Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ez nagyon gáz lenne? Egy régi...

Ez nagyon gáz lenne? Egy régi nagy kedvencről elnevezni a gyereket?

Figyelt kérdés

Még szóba sem került a baba téma, de gyakran gondolkozom rajta, hogy a leendő fiamat egy régi kedvencemről nevezném el. (Nem énekes, nem színész, de művész.) Mivel fiúnevek közül úgysem tudok olyat (ezen kívül) ami tetszene, ezért egyértelműen ezt adnám neki. Viszont a családom és a barátaim mindig kinevetnek és azt mondják, hogy ne kínozzam ilyen szörnyű névvel a leendő gyerekemet. Sajnos nem értik meg, hogy én fiatal koromban mennyire odavoltam ezért a férfiért, és szeretném, ha a fiam (ha lesz) ezt a keresztnevet viselné.

Ti adnátok egy régi nagy kedvencetek nevét a gyereketeknek? Vagy ez tényleg nagyon gáz? :)

2011. aug. 18. 11:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 A kérdező kommentje:
Igen, erre már én is gondoltam, hogy a (szerintem) lágy hangzás miatt lányos ez a név. :(
2011. aug. 18. 12:03
 42/79 anonim ***** válasza:
73%

A Flórát is úgy becézik, hogy Flóri? Nekem a Flóri az egyértelműen fiús hangzású.:)

A Viktor névvel egyetértek! Nekem is tetszene, na, de a miniszterelnök.. inkább az a baj, hogy mindenkinek ő ugrik be róla. Pl. ismerősömnek mesélek a Viktor nevű tanáromról, ő meg már fintorog, hogy "Viktor..?".

2011. aug. 18. 12:05
 43/79 anonim ***** válasza:
100%

huuu. én anno arról álmodoztam, hogy lesz egy Kovács vezetéknevű férjem, és lesz egy Ákos nevű kisfiunk :)

lett is Kovács nevű barátom, de sajnos a románc 1 év után véget ért.

az Ákos név ettől függetlenül is nagyon tetszik, egész tinikoromban szerelmes voltam belé, és éjjel-nappal csak Bonanzát meg a szólóalbumait hallgattam :)

2011. aug. 18. 12:10
 44/79 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos sokan (köztük én is) rögtön névhez kötöm a személyeket. Ezért ha megkérdezik, hogy tetszik-e pl. a Barnabás név, rögtön rávágom, hogy "Nem!", mert volt egy idióta osztálytársam akit így hívtak, és ha meghallom ezt a nevet, rögtön rá gondolok. És igaz, hogy ez a Flóriánnál is így van, de ezzel a névvel kapcsolatban kellemes élményeim vannak, mindik a régi nagy kedvencem jut eszembe róla. (Szerintem már sokan rá is jöttek, hogy ki ez a szóban forgó Flórián. :D)
2011. aug. 18. 12:12
 45/79 A kérdező kommentje:
Elnézést, *mindig-et szerettem volna írni. :)
2011. aug. 18. 12:13
 46/79 anonim ***** válasza:
91%

Bevallom, fogalmam sincs, kire gondolsz. De rákerestem, nem találtam úgy se, viszont kiderült, hogy a Dido művésznevű énekesnő neve is Florian: Florian Cloud de Bounevialle Armstrong

Huh, nem akarom elvenni a kedved. :)

2011. aug. 18. 12:15
 47/79 anonim ***** válasza:
76%

12:10

Dettó :D Ákos a legszebb férfi név a világon :P

2011. aug. 18. 12:16
 48/79 A kérdező kommentje:
Magyar férfiról van szó, de nem énekes, nem is színész, nem szeretném elárulni, ki az. :D Aki rájön, az majd úgyis leírja. :P A kedvemet meg még akkor sem lehetne leírni, ha a Flórián fiúnevet megváltoztatnák lánynévre. Akkor a lányomnak adnám. :D (Bár ilyen úgysem lesz.)
2011. aug. 18. 12:17
 49/79 A kérdező kommentje:
Nem leírni a kedvemet, hanem *elvenni. Hát nem tudom, mi van velem, hogy nem tudok rendesen írni? Talán újra belezúgtam a Flóriánomba így sok év után? :D
2011. aug. 18. 12:18
 50/79 anonim ***** válasza:

Legyen a neve Hozéármándóinsziluetta.

Nem vicc, egyáltalán nem gáz: [link]

2011. aug. 18. 12:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!