Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ez nagyon gáz lenne? Egy régi...

Ez nagyon gáz lenne? Egy régi nagy kedvencről elnevezni a gyereket?

Figyelt kérdés

Még szóba sem került a baba téma, de gyakran gondolkozom rajta, hogy a leendő fiamat egy régi kedvencemről nevezném el. (Nem énekes, nem színész, de művész.) Mivel fiúnevek közül úgysem tudok olyat (ezen kívül) ami tetszene, ezért egyértelműen ezt adnám neki. Viszont a családom és a barátaim mindig kinevetnek és azt mondják, hogy ne kínozzam ilyen szörnyű névvel a leendő gyerekemet. Sajnos nem értik meg, hogy én fiatal koromban mennyire odavoltam ezért a férfiért, és szeretném, ha a fiam (ha lesz) ezt a keresztnevet viselné.

Ti adnátok egy régi nagy kedvencetek nevét a gyereketeknek? Vagy ez tényleg nagyon gáz? :)

2011. aug. 18. 11:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:

Így, hogy megmondtad, milyen nevet akarsz, nem értem mire fel volt ez a nagy para, ez egy tök elfogadott név! Mondjuk nekem a tér jut róla eszembe, de mindenkinek más tetszik, viszont semmiképp sem vicces név, szóval nem csúfolják majd miatta!

Nekem a Benedek tetszik, csak sajnos nagyon "mekk-mekk-mekk" a Domonkos, Bence (csak ez olyan hogy voltegyszeregykisbence-kemence szóval gyereknév)...

2011. aug. 18. 11:50
 32/79 anonim ***** válasza:

Nekem az Ákos, Viktor, Bertalan (Berci), Bence, Benedek, Ádám, Botond tetszik nagyon. :D

De tényleg, a Flóriánnal semmi, de semmi baj. Szerintem hallgasd el az okát. Egyszerűen mondd, hogy ez tetszik. ;)

2011. aug. 18. 11:50
 33/79 anonim ***** válasza:

Én is ismerek egy Flórián nevű kisfiút, a név nekem sem tetszik különösebben, de ő aranyos, és becézve is, hogy Flóri.. azért így a név is a szívébe lopja magát az embernek.:)

Fiúnevek közül nekem is cifrábbak tetszenek, (így én is megkapom, hogy mit teszek leendő gyermekemmel.) Pl. ilyen az Ervin.

2011. aug. 18. 11:54
 34/79 A kérdező kommentje:
Jaj, a Viktor is nagyon megtetszett most, hogy írtad. De ha így nevezném el, akkor majd megkapnám, hogy a minisztereknök után kapta a nevét. :D
2011. aug. 18. 11:55
 35/79 anonim ***** válasza:
91%

[link]

[link]

Én teljesen elborzadtam, hogy milyen nevek vannak manapság. :O

Ha már dzsézünk, akkor tessék:

Dzsamal

Dzsasztin

Dzsingiz

Dzsínó

Dzsúlió :DDDDD

2011. aug. 18. 11:56
 36/79 A kérdező kommentje:
...és az Ervin is szép! :) Csak az a gond, hogy egyik sem tetszik 100%-osan, amíg a Flórián igen. És a becézésétől meg egyszerűen elolvadok... :)
2011. aug. 18. 11:56
 37/79 anonim ***** válasza:
94%

Hogy becézitek?! Ez eszembe se jutott.

(Esetleg hogy politikailag korrektek legyetek, lehetne Viktor Ferenc, vagy Viktor Gordon. ;)

2011. aug. 18. 11:58
 38/79 A kérdező kommentje:
Hát én csak a Flóri becézést ismerem, és ez nagyon tetszik. :)
2011. aug. 18. 12:01
 39/79 A kérdező kommentje:
Sajnos az egész családból csak anyukámnak tetszik ez a név (Flóri). A többiek mindig kinevetnek, hogy biztos XY Flórián miatt akarom ezt adni.
2011. aug. 18. 12:02
 40/79 anonim ***** válasza:

Nekem a Flóri kicsit lányos, talán mert ismerek egy Flórát..

Mondjuk ha normális kisfiút neveltek belőle, akkor mindegy, akkor úgyis fiús lesz. ;)

2011. aug. 18. 12:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!