Mit kezdjek már anyóssal? Jogtalan, hogy ideges vagyok?
7-es :
Hülye vagy. A Csongor mióta idegen név ? Pont a katolikus naptár nevei nem magyarok. Az István, László, József sem. Csak megszoktuk őket. Nem ártana kicsit művelődni. Kezdetnek a Csongor és Tünde megteszi.
"Nem igazán tesz jót egy gyereknek, ha az egyik helyen így hívják, a másikon meg másképp. Teljesen összezavarodik, lásd, már maga sem tudja, hogy hívják."
Ez nem feltétlenül igaz. A családban mindenkinek 2 keresztneve van, becézésről már nem is beszélve. Egy értelmes gyerek külön tudja választani, hogy anyunak királyfi, nagymamának Pistike, másnak meg Áron vagy mittudom én mi. 5 éves rokonomnak sem okoz ez problémát. Nagyobbaknak pláne nem.
Ettől függetlenül az anyós ritka pofátlan. Mindenkinek lehetősége van nevet adni a saját gyerekének. Nem értem miért kell az apja nevét erőltetni. Utána gondolom az anyós neve jön a kislánynak. Ráadasul magyar neveket szól közben. Ezt sem értem.
hát a Csongor nekem sem tetszik :S de ezzel úgy vagyok hogy mindenki maga dönti el mit választ és még mindig jobb mint a Dió vagy Fahéj :D Anyósod részéről megértem ha a név neki nem tetszik,de az már pofátlan hogy másképp hívja, akkor is amikor te rászólsz. Igazad van abban hogy eltiltod a gyereket.de ég szerelmére a kislánynak majd valami szebb nevet válasszatok, mert az eredeti magyar nevek nem szépek. Legalábbis akkor szánalmasnak tartom ha a család semmilyen módon nem követi a magyar szokásokat vagy dunsztjuk sincs a magyar történelemről csak azért választják mert szép(szerintem egy név erről többről szól,de persze lehet hogy az esetedben tévedek)
Amúgy nekem a sógorom gyerekének a neve sem tetszik,de soha nem szóltam érte egy rossz szót se, mert az ő gyereke és az ő dolga, szóval anyóst nyugodtan küldd el melegebb éghajlatra, a férjed meg elég nyámnyila ha ebben nem áll igazán melléd.
Kérdező 17-es kommentjére:
"... a testvérének és neki is azért van László a nevében , mert Anyósnak volt egy László nevű testvére, akit imádott, de már sajnos elhunyt, és így dolgozza fel..."
Hát, elég bizarr gyászmunka!
Nekem egyébként Schwajda György: A rátóti legényanya c. könyve jutott eszembe (film is készült róla), ahol a faluban minden férfit Bélának hívtak és az egyik szülő anya a József névhez ragaszkodott, hogy "ne legyen olyan hülye, mint az apja".
Nos, ha valóban férjeddel egyetértésben döntöttétek el, hogy Csongor legyen, akkor úgy volna rendjén, hogy őt is zavarja, hogy anyja másképp hívja. Neki (tőled függetlenül), ha észlelte, már szóvá kellett volna ezt tennie.
Ha valakinek itt bocsánatot kéne kérnie, az éppen anyósod!
Viszont az is igaz, hogy a gyereket egy ilyen ellentét miatt nem volna bölcs dolog elszakítani a rokon kisgyerekektől.
És őszintén szólva énbennem is fölmerült, hogy mennyit foglalkoztál vele te és mennyit anyósod, ha a te kérdésedre Laciként nevezte meg magát.
Férjemet is zavarja a probléma, csak nem akar neki szólni mert hogy van elég baja. A férjem húga 17 éves, elég sok zűr van vele mostanság, de ettől függetlenül nem hiszem hogy ez plusz egy gond lenne. Azt mondta a héten megpróbál vele beszélni, kíváncsi vagyok mire jutunk.
A gyerek tényleg nincs velük sokat, csak a gyerkőcök miatt szeretne átmenni. Ők 5 éves ikrek, és mikor már ott mertem hagyni anyósnál egy délutánra (1től olyan 7 max fél8ig), mert mondjuk nekünk programunk volt, vagy anyukámat műtötték, akkor 1 hétvégére fennt hagytam Anyósnál, mert a férjem vendéglátásban dolgozik, én Anyukámnak segítettem így a kicsi Anyóshoz ment akkor. Eleve nem szeretem ha sokat a nagyanyjánál van, ha át is megy kizárólag hétvégente akkor 1-2 óra.
Ha jól emlékszem kedves 24!
Nem azon akadok ki, hogy neked nem tetszik a Csongor, hanem azon a mondatodon " istenem a következőnek normálisabb nevet válasszunk."
Köszönöm Mindenkinek a véleményét!
"Férjemet is zavarja a probléma, csak nem akar neki szólni mert hogy van elég baja."
Mármint anyósodnak van elég baja, ugye?
Hát, ha van elég, akkor ne csináljon fölöslegesen még többet. Röviden ennyit tanácsolnék neki, ha a fia helyében lennék. :DDDD
"Férjemet is zavarja a probléma, csak nem akar neki szólni mert hogy van elég baja."
Ezt nagyon jól le szokták így kommunikálni, hogy zavar, de nem szolnék neki, mert.....
Én úgy gondolom, sokszor csak így magyarázzák, ha nem akarnak konfrontálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!