Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdjek már anyóssal?...

Mit kezdjek már anyóssal? Jogtalan, hogy ideges vagyok?

Figyelt kérdés
A fiúnk a Csongor nevet kapta 3 évvel ezelőtt. Alapjáraton nem hétköznapi a vezetéknevünk ( Inoka ). Mikor megtudtuk, hogy fiú lesz, eldöntöttük, hogy Csongi lesz el is mondtuk mindenkinek, Anyukámék már mindig úgy is kérdezték hogy "na és Csongorkához megvettétek már ezt azt?". Szóval nem szóltak érte. Anyósom hozta a száját, aztán kiderült, hogy a testvérének mondta a hátunk mögött, hogy nem létező hülye nevet akarunk ráaggattni a gyerekre, miért nem Laci lesz ő is. Bevallom megfordult a fejemben (nagyapám után akit imádtam, esetleg 3.névnek), viszont a férjem családjában mindenki László. Apósom, férjem bátyja, férjem nagybátyja, és még a férjemnek is László a 3. neve... Mikor megszületett a fiúnk, Anyós kiadta magából végre nekünk is, mikor megtudta, hogy tényleg Csongor lett. Egy ideig nem is beszélt velünk, aztán úgy látszott megbékélt a dologgal.. Nemrég nagyon összeugrottam vele, mivel társasházba laknak és nála hagytam a fiamat pár órára. Az egyik lakó meg is állított, hogy nem is tudta, hogy megszültem és Laci lett, gratulál... A vérnyomásom az egekben volt, kiderült, hogy anyós Lacinak hívja a gyereket, mikor mi nem vagyunk jelen!!!! A történetből kimaradt, hogy újra terhes vagyok, kislányt várok és a gyereket már most következetesen Brigittának hívja. ( még nem választottunk nevet a párommal.) Mikor kiderült a fiam Lacizása, megfogtam a gyereket, anyósnak pedig megmondtam, hpgy addig el is felejthet minket míg meg nem tanulja, hogy a gyerek Csongor és nem László, és ha nem bírja felfogni nem is kell a közelébe jönnie. Anyósom erre elkezdett kiabálni, hogy takarodjak a házából, a szomszédjainak pedig azt mondja hogy örökre eltiltottam az elsőszülött unokájától. Férjem szerint túl agresszív voltam anyóssal szemben. Mit tehetnék? A férjem szerint bocsánatot kéne kérjek és anyósom biztos megtanulta már a leckét, de a szomszédjától tudom, hogy még mindig Lacizza :( Volt hogy megkérdeztem a Manó nevét és Laciként mutatkozott be , azt hittem elsírom magam....

2016. nov. 27. 20:48
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
1%
Miért fáj neked, hogy lacinak hívja?
2016. nov. 27. 22:22
 12/48 anonim ***** válasza:
95%

#12, Talan mert van rendes neve?

Hivjad te is mindenki elott az anyost Margitnak vagy valami mas neven.

2016. nov. 27. 22:34
 13/48 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk is anyós mikor megtudta hogy tamásnak akarjuk hivni a fiunkat azt mondta szép név (persze csak olyan undorral) de neki a peti tetszik és nevezzük el az apja után inkább petinek. Ugyanebben a helyzetben én is megmondanám neki h peti nevü unokája nincs tomi van. Remélem azért h nálunk nem lesz ilyen probléma mert nekem még hátra van 1,5 hónap.
2016. nov. 28. 06:08
 14/48 anonim ***** válasza:
19%
Azt tudod, hogy van olyan keresztnév, hogy Manó?
2016. nov. 28. 06:48
 15/48 anonim ***** válasza:
57%
Mi is pont most találkoztunk szembe vele mikor keresgettünk h anyakönyvezhetö fiú név :D
2016. nov. 28. 07:05
 16/48 A kérdező kommentje:

Igen tudom hogy van, de valahol azon a férfineven kiakadok. Férjem családjában férfiágon mindenkin190 centi felett van, az én családom sem alacsony, így úgy érzem furán venné ki magát a Manó , mint név :D

Nem tudom hányadik volt, aki megkérdezte miért baj, hogy Lacinak hívja a gyereket. Téged sem Józsizunk le, miközben András vagy. Illetve a gyerekedre se mondjuk, hogy Bence, miközben Dénes. Pofátlanságnak tartom. Nincs sokat különben a mamánál csak szeret ott lenni, mivel párom unokatestvéreinek hasonló korú gyermekei vannak, nemrég költöztek vissza külföldről és most hogy a szülők építkeznek, stb a kicsik folyton ott vannak Anyósnál, így az enyém is szívesen menne, de hétvégente szoktam engedni, és csak ha nincs program, vagy nem megyünk épp az én Édesanyámhoz.

Mikor beszéltem erről tegnap férjemmel, azt mondta, hogy nyugodjak meg, a testvérének és neki is azért van László a nevében , mert Anyósnak volt egy László nevű testvére, akit imádott, de már sajnos elhunyt, és így dolgozza fel. Nos engem nem zavar, hogy a saját gyerekeit hogyan nevezte el, de az enyémeket hadd nevezzem én el és úgy ahogy én gondolom a férjemmel. Azt mondta, majd ha lecsillapodnak a kedélyek azért kérjek tőle bocsánatot, Ő meg beszél vele.

2016. nov. 28. 07:53
 17/48 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen jogos a felháborodásod.

Nem csak arról van szó, hogy pofátlanság, a gyereknek tesz rosszat vele!

Azon kívül, hogy nem hagyod ott nála, nem tudom, mit tehetnél, sajnos:S - a szóból nem ért, ezt már bebizonyította...

A férjed meg álljon ki melletted (bár ebben az esetben nem hiszem, hogy ez számítana az anyós szemében.)

2016. nov. 28. 09:00
 18/48 anonim ***** válasza:
73%

Vegre valaki aki ki mer allni az igazaert az anyos elott!

Nagyon ia jol tetted! Ez eleg durva! Becezes az teljesen mas. Mano nev tenyleg keresztnev de ua sokan becezesnek hasznaljak. Kettot ne keverjuk ossze!

Kitartast jol tetted. Anyosod majd eszhez ter ha nem nem igy jart.

Ferjed meg jobb lenne ha kijonne a burokbol es elbeszelgetne a draga mamival. Neki nehezebb biztos hiszen az anyja. De realisan kellene gondolnia.

Szomszedokkal meg nem kell foglalkozni.

Anyosod teren hagynam a fenebe a pletykakat.

2016. nov. 28. 09:00
 19/48 anonim ***** válasza:
78%
Ő legyen Leokádia!
2016. nov. 28. 11:46
 20/48 anonim ***** válasza:
86%

Bar en lettem volna ilyen karakan anyossal,mint te voltal.

Teljesen jogos a felhaborodasod.Anyosnak meg volt a lehetosege h nevet valasszon a gyerekeinek,az unoka nevvalasztasahoz nincs koze.

En nem kernek bocsanatot.

Ha tovabb kotozkodik,adj te is neki valami bena keresztnevet es ezentul azon hivd.

2016. nov. 28. 11:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!