Nektek bevált valami túlbuzgó anyóssal szemben?
Jóban vagyok vele, igyekszik jó mama lenni, de kezd elegem lenni belőle, hogy mindennap jönni akar vagy menjünk, mindenbe beleszól és ha nem úgy történik jön a szeretlek de hülye vagy, elb##szod szöveg, ha még jó tanácsot adna, de mindenre van valami dilettáns megjegyzése. Nem elég, hogy pl. a gyerek étkeztetése szívügye, ilyen korban már pürésitett pacalt egyen, hanem én mit egyek, hova menjek, mit dolgozzak (gőze nincs mi a végzettségem, legyek műkörmös, azt sokan keresnek :D be akart íratni tanfolyamra :D pedig van munkám, nem is minimálbéres, persze gyed alatt "fejlődni kell" - az, műkörmösnek tanulni).
Most is vettem édesburgonyát, erre szerinte hülye vagyok ha ennyit költök rá, vegyek simát és cukrozzam meg. :D
Szép szó nem hat, ha kérem, hogy most ne jöjjön akkor is jön, amikor összevesztem vele, hogy ne tömjön mézes győri kekszet a fél éves babámba, másnap mintha mi se történt volna..
A férjem meg hallgat, nem akar konfrontálódni az anyjával hisz szerinte csak segíteni akar, neki nem baj ha nálunk ül a mama és neki is hoz kakaót. Mintha én nem tudnék. Vagy ő magának. :S
Pedig a gyerekig nem volt ilyen a férjem, anyóst is pár hetente láttam..
Bár tapasztalatom nincs ilyesmiben, az enyém egy tünemény, de mindenképpen határt kell szabnod ezeknek. NE engedd be naponta. A kicsi miatt OK, hogy jöhet, mondjuk heti egyszer... Ez csak egy példa, nem ismerem a körülményeteket meg semmit, de ilyen nőtől heti pár óra is kibírhatatlannak tűnik számomra.
Férjecskével beszélni kéne, hogy ne sodródjatok már be az anyós kavar, picifia hallgat, nő és esetleg gyerek, állat szenved körbe, elég nehéz úgy küzdeni, hogy még az ember férje sem áll az ember mellé, miközben jó esetben azért igazat ad neki.
Segítség? Nem hallott a pokolba vezető útról? Amúgyis, az nem segítség, hanem rohadt idegesítő zavarás, függetlenül a szándéktól, amit azért sokszor meg lehet kérdőjelezni, a leírás alapján nem tudom, hogy ostoba vagy rosszindulatú. Ha csak az előbbi, akkor persze más az ember hozzáállása, nem akarja "visszabántani", de határozott kirakás azért kell az életetekből. Ha nem akarsz vele élni négyesben...
Az én anyósom is ilyen... sosem változik meg. Kicsit jobb lett amikor a sógornőmnek babája született.
Én nem engedem be. Már minden mást próbáltunk, a férjem is beszélt vele szépen, csúnyán, de nem hatott. És egyébként ez sem hat, most is megjelenik heti 3-4x csak úgy. De már nem engedem be, csak ha nekünk alkalmas.
Kitartás, a férjed meg igenis növesszen tököt és beszéljen az anyjával.
"A férjem meg hallgat, nem akar konfrontálódni az anyjával "
Na itt a fő gond. Egy puhapö csű nyomoréknak szültél gyereket, akiben annyi gerinc nincs, hogy kiálljon mellettetek.
ez komoly,hogy a férjed nem képes leállítani az ostoba mindenlében kanál édesanyját azért, mert visz neki kakaót? wtf?
mindenképpen magyarázd el a férjednek,hogy te nem szeretnéd,hogy minden nap nálatok lábatlankodjon az anyja és mindenbe beleszóljon, beszéljen vele.
ha nem hajlandó,akkor bizony neked kell helyretenni.
nem kell durván, de muszáj lesz leállítani,mert idővel egyre rosszabb lesz,akkor meg majd a kora miatt nem meritek helyretenni.. mindig lesz valami kifogás...
állj ki magadért,ha már a férjed nem képes rá. amúgy mi az,hogy nem tudja mi a végzettséged?miért nem mondod el neki világosan,hogy micsoda és miért nem érdekel az ő tanfolyamötlete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!