vállal gyereket, annak valamilyen szinten "haszon" is lesz a gyerek, aki csak azért "vállal", mert becsúszott, van csok, van ez, van az annak lehet tényleg nem éri meg és inkább pénz kidobásnak tartja.

Én megértem azt is, aki nem akar gyereket, meg azt is megértem aki akar. Én ilyen téren még fiatal vagyok, nagyon hánykódok a "legyek anya/ne legyek majd anya" kérdésen, ha megtalálom azt a személyt, akivel szeretnék egy újabb "kihívást teljesíteni", akkor nem kérdés, anya szeretnék lenni, de nem akarom elfelejteni, hogy nő is vagyok.

2020. máj. 21. 16:12
 25/61 anonim ***** válasza:
23%
#24 - Ha nincs provokáció, akkor az emberek nem állnak meg legalább egy pillanatra, hogy átgondolják. Neked is át kellene majd egyszer gondolnod, hogy ahelyett, hogy a saját érzelmeid rózsaszínű ködfelhőjébe burkolva nem veszel tudomást arról, hogy egy igényekkel, szükségletekkel, önálló gondolatokkal rendelkező lényt hozol be ebbe a világba, inkább elgondolkosz azon, hogy vajon neki megéri-e ez az egész.
2020. máj. 21. 16:19
 26/61 anonim ***** válasza:
90%

"Mi az hogy érzelmi szegénység?"

Ha ezt meg kell kérezned, akkor hiába is magyarázná bárki, úgysem értenéd. Ezt csak az érti, aki tisztában van az érzelmekkel és TUD is érezni, van benne empátia stb. Egy full érzelemmentes, kizárólag az anyagias világban létező/mozgó valakinek ezt úgysem lehet megmagyarázni, mivel nem ismeri az érzést. Szándékosan nem írtam embert. Véleményem szerint, aki ilyen szinten érzelemmentes, az csak valami droid lehet. Még az állatok is tudnak érezni: szeretetet, hálát, fájdalmat...

Ha nem troll vagy, kicsit azért sajnállak. Sivár élet lehet, ha az ember semmiben nem talál örömet és haszontalannak érzi magát.

2020. máj. 21. 16:21
 27/61 A kérdező kommentje:
Jól érzem magam és hasznosnak,nekem nincs szükségem gyerekre mint neked van hogy örömöm legyen az életben, ellenkezöleg ha lenne mivel nincs 100+ millios vagyonom lehetöségeim beszükölnének gyerekkel és rosszabbul élnék, többé nem lennék szabad,magamtól kellene elvonni dolgokat.
2020. máj. 21. 16:26
 28/61 anonim ***** válasza:
30%

Te pedig egyfolytában azt bizonygatod, hogy üres az életed gyerek nélkül. A gyerek nem szolga, hogy kiszolgálja a Te érzelmi igényeidet, ennek ellenére Te mégis emiatt csináltál magadnak.

2020. máj. 21. 16:41
 29/61 anonim ***** válasza:
93%

Akkor rosszul csinálnád a dolgokat, és valóban nem vagy alkalmas gyermeknevelésre, jól teszed, hogy nem vállalsz.

Nekem sincs 100+ millióm soha nem is volt, valószínűleg már nem is lesz, hacsak meg nem nyerem a lottóötöst. Ahhoz, hogy örömöm legyen az életben, nem szükségesek a gyerekek, de adtak egy pluszt, amitől még több örömöm van. Nem élek rosszabbnul, mióta gyerekeim vannak, sőt! Voltak/vannak hullámvölgyek, az mindenki életében eljön valamilyen módon, de hogy nem feltétlenül a gyerekek okozzák, az biztos. Az ÉN életemben legalábbis ez így működik. Olyan szabad vagyok, amilyen csak akarok lenni, bármikor meg tudom oldani, ha arra van szükségem. Nem vagyok mártírszülő, aki mindent felad a gyerekért.

