Hülyeség lenne a kedvenc színészemről elnevezni a fiamat? (Már tini korom óta rajongok érte. )
Ha van olyan keresztnév a Névszótárban, miért ne?Biztos nem Kovács Bud Spencernek neveznéd, azt nem is engednék.
Egyszer találkoztam egy lánnyal, Prudensznek hívták. Jé-mondom neki-olvastam egy regényt a németek londoni bombázásáról, abban volt egy Prudenc nevű ápolónő főszereplő. Igen, mondta a lány, anyukám is azt a regényt olvasta amikor engem várt, s azért kaptam ezt a nevet. A lányon boldogság látszott.
Hívd úgy, ahogy akarod. Most az, hogy kit hívnak úgy, meg önálló egyéniség, stb, hát akkor mindenkinek olyan nevet kellene adni, amit még senki sem hordott. Az, hogy rajta kívül több 1000 embert úgy hívnak, az aztán a gyereket hidegen hagyja. Ha neked az tetszik, add azt a nevet neki.
Jó, kivéve, ha Csák Norisz, Zsánklúdfándám, stb.
csak kíváncsiságból,mi lenne amúgy az a név?
Én amúgy nem nevezném el kedvenc színészről a gyerekemet, mindig vele hasonlítgatnák.
Figyelj,hacsak nem valami olyan név,ami iszonyú hülyén hangzik egy magyar vezetéknévvel(példákat már írtak előttem),akkor egész nyugodtan,hiszen a Te gyermeked,úgy nevezed,ahogy akarod(persze ha az apuka is belemegy :) ).
26/N
Ha olyan színészről van szó, akinek nincs olyan különleges keresztneve, ami nem passzol a leendő fiad vezetéknevéhez, akkor miért ne.
De pl. a Leonárdó, Dzsézön, Bred, vagy esetleg Armand, Aladár azért inkább neeeeeee.
Engem anyám soha meg nem született húga után neveztek el Ágnesnek. Kicsit nagymamámnak akartak kedveskedni vele.
Viszont passzol a kacifántos vezetéknevemhez. Egyszer nézegettem az utónévkönyvet és alig-alig találtam olyan nevet, ami passzolna hozzá hangzásban.
Cs-re végződik a vezetéknevem és apám húga (tehát azonos családnév) Cecília lett. Nagyon szép név, csak a "cs" után C-vel kezdődő nevet baromi nehéz baki nélkül kimondani.
Házasságkötéskor viszont a születendő gyerek nevéhez a férjem és a saját nevem kötőjelesen került be, az enyém van hátul. Úgyhogy ha lesz gyerekem, akkor törhetjük a fejünket, hogy mi illik hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!