Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kezdjek már anyóssal?...

Mit kezdjek már anyóssal? Jogtalan, hogy ideges vagyok?

Figyelt kérdés
A fiúnk a Csongor nevet kapta 3 évvel ezelőtt. Alapjáraton nem hétköznapi a vezetéknevünk ( Inoka ). Mikor megtudtuk, hogy fiú lesz, eldöntöttük, hogy Csongi lesz el is mondtuk mindenkinek, Anyukámék már mindig úgy is kérdezték hogy "na és Csongorkához megvettétek már ezt azt?". Szóval nem szóltak érte. Anyósom hozta a száját, aztán kiderült, hogy a testvérének mondta a hátunk mögött, hogy nem létező hülye nevet akarunk ráaggattni a gyerekre, miért nem Laci lesz ő is. Bevallom megfordult a fejemben (nagyapám után akit imádtam, esetleg 3.névnek), viszont a férjem családjában mindenki László. Apósom, férjem bátyja, férjem nagybátyja, és még a férjemnek is László a 3. neve... Mikor megszületett a fiúnk, Anyós kiadta magából végre nekünk is, mikor megtudta, hogy tényleg Csongor lett. Egy ideig nem is beszélt velünk, aztán úgy látszott megbékélt a dologgal.. Nemrég nagyon összeugrottam vele, mivel társasházba laknak és nála hagytam a fiamat pár órára. Az egyik lakó meg is állított, hogy nem is tudta, hogy megszültem és Laci lett, gratulál... A vérnyomásom az egekben volt, kiderült, hogy anyós Lacinak hívja a gyereket, mikor mi nem vagyunk jelen!!!! A történetből kimaradt, hogy újra terhes vagyok, kislányt várok és a gyereket már most következetesen Brigittának hívja. ( még nem választottunk nevet a párommal.) Mikor kiderült a fiam Lacizása, megfogtam a gyereket, anyósnak pedig megmondtam, hpgy addig el is felejthet minket míg meg nem tanulja, hogy a gyerek Csongor és nem László, és ha nem bírja felfogni nem is kell a közelébe jönnie. Anyósom erre elkezdett kiabálni, hogy takarodjak a házából, a szomszédjainak pedig azt mondja hogy örökre eltiltottam az elsőszülött unokájától. Férjem szerint túl agresszív voltam anyóssal szemben. Mit tehetnék? A férjem szerint bocsánatot kéne kérjek és anyósom biztos megtanulta már a leckét, de a szomszédjától tudom, hogy még mindig Lacizza :( Volt hogy megkérdeztem a Manó nevét és Laciként mutatkozott be , azt hittem elsírom magam....

2016. nov. 27. 20:48
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
54%

"de ég szerelmére a kislánynak majd valami szebb nevet válasszatok, mert az eredeti magyar nevek nem szépek. "

Szerinted. Attól hogy neked ízlésficamod van, másnak még nem biztos. Ezerszebb szebb név a Csongor a mai tucatneveknél. Pl. Bence, Máté.

2016. nov. 28. 17:12
 32/48 anonim ***** válasza:
20%
nekem azok sem tetszenek, de mai nevek sem, ez van bocs hogy egy oldalon ahol véleményt írunk le, véleményt írok :D
2016. nov. 28. 19:26
 33/48 anonim ***** válasza:
52%
Hah ez röhejes. A kedves mama miatt minden fiú legyen Laci. Csak ebben az a vicces, hogy egy családi összejövetelen megszólítja az egyik Lacit, erre az összes Laci felé néz és: Mi van g*ci, mi van g*ci, mi van g*ci, mi van g*ci,..................?
2016. nov. 28. 19:52
 34/48 anonim ***** válasza:
13%
Manó??? Azt írtad, Csongor a neve! :DDDDD
2016. nov. 28. 21:19
 35/48 anonim ***** válasza:
35%

Ki az a Manó? Hát az a Laci, akit Csongornak hívnak!

