Mit tennétek ilyen helyzetben? Mit mondanátok a ferjeteknek? Hogyan viselkednétek az apóssal és a mostoha anyóssal?
Elöször is nem kellett volna hallgatózni - akkor nem lenne most ok a sértödésre.
Másodszor a minimális jólneveltség megkövetelné, hogy ha nálatok vannak vendégségben, akkor ott vagy velük, és udvariasan beszélgetsz, ugyanúgy, mint régebben.
a leírásból sejtem, milyen betegséged lehet, hasonló cipőben járunk... :( szóval teljesen átérzem, hogy mit érezhetsz most
valószínűleg én is azt tenném, amit te
Szerintem vagy a férjemnek szólnék, hogy beszéljen velük, vagy én mondanám meg nekik, hogy a beszélgetést véletlenül meghallotta a férjed és nagyon rosszul esik, hogy így gondolkodnak. Illetve, igen, megmondanám azt is, hogy nem kell erőltetni, ha ennyire nehezükre esik tisztelni a fiuk választottját.
Egyébként nagyon sajnálom, szörnyű érzés lehet. :( És remélem, a betegségeden sikerül túllened. :)
Ettől a ponttól kezdve nem létezne olyan, hogy após, vagy anyós. Csak plusz két fő akit nem akarok 20 km -es körzetemben meglátni.
És még valami. Lehet, hogy fölnevelte a férjedet, de ez neki kötelessége volt. A férjed viszont nem köteles eltűrni, hogy a családját bántsák és ki KELLENE állnia értetek - vagy tévedek?
"unokázhatnak" - hát ez nem tartozik az alapvető emberi jogok közé a banyának meg amúgy sem az unokája.
És ha egy család egyik tagja sem lát szívesen egy másik családot, akkor nem kell őket meghívni.
Ha nem lehet elkerülni, akkor meg azt a régi kavarós történetet vesézgetném, amiben az új asszony próbált a a férjedet az apjával összeugrasztani, jövőre már biztosan nem lesz kedve a vendégeskedéshez.
Így tennék. Ha szóvá tennék a viselkedésedet, akkor pedig szembesíteni kell őket azzal, amit rólatok mondtak.
Ne kezdeményezz vitát, de ha ők kezdik, akkor állj ki magadért.
Minek hívtad meg magadhoz őket? Inkább mondtad volna azt, hogy a ti házatokba ezután ne jöjjenek, te sem mész hozzájuk, de a férjed mehet, amikor szeretne (tehát most, húsvétkor is) és viheti a kisgyereket is.
Utána már a férjeden múlna, hogy ő mit bocsát meg és mit nem őnekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!