Mi haszna van az egyén szempontjából a gyereknek?
30-as
Korrekt válasz megértettem van jó példa is tehát jellemed formálta illetve gyerekvállalàs által többet tudtál meg magadról,örülök hogy ennyire boldog vagy,átjön az írásodból.
Szerintem trollkodsz.
Senki nem kérdezte, hogy van-e állatod. Pusztán annyit mondtam, hogy úgy, ahogy nekem nem hajtanak hasznot pénzügyi értelemben véve az állataim, és mégis szeretem őket és ÖRÖMÖT/BOLDOGSÁGOT (tudod, mit jelentenek ezek a szavak?) adnak, úgy, a szülőknek is boldogságot és szeretetet adnak a gyerekeik. Nem pénzbeli viszonzást. De úgy látom, közted és az épelméjű emberek közt az a különbség, hogy te ez utóbbit nem vagy képes értékelni, csak a pénzt.
31-es "Sivár élet lehet, ha az ember semmiben nem talál örömet és haszontalannak érzi magát."
Ezt címezted nekem...gondoltam magadbol indultál ki
30-as nem fogja ezt, amit írtál megérteni a kérdező - a szóhasználata nem csak EQ hiányról árulkodik. Azért sajnálatos, hogy nem teszi fel a kérdést anyukájának - csak lepontozza ezeket a válaszokat (biztos ez is a luxus életviteléhez tartozik:)
"saját életszinvonalát roncsolja vele " - azt sem tudom röhögjek, vagy sírjak annyira szintalatti. Kérdező! drukkolunk, hogy ne szaporodj! Hajrá!
a lepontozottaknak: volt egy mese, ahol a csöpp Mihaszna volt a kisbocs. Vackor
- a mihaszna kölök fényt és ragyogást hoz az ember életébe.
Nem írtam, hogy ösztön kiélés lenne, meg azt sem, hogy rózsaszín ködfelhőben élnék. Ha lenne egy partnerem, akivel évek óta együtt vagyok, együtt élünk, úgy ismerjük egymást, mint saját magunkat, akkor vele vállalnék gyereket. Akinél nem érzem, hogy tudna annyi érzelmi biztonságot is adni a gyerek mellé, azzal nyílván nem vállalnék gyereket, mert mindhármunk életét elrontanánk. És igen, valamilyen szinten kell áldozni a gyerekre, hisz mégis hogyan tartaná el magát, de a tudatos gyerekvállalással ezt is vállaltam, hogy költök rá. Tudatos alatt értem, hogy van egy bizonyos pénzkeret, ami plusz lenne a számlánkon, nem pedig azon vacilálnék, hogy most magambak vegyek meg valamit, vagy a gyereknek.
24-es voltam
Míg a gyerek gyerek, és nem tartja el magát, neked kell róla gondoskodnod, az összes szabadidődet vele kell töltened, addig nyűg.
A tinikor se sokkal könnyebb, hiszen, akkor meg el kell viselned a gyakori hangulat ingadozásait.
A gyereknevelés az olyan, mint egy munkahely, ahonnan soha nem mész haza.
DE! Mikor ott leszel 75 évesen, mondjuk egyedül, mert a feleséged/férjed meghalt már, akkor hidd el, jól fog esni, ha a gyerekeid az unokákkal jönnek meglátogatni, felhívnak olykor, érdeklődnek felőled.
Olyankor elgondolkodsz, hogy de jó, hogy vannak neked!
Hamar elrepülnek az évek! Hamar megöregszünk!
Mindezek ellenére én sem akarok gyereket! Pedig 28 leszek, de mégsem vágyom egy gyerekre.
Csak felvázoltam, hogy mik a gyerekvállalás előnyei.
Haszna..?
Hát ha már a pénzt nézzük, meg a gyerek által termelt hasznot, akkor ha nem születne mától gyerek, akkor hatvan èv múlva csupa öregember lakná a földet, nem lenne dolgozó ember, elég hamar éhen halnál te is, meg mindenki... Nézz csak meg egy olyan falut, ahol csupa idős ember lakik: pont olyan szomorú lenne az életed meg az "életszínvonalad" majd, mert tudod, nem csak a jelen pillanat létezik, amit a gyerek tönkretesz majd biztos, hanem a sok év múlvai is.
Ez volt a kérdésre a konkrét válasz.
De aki a gyerekhez úgy áll hozzá, hogy az egy hűdejó befektetés, annak hálás vagyok, hogy nem szül, szegény gyereknek szomorú élete lenne.
Tudod, van aki szeret gondoskodni, foglalkozni másokkal, nevelgetni, tanítgatni a gyerekét, nézni, ahogy cseperedik... Ez annyira hihetetlen?
És mi ez a szöveg, hogy egy nő, ha szül, akkor belekényszerít egy másik embert egy rendszerbe az akarata ellenére?🤦
Majd a gyerek, ha nagyon nem tetszik neki ez a kis világ, akkor minden joga megvan hozzá, hogy itt hagyja, és képzelheti azt, hogy meg se született. De amíg a szülő normálisan nevel egy gyereket és szereti, ilyesmi minden bizonnyal meg se fog fordulni a fejében. Csak ne ez legyen már a kiindulás, hogy a "gonosz nő szült egy gyereket, úristen szegény gyerek"...
És mellesleg az sztem rólad árul el többet, h így tartod, hogy ez egy "szr világ, gyerek ne szülessen mert csak szenvedni fog, és NEKEM kockára kéne tennem érte a pillanatnyi jóllétemet, tehát hülye minden szülő".. én pl szeretem az életemet, örülök, hogy megszülettem, örülök a testvéreimnek is, a szüleimnek is, és alig várom, hogy legyen mihamarabb gyerekem, akinek megmutathatom és továbbadhatom mindazt a jót, amit kaptam.
Szerintem mindenki döntse el, hogy akar-e gyereket vagy nem, és a gyerektelenek se nézzék le az 5+ gyerekes családokat, mint ahogy fordítva sincs így.
Jöhet a lepontozás nyugodtan, de légyszi ne a véleményem miatt, mert a kérdésre válaszoltam csak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!