Ez nagyon gáz lenne? Egy régi nagy kedvencről elnevezni a gyereket?
Még szóba sem került a baba téma, de gyakran gondolkozom rajta, hogy a leendő fiamat egy régi kedvencemről nevezném el. (Nem énekes, nem színész, de művész.) Mivel fiúnevek közül úgysem tudok olyat (ezen kívül) ami tetszene, ezért egyértelműen ezt adnám neki. Viszont a családom és a barátaim mindig kinevetnek és azt mondják, hogy ne kínozzam ilyen szörnyű névvel a leendő gyerekemet. Sajnos nem értik meg, hogy én fiatal koromban mennyire odavoltam ezért a férfiért, és szeretném, ha a fiam (ha lesz) ezt a keresztnevet viselné.
Ti adnátok egy régi nagy kedvencetek nevét a gyereketeknek? Vagy ez tényleg nagyon gáz? :)
Szia!
Nem rossz ez a név, de nekem nem a szívem csücske.
Nekem a Tibor és a Krisztián a kedvenc férfineveim. Mindkettő jó kisgyereknek is, és felnőtt férfiként, öltönyben egy üzleti vacsorán is simán el tudom képzelni mindkettőt. Dr. xy Tibor. Állati :)
Ezzel az a baj, hogy állandóan hozzá hasonlítgatnád és olyanra akarnád nevelni, mint Őt. Te egy igazi megszállott vagy.
Mellesleg, nem mindenki egy híreségről nevezi el a gyerekét, mert nekem Viktorról nem a drága miniszterelnök jut eszembe.
Hát, megszokás kérdése.
Meg lehetne szokni, de ha tényleg egy jól menő üzletember lesz a fiad, akkor elsőre talán meglepetést okozhat a neve.
Nekem is az Urbán meg az Albert Flórián jutottak eszembe...
Aranyos név amúgy szerintem, de én nem adnám a fiamnak az tuti.
Nekem sem tetszik különösebben, mert nekem nem elég férfias hangzású. A Tamás, Ákos és Balázs nálam a favorit.
Ha Neked ez a név tetszik, akkor hajrá, de ezek tudatában, és ahogy írsz erről a régi kedvencedről (első nagy szerelem, hűde oda vagy érte, a Flóriánról a felnőtt férfi képed is ő, stb), én sem feltétlen javasolnám, hogy így nevezd el a fiadat majd..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!