Mit kezdjek már anyóssal? Jogtalan, hogy ideges vagyok?
Nagyon nem értem az anyósodat.
A Csongor egy nagyon szép név és nem is az elcsépelt,vagy túl fura névkategóriába esik.
Nem ő szülte meg a kisfiadat , nem ő az anyja, így nincs joga beleszólni abba, hogy hogy hívod a saját gyerekedet.
Elképesztő, hogy ilyen van. Én azt hittem, az én anyám hibbant, olyan dolgai vannak néha, de ilyen, hogy az unokáját valami egész más néven akarná nevezni, szerintem egy pillanatra se fordulna meg a fejében. Anyósodnál egyébként sokkal nagyobb probléma a férjed, aki szerint neked kéne bocsánatot kérned..
Ja, amúgy a Csongor szép (az én szívemnek különösen kedves, mert a nevem "párja" :)).
A saját gondolkodásoddal természetes, hogy ideges vagy. De nem kéne.
Én hagynám, hogy hadd Lacizza. Család. A minden idióta dolgaival együtt.
Amikor idegenek, szomszédok beszélnének a gyerekről, mint Laciról, csak megkérdezném, hogy ugye, tudja, hogy nem Laci, hanem Csongor, csak a mama hívja Lacinak, de a gyerek nem Laci.
Ha az óvónéni csinálná, akkor jogos lenne a felháborodás, de a mamának más. Hívhatná Picikének, Picurnak, Bömbölinek, Buncikának, Dudinak,...is. A lényeg az, hogy szeretettel tegye.
Pillanatok alatt megérti a gyerek, hogy csak a mama hívja lacinak, nem jelent semmit, attól őt Csongornak hívják, meg lehet mutatni neki a kivonatát, hogy lássa mi van odaírva. Meg kell magyarázni neki, hogy nem sokára, amikor olvasni tud, el is tudja majd olvasni. A mamának meg közösen nézzük el, hogy ez a heplije, attól még finomakat főz, vagy szépeket mesél, vagy akármi, biztos van valami, amit jól csinál.
Semmi kára nem lehet a gyereknek belőle, sőt, jó tapasztalat, hogy szeretetből még ilyen hülyeségeket is elnézünk a családban egymásnak. Szerintem.
A Csongor egy teljesen normális férfinév! Nem értem miért tiltakozik az anyósodat foggal-körömmel ellene.
Örüljön, hogy nem Dzsézönkének vagy Brendonkának hívják.
Az sokkal hajmeresztőbb lenne.
Talán tényleg abból eredhet a Laci név imádata, hogy a testvérét is így hívták.
Azóta mi a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!