A ámogatásokkal kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy amikor az én gyerekeim születtek, pont nem volt semmifél - a mostanihoz hasonló - támogatás, a szoc.polt is éppen megszüntették. Mondjuk a mostani "támogatások" közül meg nem is venném igénybe egyiket sem, iszonyat furmányosan vannak kitalálva, tele csapdákkal. Az egyetlen, amit valamennyire ki tudok használni, az a családi adókedvezmény, de hiába a 3 gyerek, azt sem tudtam kimaxolni, mert mire bevezették, a fiam nagykorú lett. Iszonyatosan jó programokat csinálunk együtt, soha nem nyaraltam külföldön azelőtt, a gyerekekkel együtt viszont sikerült eljutni. 3 gyerek mellett vettünk házat (nem újat), vettünk új autót (nem prémiumkategóriást, de nem is kéne, imádom a mostanit), család-gyerekek-munka kombó mellett szereztem diplomát közel 50 évesen, mret akkor lett rá lehetőségem.

A párom és a gyerekem kizárólag csak csupa jót és pozitívat hoztak az életembe, az időnként felbukkanó nehézségek pedig azért vannak, hogy az ember megoldja őket, úrrá legyen rajtuk. Aki soha, semmilyen nehézséggel nem néz szembe élete során az vagy hazudik vagy az első adandó alkalommal össze fog roppanni, mert nem tudja kezelni. Régi és elcsépelt, de van benne igazság: ami nem ől meg, az megerőst.

Hogy milyen hasznot "termeltek" nekem a gyerekeim? Megtanítottak türelmesnek lenni, másokra is gondolni, önbizalomra, megtanultam értékelni a "szabadságot", megláttam olyan dolgokat, amiket nélkülök nem biztos, hogy észreveszek. Természetesen ezek nem anyagi hasznok, viszont lehet belőlük olyan tőkét kovácsolni, ami már anyagi haszonnal járhat. Ld. a kései diplomám: türelem és önbizalom kellett hozzá, mert azelőtt nem hittem abban, hogy meg tudnám csinálni. Általuk sikerült olyanra csiszolni ezeket a tulajdonságaimat, hogy sikerüljön. Akkori munkakörhöz passzoló végzettség volt, ami által a fizetésem a duplájára nőtt. Máris itt az anyagi haszon, ami neked oly nagyon fontos.

A lehetőségek akkor szűkülnek be, ha az ember beszűkíti. Az én esetemben inkább tágultak. Tudod, pénzért azért nem mindent lehet megkapni, illetve nem biztos, hogy pénz kell ahhoz, hogy élményeket szerezzen az ember. Persze, jó, ha van, mert könnyebb. De én pl. nem azt szeretem, ha minden az ölembe pottyan. Lehet, hogy a kevesebb pénzzel később jutok hozzá valamihez, de akkor viszont sokkal jobban értékelem is.

Remélem, megértettél valamit a kisregényemből, nem terveztem ilyen hosszúra, elnézést. De most pl. éppen egyedül vagyok, "szabad", ha úgy tetszik. Ezért kicsit elszálltam. Pedig lenne jobb dolgom is, mint magyarázni valamit valakinek, aki valószínűleg úgysem fogja megérteni. Inkább a jó kis hobbimmal szeretnék most már foglalkozni, amit szintén teljesen szabadon végzek, akár napi szinten, ha úgy tartja kedvem.

Sok szerencsét kívánok az életedben, kívánom, hogy olyan szuper életed legyen, mint amilyen nekem van!

2020. máj. 21. 17:00
 30/61 anonim ***** válasza:
83%
#29: a 27-es volt az első hozzászólásom a témában, nem tudom miért nekem címezted. SOHA nem állítottam, hogy üres volt az életem gyerek előtt. Ostoba vagy és rosszindulatú.
2020. máj. 21. 17:02
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!