Nektek bevált valami túlbuzgó anyóssal szemben?
Jóban vagyok vele, igyekszik jó mama lenni, de kezd elegem lenni belőle, hogy mindennap jönni akar vagy menjünk, mindenbe beleszól és ha nem úgy történik jön a szeretlek de hülye vagy, elb##szod szöveg, ha még jó tanácsot adna, de mindenre van valami dilettáns megjegyzése. Nem elég, hogy pl. a gyerek étkeztetése szívügye, ilyen korban már pürésitett pacalt egyen, hanem én mit egyek, hova menjek, mit dolgozzak (gőze nincs mi a végzettségem, legyek műkörmös, azt sokan keresnek :D be akart íratni tanfolyamra :D pedig van munkám, nem is minimálbéres, persze gyed alatt "fejlődni kell" - az, műkörmösnek tanulni).
Most is vettem édesburgonyát, erre szerinte hülye vagyok ha ennyit költök rá, vegyek simát és cukrozzam meg. :D
Szép szó nem hat, ha kérem, hogy most ne jöjjön akkor is jön, amikor összevesztem vele, hogy ne tömjön mézes győri kekszet a fél éves babámba, másnap mintha mi se történt volna..
A férjem meg hallgat, nem akar konfrontálódni az anyjával hisz szerinte csak segíteni akar, neki nem baj ha nálunk ül a mama és neki is hoz kakaót. Mintha én nem tudnék. Vagy ő magának. :S
Pedig a gyerekig nem volt ilyen a férjem, anyóst is pár hetente láttam..
Küldd el műkörmös-tanfolyamra!!! :D
Karácsonyra ajánlott a szájkosár ajándék..
Bocsi, de ezt most ndm tudom elképzelni. Jön anyós, becsönget, áll a kapuban, ti meg az ajtó/ablak mögött kuporogtok, és azt lesitek, hogy mikor megy el?
Amúgy az ilyen embereket nem lehet leállítani, én már mindent próbáltam a költözésen kívül. De a saját annyám a ludas nálunk. Ha öt kérdezne valaki én alkalmatlan vagyok a gyermeknevelésre és már rég elvették volna a gyerekemet. Ez se jobb, de legalább anyós nem ilyen. De öt is elküldeném a búsba. Ha meg megsértődik legalább pár napig nyugtom van! Ha viszont a párom az anyjától várná a kakaót akkor a böröndjét adnám a kezébe. Ő is lehet hétvégi apuka. A láthatással az anyjától is megszabadulnék.
Semmi rendkívüli nincs ebben., Szülés után sárkányosodnak el a nők. Azt hiszik, már nyeregben vannak.
Hajlam kérdése.
Legfeljebb megunja a férjed és más nőnél talál majd vigaszt.
Költözz el gyerekestül-férjestül jóóó messzire. Vagy mondd meg a drága férjednek, hogy jó lenne, ha amikor választani kell, hogy kivel konfrontálódik, akkor nem azt választaná, akivel együtt él és aki a gyerekét megszülte és PRÓBÁLJA nevelni. Jó lenne, ha anyuci kakója nem érne többet neki, mint a te boldogságod.
Esetleg lehet közölni a nővel, hogy örülnél, ha békénhagyna, vagy ha a szeretlek után nem jönne egy hülye vagy. Ha tényleg elfogad, akkor fogadja el az elveidet is, a te babád, nem az övé.
Mondom ezt úgy, hogy anyósom a második anyukám, szuper nagyi és remek ember. A mostohaanyám is ilyen, meg az utolsó partnerem anyja is ilyen volt - ezt a szeretlek, de hülye vagy szöveget ne hagyd, mert csak rosszabb lesz.
Amíg a férjed nem mer az anyjával konfrontálódni, és még a te véleményed sem érdekli, addig nemhogy javulni nem fog a helyzet, de csak egyre rosszabb lesz. Anyós ugyanis egyre inkább nyeregben érzi majd magát.
Sajnos én is így jártam, későn vertem ki a balhét. Jobb időben lépni. Anyósod a szép szóra nem hallgat, próbáld meg határozottabban, ha muszáj kiabálj. Az enyém csak úgy működött, meg amikor ilyenkor a férjem nem szólt rám. Ráadásul megbeszéltem a férjemmel, hogy nem tűrök el mindent az anyjától. Ezeket a dolgokat a saját anyámtól se viselném el.
A végső megoldás persze a távolság lett. A ritka találkozás. Engem sose szeretett, nem is fog soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!