Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ez nagyon gáz lenne? Egy régi...

Ez nagyon gáz lenne? Egy régi nagy kedvencről elnevezni a gyereket?

Figyelt kérdés

Még szóba sem került a baba téma, de gyakran gondolkozom rajta, hogy a leendő fiamat egy régi kedvencemről nevezném el. (Nem énekes, nem színész, de művész.) Mivel fiúnevek közül úgysem tudok olyat (ezen kívül) ami tetszene, ezért egyértelműen ezt adnám neki. Viszont a családom és a barátaim mindig kinevetnek és azt mondják, hogy ne kínozzam ilyen szörnyű névvel a leendő gyerekemet. Sajnos nem értik meg, hogy én fiatal koromban mennyire odavoltam ezért a férfiért, és szeretném, ha a fiam (ha lesz) ezt a keresztnevet viselné.

Ti adnátok egy régi nagy kedvencetek nevét a gyereketeknek? Vagy ez tényleg nagyon gáz? :)

2011. aug. 18. 11:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 A kérdező kommentje:
Kedves 12: 19-es! Most hogy mondod, nagyon megtetszett ez a név! Úgy gondolom, a "Hozéármándóinsziluetta" sokkal csodálatosabb, mint ez az egyszerű Flórián név. (Csak vicc! :D)
2011. aug. 18. 12:22
 52/79 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem rossz ez a név, de nekem nem a szívem csücske.

Nekem a Tibor és a Krisztián a kedvenc férfineveim. Mindkettő jó kisgyereknek is, és felnőtt férfiként, öltönyben egy üzleti vacsorán is simán el tudom képzelni mindkettőt. Dr. xy Tibor. Állati :)

2011. aug. 18. 12:22
 53/79 A kérdező kommentje:
És mit gondoltok? A Flórián felnőtt korban is megállja a helyét? Mert én csak a kedvencemen tudom elképzelni... :)
2011. aug. 18. 12:23
 54/79 anonim ***** válasza:
91%

Ezzel az a baj, hogy állandóan hozzá hasonlítgatnád és olyanra akarnád nevelni, mint Őt. Te egy igazi megszállott vagy.

Mellesleg, nem mindenki egy híreségről nevezi el a gyerekét, mert nekem Viktorról nem a drága miniszterelnök jut eszembe.

2011. aug. 18. 12:25
 55/79 anonim ***** válasza:

Hát, megszokás kérdése.

Meg lehetne szokni, de ha tényleg egy jól menő üzletember lesz a fiad, akkor elsőre talán meglepetést okozhat a neve.

2011. aug. 18. 12:25
 56/79 A kérdező kommentje:
Igaz, hogy még nincs gyerekem, de azt biztosan tudom, hogy nem hasonlítgatnám hozzá, és nem szeretnék belőle olyat nevelni, mint amilyen a kedvencem. Ezt akkor is megtehetném, ha András vagy Balázs lenne a neve, és nem Flórián. De nem tenném, mert ő egy teljesen külön személyiség.
2011. aug. 18. 12:29
 57/79 anonim ***** válasza:
Hát Urbán Flórián sem volt rossz pasi régebben... Ő az? :)
2011. aug. 18. 12:50
 58/79 anonim ***** válasza:

Nekem is az Urbán meg az Albert Flórián jutottak eszembe...

Aranyos név amúgy szerintem, de én nem adnám a fiamnak az tuti.

2011. aug. 18. 13:16
 59/79 A kérdező kommentje:
Neeem, egyikőjük sem az. :D
2011. aug. 18. 13:41
 60/79 anonim ***** válasza:

Nekem sem tetszik különösebben, mert nekem nem elég férfias hangzású. A Tamás, Ákos és Balázs nálam a favorit.

Ha Neked ez a név tetszik, akkor hajrá, de ezek tudatában, és ahogy írsz erről a régi kedvencedről (első nagy szerelem, hűde oda vagy érte, a Flóriánról a felnőtt férfi képed is ő, stb), én sem feltétlen javasolnám, hogy így nevezd el a fiadat majd..

2011. aug. 18. 14:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!