Mi haszna van az egyén szempontjából a gyereknek?
A gyermekvállalás szegénységi kockázatot jelent sokaknál, másrészt a képzetlen, szeretetlen, kallódó, rossz sorú és sorsú emberek a társadalomnak terhet jelentenek minden téren. Hogy akkor mi a megoldás? Nem tudom.
Talán a felvilágosító munka, a születésszabályozás, a jó példa, a gyerekének jobb életet remélő és teremtő szülő elszántsága és az állam támogatása.
"Majd a gyerek, ha nagyon nem tetszik neki ez a kis világ, akkor minden joga megvan hozzá, hogy itt hagyja"
Látszik, hogy mennyire teszel magasról a szenvedőkre. Hogy gondoltad ezt az itthagyást? Kilép egy ajtón?
Nem teszek a szenvedőkre, csak hányni tudnék ettől az ájtatos álszentségtől, h "szülni morális kérdés is, hiszen egy másik embert kényszerítenél bele ebbe a rendszerbe az akarata ellenére".
És ha tovább olvastál volna, akkor úgy folytatom a mondatot, hogy ha egy gyerek normális nevelést és szeretetet kap, akkor nem így fog visszanézni, hogy azok a kcsög szülei a megkérdezése és engedélye nélkül a világra hozták őt.
És a szenvedőkkel igenis foglalkozni kell, szoktam is képzeld, de nem ott keresendő a szenvedésük oka, hogy megszülettek, hanem egészen máshol.
Az meg a legundorítóbb szerintem, hogy valaki erre hivatkozik, hogy a világra jövéssel korlátozná a gyerek jogait a saját életéről való döntésről, és mindezt úgy adva elő, hogy az ilyen nő/ember a legönzetlenebb emiatt a hozzáállás miatt. Erre írtam, hogy ha már saját döntésről meg annak a korlátozásáról beszélünk ily nagyvonalúan, akkor hagyjuk meg annak az eldöntését a gyereknek, hogy tetszik-e neki az élet vagy sem, kívánja-e folytatni vagy sem, ne döntsük el helyette, hogy neki majd biztos szr lesz.
Persze ehhez normális szülők és szeretet kell, és ha ezek adottak, akkor nettó hülyeség az a tétel is, hogy "a gyerek akarata és beleegyezése ellenére született meg ebbe a mocsok undorító világba".
"ne döntsük el helyette, hogy neki majd biztos szr lesz"
Nem azt döntöd el, hogy szar lesz neki, hanem a lehetőséget adod meg, hogy szenvedjen. Ha valakinek félúton félresiklik az élete, és nem lát kiutat, mit tegyen? Szerinted ezzel nincs gond, te megmutattad neki a jó oldalát, ő meg csináljon, amit akar?
#45 akkor talán a környezetére is figyelni kell, jó közösségekbe járatni? Nem pedig olyan negatív emberek közé mint a gy-s közönség 60%-a? Pl?
És normális kapcsolatot kialakítani, hogy tudjon benned bízni és merjen segítséget kérni ha arra van szüksége?
Kérlek ne mondd, hogy ezekkel újat mondtam
Nem mindenki másról beszéltem én sem, hanem tök egyéni szintről indult az egész kérdés-válasz.
Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy valaki szerint általánosan kérdéses annak a morális elfogadhatósága, hogy valaki gyereket vállal, olyan dolgokra hivatkozva, ami teljes bullshit.
De mindenki természetesen maga dönti ezt el hogy mit akar és miért, de abban biztos vagyok, hogy senkinek az egyéni szenvedésére - ami tényleg probléma - nem válasz az, h az élete kudarc, fölösleges, nem kellett volna megszületnie sem.
Az kéne legyen a cél, hogy az ilyen embereknek felállni segítsünk, ne pedig rájuk negatív elrettentő példakent mutogatva gázoljuk el keresztbe a világ egyik legtermészetesebb eseményét.
Ezzel bennük is az az érzés erősödik csak, hogy az életük felesleges, abban meg egyetérthetünk, hogy egy alapból nehéz helyzetű embernek ez nem segítség, nem?
És igen, vannak nehéz helyzetek. Az én életem sem fenékig tejfel, mielőtt azt gondolnád - de az meg hozzáállás és felfogás kérdése, hogy a nehéz dolgokon leragadva fürdünk az önsajnálatban, vagy észrevesszük az apró örömöket is, igyekszünk segíteni magunkon, és aztán a problémánkon felülkerekedve örülünk annak, ami megadatott.
Pont ideillik Nick Vujicic, aki kezek és lábak nèlkül született, most pedig ő ad motivációt és erőt rengeteg embernek, amellett, hogy búvárkodik, utazik, otthon játszik a gyerekeivel és a feleségével.
Na, az ő élete sem hiábavaló, pedig megtehette volna, hogy elvonul szomorúan és depresszióba esik - minden joga és oka meg lehetett volna rá - de ő úgy döntött, hogy boldog akar lenni, és az lett.
Persze, sok múlik a körülményeken, de ha merünk felelősséget vállalni, szembenézni a problémákkal, segíteni annak, aki rászorul, emberkènt bánni mindenkivel, nem pedig az emberiség csődjeként egyesekkel, akkor azért jóval kevesebb lenne az ilyen jellegű probléma is, mint amit felsoroltál.
Biologia:
Az utodnemzes egy kesztetes a genjeink tovabbadasara. A genek hataroznak meg minket es az utod ha tovabbviszi minket visz tovabb.
Persze hude nagyon ember vagyok es mit nekem biologia...helyette jonnek akkor ezek a kerdesek mi haszna van, meg medsig jo vele otthon maradni, ingy en epitkezni. Pfuj.
Az egyen szempontjabol a lenyeg, hogy a genjeit tovabbviszi. Ez minden. Allatok vagyunk akarmit is hiszunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!