Szegény gyerek! XD

2016. nov. 28. 21:22
 36/48 A kérdező kommentje:

Te jó isten!

Az utolsó kettőnek üzenném, hogy Csongornak vagy Csonginak hívtam mindig is , sosem volt "Kicsim,Manó" vagy bármi ehhez hasonló. Azt, hogy most itt le manóztam abból kifolyólag, hogy kicsi és különben aranyos becézés nem hinném hogy bármit ártottam, de ahogy látom ez itt a játszótér, hogy a rosszindulatotok ki legyen élve.

2016. nov. 29. 08:33
 37/48 acelsziv ***** válasza:
74%

36 hagyd. Egy majom írta mindkét hozzáböfögést. Nem érdemes szót pazarolni rá. Romokban az élete és abban éli ki magát, hogy másokat piszkál név és arc nélkül, mert ennyihez van mersze.

Szerencsétlen nyomorék. Nem érdemel figyelmet.

2016. nov. 29. 10:28
 38/48 anonim ***** válasza:
77%
Írtak itt olyat, hogy nem szépek a magyar nevek, meg műmagyarkodás, stb. Akkor felkavarnám a lelkivilágod kedves - nem tudom hanyas - válaszoló. A mi családunkban van műmagyarkodás, műgermánkodás, meg még műlengyelkedés is. Mi germán származásúak vagyunk. Testvéreméknél a gyerekek első neve a magyarban is megtalálható, germán népeknél gyakori keresztnevet kaptak. A második nevük lengyel, mert a házastársa lengyel. Mivel a kisfiú nevét lengyelül becézni legfeljebb elég bután lehet (Ábel) így a család lengyel ága Francinak hívja. A mi gyerekeink első neve magyar, férjem magyar. A második viszont germán. Mellesleg kisfiúnk Csongor, ami valóban a magyarban honosodott, régi, egyes területeken gyakori név volt. Anyámat viszont úgy felbosszantotta, hogy második névként az Ambrust (g: Ambros, j: halhatatlan, e: görög) kapta, hogy közölte, neki elég lesz egy fénykép is róla. (még azt sem kapott). Tündénket viszont van, aki Vilmácskának hívja, mert annyira tetszik neki a név - pedig csak második neve. Nem haragszunk érte, mert valóban jól áll a kislánynak a Vilma név. Nem hiszem, hogy meg kellene tagadnunk származásunkat a mai hülye divat miatt. Szerintem egy Lukács, egy Gellért, Buda vagy akár a Pál is jobb, mint egy Rikárdó, Ronaldó, no meg a rengeteg Ajna, Alina és Noel. Borzalom!
2016. nov. 29. 12:52
 39/48 anonim ***** válasza:
15%
óó szó se róla senki sem mondta hogy tagad meg a származásodat, de a mai nagy magyarozás is csak divat semmi más. Érdekes régen nem volt ennyire nagy szám még a Virág neven is kiakadtunk anno de persze azóta vannak már furább nevek is. Én már tudom ha lesz gyerekem mi lesz a neve és ha fiú ha lány akkor is a szerint választok hogy egy ősömről nevezném el a kislányt vagy a fiú akkor a szeretett nagyapám után. Nem a hangzása miatt és nem is azért mert de cuki és nem azért mert juj a barinőmnél is ez a divat. Nekem a magyar nevek dobálása(főleg akkor nem is a magyar felmenők miatt használja hanem csak azért mert) az vagy menőzés vagy csak ezt hallja mindenütt és ez marad meg a buksijában. A Noel-től is kiráz a hideg engem is :D
2016. nov. 29. 13:50
 40/48 anonim ***** válasza:
23%
ja és a Gellért, Buda is inkább furán hat mint szépen. De héé mindenkinek más az ízlése és addig nincs baj amíg nem a gyűrűk urából nevezik el a gyereket :S
2016. nov. 29. 13:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!