Ez nagyon gáz lenne? Egy régi nagy kedvencről elnevezni a
gyereket?
Figyelt kérdés
Még szóba sem került a baba téma, de gyakran gondolkozom rajta, hogy a leendő fiamat egy régi kedvencemről nevezném el. (Nem énekes, nem színész, de művész.) Mivel fiúnevek közül úgysem tudok olyat (ezen kívül) ami tetszene, ezért egyértelműen ezt adnám neki. Viszont a családom és a barátaim mindig kinevetnek és azt mondják, hogy ne kínozzam ilyen szörnyű névvel a leendő gyerekemet. Sajnos nem értik meg, hogy én fiatal koromban mennyire odavoltam ezért a férfiért, és szeretném, ha a fiam (ha lesz) ezt a keresztnevet viselné.
Ti adnátok egy régi nagy kedvencetek nevét a gyereketeknek? Vagy ez tényleg nagyon gáz? :)
Miért lenne gond? Én a gyerekeimnek történelmi nevet fogok adni, olyanokét, akikre fel lehet nézni.
Ez is kb. olyan, mint amire te gondolsz.
2011. aug. 18. 11:27
12/79 anonim válasza:
Úgy, ahogy a 11:26-os leírta.
2011. aug. 18. 11:28
13/79 anonim válasza:
Még sokáig ne vállalj gyereket.
És akkor majd adj neki egy nevet, ami az övé. Ha normális, magyar nyelven használható név, akkor még elmegy, de a külföldit ráadásul csak fonetikusan átírva lehet adni. Teszem azt Enrique-nek akarod hívni, akkor ebből Enrike vagy Enriké lesz.
14/79 anonim válasza:
Esetleg akkor korrekt, ha a gyereked attól az első szerelmedtől születik...
15/79 anonim válasza:
A szándékkal szerintem nincs baj, de valóban a névtől függ.
2011. aug. 18. 11:29
16/79 anonim válasza:
11:27, hát azért nem teljesen. Más egy történelmi alak, akire felnézel, és más valami nyálas művész, aki miatt tini korodban telesírtad a párnádat. Kicsit intenzívebb és gyengédebb érzelmeket kelthet benned az utóbbi név. Szerintem aki egy picit elborultabb (nem feltétlenül a kérdező), az azt hiszi, hogy megszülte magának a kedvenc sztárját.. szóval én nem minden nőnek ajánlanám.
2011. aug. 18. 11:30
17/79 anonim válasza:
legyen két keresztneve, egy amit akarsz ( a kedvenc neve) a másik meg valami szolíd aztán eldönti melyiket használja, te meg hívod ahogy akarod.
2011. aug. 18. 11:30
18/79 anonim válasza:
én Gordonfreeman-nek fogom hívni xD így egybe, és ő nem játéktelefonnal fog játszani az ovis fotózáson, hanem pajszerral xD a babaágya fölé meg nem csillagos meg macikás lógókát aggatok, hanem fejrágót xD nah kb ennyi értelme van... játékbabát neked azt eriggy
2011. aug. 18. 11:32
19/79 anonim válasza:
Régi nagy kedvencem: Ákos, én simán adnám ezt a nevet a gyerekemnek..:D
2011. aug. 18. 11:36
20/79 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) Jól esett, hogy mindenki őszintén leírta a véleményét, és ezzel segített nekem egy kicsit. :) Természetesen nem gondolom azt, hogy majd "megszülöm magamnak a kedvencemet", egyszerűen más fiúnév egyátalán nem tetszik, ezért is adnám neki (a másik okot pedig már leírtam). Egyátalán nem ilyen Armando, meg Alejandro és társai a szappanoperákból (amiket nem is nézek, mert kiráz tőlük a hideg), hanem egy teljesen ismert, de mégis ritka név, ami inkább németes, de hazánkban is használatos. :) Mivel sokan kérdezték, ezért leírom a nevet (bár nem szándékoztam volna): Flórián. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!