Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem ajánlják fel, hogy...

Miért nem ajánlják fel, hogy tegeződjünk? Csak szerintem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Kicsit több mint 2 éve vagyunk együtt a párommal, már együtt is élünk. A szüleit is két éve ismerem, nagyon kedvesek velem, panaszra nincs okom. Én magáztam őket az elején, ők kapásból letegeztek. 25 éves vagyok, eddig minden párom szülei felajánlották a tegeződést (igaz volt, aki csak később).

Nekem ez nagyon fura, kicsit lekezelő, hiszen én is ugyanúgy dolgozó, önálló felnőtt ember vagyok, mint ők.

Mellesleg páromnak van még 3 tesója, mindhárom párja (férfiak és nők is vegyesen) tegezik őket. Igaz, ők mind régebb óta vannak együtt, mint mi, de úgy gondolom, a mi kapcsolatunk sem olyan friss, hogy ez ok lehetne.

Ti mit gondoltok erről? Nálatok ez hogy van? Talán az elején, amikor letegeztek kellett volna nekem is visszategeznem őket, de ha most egyik napról a másikra elkezdeném őket tegezni, az fura lenne, vagy nem?

2016. nov. 17. 13:30
 21/92 anonim ***** válasza:
51%

Ritka egy idegesítő valami vagy kérdező. Az illem nem mond ki olyat, hogy ha a jóval idősebb letegez, akkor neked jogodban áll a visszategeződés.

Másrészt én már 14 évesen dolgoztam, mégsem vertem a nyálam, hogy akkor én már felnőtt vagyok. Te a közelében sem vagy, egy hisztis, idegesítő lázadó gyerek vagy, akinek van kivel naponta szexelni. Ha a fiammal lennél, én biztos, hogy soha sem engedném meg, hogy ezzel a nagy pofáddal letegezz.

2016. nov. 17. 15:13
 22/92 A kérdező kommentje:
Utolsó, ha az anyósom lennél, azért is letegeznélek, kíváncsi vagyok, mit csinálnál. :D
2016. nov. 17. 15:16
 23/92 anonim ***** válasza:
60%

19 es vagyok..

kérdező, ha nem vagy konfliktuskerülő, akkor szerintem simáén tegezd le őket. Ha néznek egyet, adj a kezükbe egy protolollkönyvet, vagy ha őskövületek, egy régi illik tudni kötetet :) aztán emésszék a saját bunkóságuk. De azért a férjeddel beszéld meg előtte ;)

2016. nov. 17. 15:22
 24/92 anonim ***** válasza:
64%
Mi 16 éve vagyunk házasok, előtte együtt éltünk 5 évig de az én férjem mindig is magázta a szüleimet. Ők pedig tegezik. Soha, egyetlenegyszer sem háborodott fel rajta senki. Fura is lenne...
2016. nov. 17. 15:24
 25/92 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ez mindenkinél más. Szüleim például 20 éve házasok, mamám és édesanyám tegeződnek, papám viszont a mai napig nem mondta anyának hogy tegezze. Pedig nagyon jó a kapcsolatuk.
2016. nov. 17. 15:26
 26/92 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező. az írod, hogy pont akkor tegezheted őket, ha ők letegeznek.

Több hozzászólónak olyan illemtankönyve van, mint nekem, erre nevelték a szülei, mi megadjuk a tiszteletet az idősebbnek.

Ha más az értékrended, csinálj mindent saját belátásod szerint, nem kell megfogadni a tanácsot!

2016. nov. 17. 15:44
 27/92 A kérdező kommentje:

"mi megadjuk a tiszteletet az idősebbnek", miért, én talán nem adtam/adom meg? Pont, hogy én megadtam. Mivel én vagyok a fiatalabb, én köszöntöttem őket elsőnek, ami magázás volt. Ők letegeztek. Igen, ezzel feljogosítottak a viszont tegezésre az etikett szerint.

Te most egy olyan illemkönyvről beszélsz, ami nem létezik, egy szokásról, amit otthon láttál. Én meg arról az etikettről beszélek, ami le van írva feketén-fehéren minden illemkönyvben és nem írja felül Jóska bácsiék családi szokása.

2016. nov. 17. 15:47
 28/92 anonim ***** válasza:
64%
A szüleim még mindig magázzák az anyósokat húszon valahány év után is. Nincs ebben semmi.
2016. nov. 17. 16:15
 29/92 A kérdező kommentje:
De azért abban csak van valami, hogy a párom 3 testvérének a párjai mind tegezik őket, csak én nem...
2016. nov. 17. 16:16
 30/92 anonim ***** válasza:
73%
Nem szeretnek, kész, túltárgyalva.. Évente párszor ki lehet bírni.
2016. nov. 17. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!