Mit lehet tenni egy becsmérlő anyóssal?
Férjemtől elváltam, két éve külön élünk és nekem lett egy új kapcsolatom. Ezt se a volt férjem se az anyósom nem nézte jó szemmel és sajnos a gyereknek tárgyalnak ki ( aki amúgy csak 6 éves). Mióta az új párom hozzánk költözött (1 hónapja) azóta minden még rosszabb lett. Mit lehet ilyenkor tenni? Nem szeretném ha azt hallgatná a gyerekem, hogy az anyja mekkora qva és társai.
Nem érzem magam annak, mert tovább élem az életem.
Ráadásul anyós is ugyanígy tett, neki is volt egy első házassága ahol született gyermeke és vitte az új házasságába. Csak úgy néz ki ezt már elfelejtette.
Komolyan elvárnák, hogy egyedül maradjak a gyerekkel életem végéig.
Mit tehetek? Az apa láthatási idejében találkozik a gyermekemmel és akkor tömi a fejét. Apát nem érdekli, szerinte a gyerek jó ha tudja milyen az anyja...
Én elbeszélgetnék az ex anyóssal az tuti. Felvilágosítanám, hogy ő is elvált és új életet kezdett.
Ha a gyereknek ezután is ilyen mértékben tömik a fejét, biztosan, hogy kérelmezném, hogy a nagyszülő ne láthassa. Esetleg még az apa sem, mivel az is ugyan azt csinálja, mint az anyja.
Melléd állnának a bíróságon is, ha a gyerek is elmondja, hogy igenis miket mondanak rólad ott. Meg ha jó viszonyban van a jelenlegi pároddal.
Ha így csinálják tovább, azt fogod észrevenni, hogy a gyereked ellened fordul, ezt ne várd meg.
Kitartást!
"Apát nem érdekli, szerinte a gyerek jó ha tudja milyen az anyja..."
Mondanám neki, hogy "pont olyan, mint a tied". És megkérdezném, az ő anyja miért különb nálam, amikor pontosan azt tette, amit én...
Gyámügyön tényleg próbálkozhatsz.
Én se biztatnálak a gyámüggyel, van saját nagyon rossz tapasztalatom, meg ott vannak azok a halálra éheztetett gyerekek. Tologatják a papírokat....
Ha komolyan vennék, akkor meg a gyereknek volna nagy tortúra, pszichológusok hada próbálná kiszedni, mik is az élményei a láthatáson, nem vállalnám.
6 éves már nem annyira irányítható, azon ne aggódj, hogy ő is ilyesmiket gondol rólad. Sőt vissza tud ez ütni!
Néha, nagyon békésen elbeszélgetnék vele, hogy a csalódott emberek milyen túlzásokba képesek esni.
Pszichés nyomás alatt tartják a kiskorút, ez is a gyermek veszélyeztetése.
Lehet kérni, hogy csak a te felügyeleteddel láthassák a gyermekedet.
De ahhoz bizonyítani is kell, hogy mi okból kéred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!