Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért van az, hogy sokan nem...

Miért van az, hogy sokan nem jönnek ki jól anyóssal/apóssal?

Figyelt kérdés
Sok olyan kérdést olvasok, hogy anyós beleszól az életünkbe, apóst ápolni kell, rámegy a házasságuk.
2016. nov. 13. 05:56
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
24%
Mert alapvetően összeférhetetlenek. Valakin le kell vezetni a frusztrációt.
2016. nov. 13. 06:16
 2/24 anonim ***** válasza:
62%

A kérdésedre a válasz egyszerű : generációs különbségek. Minimum 20 év van köztük, elég ritka az, hogy azonosan gondolkozzanak.

Ott pedig, ahok beleszol a pár életébe, vagy gondozni kell, teljesen egyértelmű.

2016. nov. 13. 06:30
 3/24 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez igaz valamilyen szinten, de pl párom apóssal nagyon jól kijön - vagyis az én apámmal -, de anyámmal már kevésbé. Én se jövök ki jól az ő apjával, zavar, hogy ugyanazon a portán lakik, ahol mi, hogy ideköltözött hozzánk a fenti, kisebb házba. De sógorommal, sógornőmmel nagyon jól kijövök. Mondjuk mi alapvetően nem vitázunk ezen, csak én szoktam morgolódni néha mikor annyira nem képes após, hogy rakjon a tűzre és nincs messze a kandalló vagy alkoholért be tud menni, de kórházba, orvoshoz mi vigyük, múltkor felmentem hozzá látogatóba, rágyújtott a cigire, mondtam neki, hogy nem jó ötlet, mivel tudja, hogy terhes vagyok. Azt felelte, kívül tágasabb.
2016. nov. 13. 06:34
 4/24 anonim ***** válasza:
83%

Mert beleszólnak az ember életébe. Nekem 2000 kilométerre laknak, de így is kiakasztanak.

Ki akarja folyton elviselni "te semmit nem tudsz" megjegyzéseket? Én nem vagyok jó anya, de bezzeg a fiára soha nem mondaná, hogy rossz apa..

2016. nov. 13. 06:37
 5/24 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem úgy alapvetően senkivel nem jövünk ki jól, aki bele akar szólni az életünkbe, csak az anyós/após abban a helyzetben van, hogy ezt meg is teheti. Nálunk pl. akkor durvult el a helyzet, amikor megfogant az unoka és anyós úgy gondolta, hogy én majd a garázsba száműzöm a kutyáimat a baba miatt. Én meg nem úgy gondoltam. De vegyük a hozzátáplálást vagy a szoptatást. Nem anyós, hanem úgy kb. minden idősebb nőismerősöm úgy vélte, belebeszélhet. És tették olyanok, akik vagy egyáltalán nem tudtak szoptatni vagy max. 3 hónapig. És nyomatták, hogy itassam az újszülöttemet köménymagos teával, meg mi az hogy 5 hónaposan még csak szoptatom, kb. mintha éheztettem volna, megkínálták volna mindenféle főtt kajával, mi meg ugye ki voltunk képezve a netről is, a védőnőtől is, hogyan menjen a hozzátáplálás (mondjuk ezt ma már másként látom egy kicsit, de a szoptatáshoz nagyon nagy segítséget jelentett az informáltság), és kemény cukorkával kínálták a kisbabámat, ami egyrészt ugye fulladásveszéllyel jár, másrészt meg a fogai...És ezer más konfliktus olyanokkal, akik nem is anyósom voltak, de a végén már menekültem tőlük. Sok a generációs különbség. Másrészt sok anyós nem képes megérteni, hogy jobbat tenne a fia házasságának, ha visszavenne kicsit magából. Most épp kolléganőm dolgozik azon, hogy teljesen szétzilálja a fia házasságát, de nem lehet neki ezt megmondani. Panaszkodik, hogy a menye nem főz a fiára és a fia lázas beteg, de én tudom az előzményeket, bezárta a menyét a házba, mert volt egy gyógyszer okozta rosszulléte és még a saját anyjának se akarta hazaadni a lányt, azóta a lány nem tudja elviselni az anyóst, gondolom most hogy az anyós főzöget a beteg fiára, a lány inkább nem főz, én se főznék, azt mondanám, akkor főzzél te ha annyira akarsz. Hagyni kéne a nyomorultakat kicsit magukra és akkor a lány is érezné, hogy van miért főzni, de így...Na mindegy. Az az igazság, hogy a legtöbb ember nem jön ki egymással.
2016. nov. 13. 06:37
 6/24 anonim ***** válasza:
78%
Nézd, a saját lakásaban azt csinal, amit akar. Ha ragyujt, hát ragyujt, max szépen megkerheted, hogy ne tegye, de ez a "nem jo otlet " nem épp egy okos megjegyzés. Amúgy meg nem értem, hogy mi a kérdésed lényege. Úgy tűnt, fogalmad nincs, miért van másnak gondja az anyossal /apossal, aztán kiderul, hogy neked van gondod. Mi a kérdés?
2016. nov. 13. 06:45
 7/24 A kérdező kommentje:
Mármint arra fel értem, hogy nekem is gondom van az apósommal, és mindig azt olvasom, hogy utálom az anyósom, ápolnom kell az apósomat, hozzánk költöztek, stb. De a generációs különbségek ellenére is miért nem jöhetünk ki jól?
2016. nov. 13. 06:47
 8/24 A kérdező kommentje:
Ennek nem feltétlenül generációs problémának kellene lennie, hanem érettségnek. Én akármennyire is utálom az apósomat, soha nem veszekszek vele, inkább barátnőimnek panaszkodok vagy páromnak, akik egyet szoktak érteni velem, így lenyugszok. De sokan veszekednek és szétmegy a házasságuk, mert vagy én vagy az anyós/após stb.
2016. nov. 13. 06:49
 9/24 anonim ***** válasza:
33%

Mert ma a fiatalok még egymáshoz sem akarnak alkalmazkodni, az idősebbekhez pedig egyáltalán nem. Csak az a jó, amit ők gondolnak-akarnak, az öregek maradiak.

Te pl. elvárod, hogy az apósod a saját lakásában ne gyújtson rá, ha nála vagy, mert te terhes vagy. Semmi bajod nem lesz egy kis dohányfüsttől.

2016. nov. 13. 06:53
 10/24 anonim ***** válasza:
87%
Hát nálunk Pl az a helyzet, hogy anyossal együtt élünk. Alapvetően nem lenne vele semmi gond, nem szól bele semmibe. Ellenben nulla magánéletunk van, hiszen folyamatosan itt van. Nincs egy ebéd, vacsora, unnepnap nélküle. Plusz még vannak a maga kis heppjei, amik egy idő után kvara idegesitoek.
2016. nov. 13. 06:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!