Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem ajánlják fel, hogy...

Miért nem ajánlják fel, hogy tegeződjünk? Csak szerintem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Kicsit több mint 2 éve vagyunk együtt a párommal, már együtt is élünk. A szüleit is két éve ismerem, nagyon kedvesek velem, panaszra nincs okom. Én magáztam őket az elején, ők kapásból letegeztek. 25 éves vagyok, eddig minden párom szülei felajánlották a tegeződést (igaz volt, aki csak később).

Nekem ez nagyon fura, kicsit lekezelő, hiszen én is ugyanúgy dolgozó, önálló felnőtt ember vagyok, mint ők.

Mellesleg páromnak van még 3 tesója, mindhárom párja (férfiak és nők is vegyesen) tegezik őket. Igaz, ők mind régebb óta vannak együtt, mint mi, de úgy gondolom, a mi kapcsolatunk sem olyan friss, hogy ez ok lehetne.

Ti mit gondoltok erről? Nálatok ez hogy van? Talán az elején, amikor letegeztek kellett volna nekem is visszategeznem őket, de ha most egyik napról a másikra elkezdeném őket tegezni, az fura lenne, vagy nem?

2016. nov. 17. 13:30
 81/92 A kérdező kommentje:

"aki apád lehetne, arra semmiképp." -csakhogy nem az apám! Számomra egy idegen volt, amikor megismertem, ahogy én is neki. Mellesleg apámat sem magázom, de mindegy.

Most már majd hogy nem családtagok vagyunk, mindketten felnőtt emberek, ne hogy már azt várjam, hogy egy apámkorú férfi (egy férfi!) ajánlja fel nekem a tegeződést. Ha 80-90 éves ember lenne, akkor azt mondanám, oké, hisz nagyon idős, de ez az ember még 60 sincs egyébként.

Mindenki más tegezi, a többiek sem idősebben sokkal nálam, konkrétan az egyik lány 27 éves és mióta ismerem, két éve, tegezi az apósjelöltet. Akkor?

2016. nov. 22. 14:02
 82/92 anonim ***** válasza:
72%

Megdöbbentő, mekkora hisztériát rendezel itt.

Az "apád lehetne" kifejezés az életkorára utal és nem arra, hogy az apád vagy sem, sem pedig arra, hogy tegezed-e az apádat vagy sem. Ezt sem tudtad?

Lehet, hogy ezt a gyermeteg hisztit érzékelik rajtad és azért tegeznek, mint egy gyereket.

Elég sok figyelmet követelsz a világban, és eléggé toporzékolsz, ha valami nem úgy van, ahogy az a te pici fejedből kipattan. Ez a 12 évesek sajátja, érdemes lenne azt is megtanulnod többek között, hogy ezt hogyan vetkőzd le.

2016. nov. 22. 14:10
 83/92 A kérdező kommentje:

"Az "apád lehetne" kifejezés az életkorára utal" - igen, képzeld, tudtam EZT IS, de egy apámkorú férfival tegeződni szoktunk. :)

Szóval a kérdés arra vonatkozott, mi lehet az oka. Az illem nem lehet az oka, mert az illem szerint pont visszategezhetném őket, mivel én is felnőtt vagyok.

Kérdezte valaki, miért nem tegezem vissza őket akkor. Hát, nem tudom, ezt is írtam... ha a legelején rögtön visszategeztem volna őket, az lett volna a helyes, két év után egyszer csak letegezni őket, meg lehet fura lenne. De szerintem meglépem, mivel szeretnek, nem hinném, hogy rossz néven vennék.

69%-os,te meg mondhatod, hogy gyerekes vagyok, de nincs igazad. Csak azért, mert megvédem magam az itteni rosszindulatú megjegyzésektől, még nem hisztizek, csak kiállok magamért. Ha ez neked hiszti, oké, de akkor te is hisztis vagy ugyanúgy, mert miattad (is) alakult ki itt a szájkarate. :D

2016. nov. 22. 14:54
 84/92 anonim ***** válasza:
46%

Jézusom, micsoda értetlen és hisztis liba vagy!

Azt írtad, hogy apósod és közted való viszonyban csak te kezdeményezhetnéd a tegeződést, ő nem, mert te nő vagy, ő meg férfi.

Erre írtam, amit írtam. Ha te ezt nem érted, az a te bajod.

2016. nov. 22. 15:05
 85/92 A kérdező kommentje:
"5-10 év korkülönbséggel még igaz lehet, de aki apád lehetne, arra semmiképp." - de-de. No, de olvassátok csak el, ha nem hiszitek el. Itt is ment a feltételes mód, "igaz lehet", ezek szerint egy 30 éves férfit lehet, magáznom kellene? :D
2016. nov. 22. 15:41
 86/92 A kérdező kommentje:
Még jó, hogy nem terveznek. De a párom igen, neki kell. ;)
2016. nov. 22. 16:01
 87/92 anonim ***** válasza:
40%

Kérdező. így kezdted: "Csak szerintem igazságtalan ez?"

Igen! Csak szerinted igazságtalan ez!

2016. nov. 22. 22:54
 88/92 anonim ***** válasza:
70%

Én 10 év után vagyok igy mint te..Nálumk is aki másfél éve van együtt férjem tesójával elsö találkozáskor letegezte öket.A csaj is énis 26 vagyunk mkndkettönktöl van unoka mégis.A lány tesojának a barátja is tegezi öket.

Az illem pedig azt mondja,ha letegeznek tegezheted teis öket.Szerintem tegezd le ,és ha nem tettszik nekik mesélje el töled miért baj.

Nálunk a csaj azt hitte/hiszi mindent megtehet mert az elsö honap terhes lett az elsö unokával...Azóta is ök a kedvencek.(de ez egy másik téma)

2016. nov. 23. 11:43
 89/92 anonim ***** válasza:
42%

Nem értem a problémád.

Vagy lehet, hogy esetleg nem tanultál meg rendesen magázódni, és az okoz problémát?

Miért lenne lekezelő, hogy magáznak? Az se lenne az, ha így is maradna, tényleg.

Panaszra nincs okod, azt írod.

2016. nov. 23. 15:08
 90/92 anonim ***** válasza:
63%
Az illem tényleg azt mondja,ha letegeznek tegezz vissza,de egy bizonyos korig.Ha nem 60 évesek,és tegeznek,tegezd le.Szerintem sem jo a csendörpertu.
2016. nov. 23. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!