Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ez nagyon gáz lenne? Egy régi...

Ez nagyon gáz lenne? Egy régi nagy kedvencről elnevezni a gyereket?

Figyelt kérdés

Még szóba sem került a baba téma, de gyakran gondolkozom rajta, hogy a leendő fiamat egy régi kedvencemről nevezném el. (Nem énekes, nem színész, de művész.) Mivel fiúnevek közül úgysem tudok olyat (ezen kívül) ami tetszene, ezért egyértelműen ezt adnám neki. Viszont a családom és a barátaim mindig kinevetnek és azt mondják, hogy ne kínozzam ilyen szörnyű névvel a leendő gyerekemet. Sajnos nem értik meg, hogy én fiatal koromban mennyire odavoltam ezért a férfiért, és szeretném, ha a fiam (ha lesz) ezt a keresztnevet viselné.

Ti adnátok egy régi nagy kedvencetek nevét a gyereketeknek? Vagy ez tényleg nagyon gáz? :)

2011. aug. 18. 11:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 anonim ***** válasza:
Péter, Tamás, Gábor, és a ritkábban adott fiúgyereknevek közül Imre, József, István...
2011. aug. 19. 00:09
 62/79 anonim ***** válasza:

Akkor elmondok egy történetet itt is :)

Régi-régi dolog,adott egy család.

Apuka cigány,anyuka magyar.Jól nevelt,normális család,uilyen gyerekekkel.Csak hát a vezetéknév ugye az apától öröklődött.A gyerekeket mindenki b...szogatta,hogy cigányok(iskolában).

A szülők nagy Illés rajongók voltak :)

Azért,hogy később ne érje őket megkülönböztetés,a gyerekek nevét megváltoztatták Raffaelről Illésre.

Nem letagadták,egyszerűen a gyerekek érdekeit nézték.

Ha belegondoltok, egy állásinterjút ha tartántok melyiket hallanátok szívesen?

Raffael Alíz vagy Illés Alíz?

(A vezetéknév valós,a keresztnév kitalált :) )

2011. aug. 20. 14:36
 63/79 anonim ***** válasza:
91%
Nem szeretnék megbántani senkit,de szerintem a Flórián néven semmi férfias nincs...Még csak becézni sem lehet rendesen.Én biztosan nem adnám.
2011. aug. 20. 14:54
 64/79 anonim ***** válasza:

nekem nagyon tetszik a Flórián név :D

és amúgy nem is annyira ritka

egy csomó ismerősömet így hívják :)

2011. aug. 20. 15:35
 65/79 anonim ***** válasza:

Azt írtad, hogy más név nem is nagyon tetszik. Akkor vedd úgy, hogy véletlenül pont így hívják a kedvencedet is, és akkor már nem kell azon agyalnod, hogy butaság-e. :)

Egyébként nekem teszik ez a név.

2011. aug. 20. 16:29
 66/79 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, a Flórián nagyon szép és régi név. A tűzoltók védőszentje Szent Flórián.

És ne foglalkozz senkivel sem: ha neked tetszik, és a férjednek is, akkor oké, más peidg majd jó képet vág szépen hozzá. Legalább nem lesz az ezredik Bence, a tízezredik Gergő meg a húszezredik Balázs.

Kaló Flóriánra gondolsz? :) Ha igen, én a hangját szerettem nagyon. Gyerekként volt egy meselemezem, azon egy csomó mese, és mindig Kaló Flórián volt a róka hangja.:) Egyébként kiváló művész, én őt nagyon kedvelem.

2011. aug. 20. 17:50
 67/79 anonim ***** válasza:

Ne a kedvenc sztárodról nevezd el a gyereked...ráadásul szegényt halálra fogják szekálni, mert a flóri egy női becenév...szegény mikor idősebb lesz igencsak szégyellni fogja, ha az anyja a barátai előtt flórinak szólítja majd...

Szóval szerintem kíméld meg a gyereked ettől a névtől, és gondolj arra, hogy ennek a szegény gyereknek semmiköze az akkori kedvencedhez...lehet hogy később nem fogja díjazni, hogy csak azért kapott olyan nevet amivel sokszor szekálták, mert anyucinak nagy kedvence volt. Legalábbis én biztos nem örülnék neki...

2011. aug. 20. 18:12
 68/79 anonim ***** válasza:
NEkem tetszik.
2011. aug. 20. 20:43
 69/79 anonim ***** válasza:
nekem kevés fiúnév tetszik de ez jó
2011. aug. 20. 20:59
 70/79 ava87 ***** válasza:

A Flórián szerintem egy nagyon nagyon szép név. És azzal sincs semmi baj szerintem, ha egy olyan személy nevét akarod majd adni a gyerekednek, aki valamikor nagy hatással volt rád. Ez épp olyan, mint amikor a fiúgyerek az apa nevét kapja, vagy valamelyik nagyszülőét. Egyértelmű, hogy tiszteletből adják, nem azért, mert azt gondolják, hogy ugyan annak a személynek a másolata lenne a gyerek.

Ha nagyon piszkálnak, mondd, hogy igazából Szent Flóriánról akarod elnevezni, mert ő az árvizek és tűzvészek ellen védő szent, és te meg nagyon tiszteled a tűzoltókat :) Legalább is ha én mondanám ezt, még igaz is lenne, bár nem ez lett a fiam neve, gondolkodtam ezen.

2011. aug. 20. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!