Mi haszna van az egyén szempontjából a gyereknek?
Társadalmi elvárás, márpedig az én génjeimet tovább kell adnom, jajj de cuki a gyerek. CSOK, babaváró. Nem kell dolgozni 3 évig. A gyerekkel teljesedik ki az életed. Ha nő vagy és nem szülsz, akkor te egy önző senki vagy (kormány). Kell az unoka, majd én vigyázok rá sokat, ha dolgotok van (nagyszülők). Ki fogja öregkorodban rád nyitni az ajtót, ki fog pelenkázni?
Én nem akarok gyereket, ezeket a kifogásokat meg 'érveket' kellett másoktól hallgatnom, mikor megtudták. Olyat még senki nem mondott, hogy sokkal boldogabb az életed egy gyerekkel, pedig sokan próbáltak 'rábeszélni'.
Én ezt a kérdést érzelmi szempontból közelítettem meg. Még nincs sajnos, de szeretnénk.
Ha pénzügyi oldalról nézzük, akkor szerencsére megtehetjük, hogy gyermeket vállaljunk, anélkül, hogy nagy lemondás lenne. Másrészt kinek adnám át a vagyont, amit összegyűjtünk az évek alatt. Mi értelme lenne a felhalmozott pénznek, ha nem adhatom át a következő generációnak a családban? Ez már önmagában egy csodás érzés, hogy valaki másnak megkönnyíted az életét. Külföldön tanulhat, világot láthat, vagyontárgyakat kaphat (a szereteten kívül is).
3-as vagyok.
Erről a 'ki örökli a vagyont' témáról nekem az jut eszembe, hogy mennyi önző ember van a világban. Például nekem nem lenne problémám azzal, sőt örülnék is neki, ha a halálom után egy általam támogatott és szeretett szervezetnek menne az örökségem. Lehet az beteg gyerekek, menhely, akármi. Valaki meg úgy gondolkodik, hogy az milyen már, hogy nincs ki örököljön? A világ leggazdagabb emberei is minimum pénzt hagynak az utódjaikra és a legtöbb meg adományba megy valamilyen szervezetnek. Ha én megdolgoztam a pénzemért, akkor miért adjom oda a gyerekeimnek csakúgy, ha meghalok? Lehet azért állok így hozzá, mert én sem örököltem semmit és nem is fogok. De én teljesen oké vagyok vele, hogy a halálom után mondjuk 20-30%-ot a testvéreim gyerekei örököljenek (ha már nekem nem lesz), a többi meg mehet adományba.
Egy gyerek nem vállalkozás, vagy befektetés...
Lépj ki a kockult világodból! :-D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!