Ez nagyon gáz lenne? Egy régi nagy kedvencről elnevezni a gyereket?
Még szóba sem került a baba téma, de gyakran gondolkozom rajta, hogy a leendő fiamat egy régi kedvencemről nevezném el. (Nem énekes, nem színész, de művész.) Mivel fiúnevek közül úgysem tudok olyat (ezen kívül) ami tetszene, ezért egyértelműen ezt adnám neki. Viszont a családom és a barátaim mindig kinevetnek és azt mondják, hogy ne kínozzam ilyen szörnyű névvel a leendő gyerekemet. Sajnos nem értik meg, hogy én fiatal koromban mennyire odavoltam ezért a férfiért, és szeretném, ha a fiam (ha lesz) ezt a keresztnevet viselné.
Ti adnátok egy régi nagy kedvencetek nevét a gyereketeknek? Vagy ez tényleg nagyon gáz? :)
Így, hogy megmondtad, milyen nevet akarsz, nem értem mire fel volt ez a nagy para, ez egy tök elfogadott név! Mondjuk nekem a tér jut róla eszembe, de mindenkinek más tetszik, viszont semmiképp sem vicces név, szóval nem csúfolják majd miatta!
Nekem a Benedek tetszik, csak sajnos nagyon "mekk-mekk-mekk" a Domonkos, Bence (csak ez olyan hogy voltegyszeregykisbence-kemence szóval gyereknév)...
Nekem az Ákos, Viktor, Bertalan (Berci), Bence, Benedek, Ádám, Botond tetszik nagyon. :D
De tényleg, a Flóriánnal semmi, de semmi baj. Szerintem hallgasd el az okát. Egyszerűen mondd, hogy ez tetszik. ;)
Én is ismerek egy Flórián nevű kisfiút, a név nekem sem tetszik különösebben, de ő aranyos, és becézve is, hogy Flóri.. azért így a név is a szívébe lopja magát az embernek.:)
Fiúnevek közül nekem is cifrábbak tetszenek, (így én is megkapom, hogy mit teszek leendő gyermekemmel.) Pl. ilyen az Ervin.
Hogy becézitek?! Ez eszembe se jutott.
(Esetleg hogy politikailag korrektek legyetek, lehetne Viktor Ferenc, vagy Viktor Gordon. ;)
Nekem a Flóri kicsit lányos, talán mert ismerek egy Flórát..
Mondjuk ha normális kisfiút neveltek belőle, akkor mindegy, akkor úgyis fiús lesz. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!