Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem ajánlják fel, hogy...

Miért nem ajánlják fel, hogy tegeződjünk? Csak szerintem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Kicsit több mint 2 éve vagyunk együtt a párommal, már együtt is élünk. A szüleit is két éve ismerem, nagyon kedvesek velem, panaszra nincs okom. Én magáztam őket az elején, ők kapásból letegeztek. 25 éves vagyok, eddig minden párom szülei felajánlották a tegeződést (igaz volt, aki csak később).

Nekem ez nagyon fura, kicsit lekezelő, hiszen én is ugyanúgy dolgozó, önálló felnőtt ember vagyok, mint ők.

Mellesleg páromnak van még 3 tesója, mindhárom párja (férfiak és nők is vegyesen) tegezik őket. Igaz, ők mind régebb óta vannak együtt, mint mi, de úgy gondolom, a mi kapcsolatunk sem olyan friss, hogy ez ok lehetne.

Ti mit gondoltok erről? Nálatok ez hogy van? Talán az elején, amikor letegeztek kellett volna nekem is visszategeznem őket, de ha most egyik napról a másikra elkezdeném őket tegezni, az fura lenne, vagy nem?

2016. nov. 17. 13:30
 31/92 anonim ***** válasza:
67%
Elolvastam az összes választ és a hozzászólásidat is. Az jutott az eszembe, hogy mi van akkor, ha neked azért nem ajánlják fel a tegeződést, mert attól tartanak, hogy akkor nem tisztelnéd őket annyira, hiszen, ahogy írtad, elég magas beosztásban dolgozol. Szóval, szerintem a kisebbségi érzéseiket próbálják kompenzálni ezzel a hozzáállással és megkülönböztetéssel.
2016. nov. 17. 16:57
 32/92 anonim ***** válasza:
84%

4év 8 hónapja vagyok a barátommal magázza a szüleimet köztük én is az ö szüleit!

Nekem/nekünk nincs problémánk ezzel

2016. nov. 17. 18:55
 33/92 anonim ***** válasza:
79%

nálunk is tegeződés van a kezdetektől fogva. nekem is kényelmetlen lenne, kicsit olyan 3 lépés távolság tartás felleingem volna, ha nem engedték volna meg.

esetleg párodat kérd meg, hogy amikor te nem vagy ott, akkor kérdezzen rá, miért nem tegeződhetsz velük, vagy ugyan vessék már fel a tegezőviszonyt, mert te magadtól nem mersz átlépni a küszöbön. hátha az anyósék is csak azt várják, hogy majd te magadtól, egyszer, valamikor....

2016. nov. 17. 18:55
 34/92 anonim ***** válasza:
76%
10 éve vagyunk együtt abból 2 éve házasok. Anyós 17 evvel idősebb nálam és nem mondta hogy tegezzem. Elég kellemetlen amikor a férjem barátai, akik mind fiatalabbak nálam letegezik én meg még mindig magázom. Én nem fogom csak úgy letegezni. 26/N
2016. nov. 17. 19:04
 35/92 anonim ***** válasza:
31%
Téged miért kellene tisztelniük 25 éves létedre a 50-60 éveseknek? Nem gondolod, hogy kicsit beképzelt vagy? 25 évest én is letegeznék, nem vagy te annyira "felnőtt" még, majd 30 felett.
2016. nov. 17. 20:31
 36/92 anonim ***** válasza:
80%

Azt írod, a többi testvér párja tegezi a szülőket. Nos, jó lenne tudni, ők hány évesek, őnekik hány éve tart a kapcsolatuk, és meddig jutottak (eljegyzés, házasság stb.)

Pl. simán el tudom képzelni, hogy eljegyzéstől kezdve ajánlják föl a tegeződést.

Szerintem simán megtudakolhatnád (akár párodon keresztül), hogy a többi testvér párjánál mennyi idő után, milyen helyzetben ajánlották föl a tegeződést. Ha pl. nekik már a msodik-harmadik találkozásnál, akkor elég valószínű, hogy te messze nem vagy annyira szimpatikus nekik, mint a többiek.

Az más kérdés, hogy igazából a csendőrpertut én se tartom helyesnek. Én pl. hasonló esetben az após helyében magáználak.

Viszont másik oldalról nem csinálnék ebből problémát, mert többet érne párom szüleivel a jó viszony, minthogy felnőtt létemre egyoldalúan letegeznek.

Az egy másik kérdés, ha ehhez lekezelő stílus társul, de én ezt amúgy sem tűrném el senkitől.

2016. nov. 17. 21:41
 37/92 anonim ***** válasza:
65%

10 eve gagyunk egyutt. 5 eve hazasok. A mai napig magazom őket.. en is vartam hogy majd az eskuvon, hogy majd ha meglesz a gyerek. De nem.

Mondjuk nem is vagyunk tul joban, csak amennyire szukseges.

2016. nov. 17. 22:28
 38/92 anonim ***** válasza:
65%
Én megértem a kérdezőt. Barátom szülei sem mondanák, az istennek sem, hogy tegezzem őket, pedig rajtam kívül kb mindenkivel tegeződnek. (pl. barátom unokatestvérének a barátnőjével, barátaik gyerekének a barátjával) A saját gyerekük párjával meg még évek után sem :D Hát elég viccesek, barátom sem érti a logikájukat.
2016. nov. 17. 23:57
 39/92 anonim ***** válasza:
61%

Egyszerű a megoldás: tegezés-magázás szempontból mindig a kölcsönösség a lényeg. Vagy ők is magázzanak, vagy engedjék meg a tegezést!Akivel nem kölcsönös, azzal nem kell szóba állni. Majd észreveszik magukat, ha csak a párodon keresztül kommunikálsz velük.

Amúgy azt én sem értem, miért kezelnek téged másképp, mint a többi gyerekük párját... Talán erre kellene rákérdezni a párodnál...

2016. nov. 18. 08:06
 40/92 anonim ***** válasza:
64%

Én 19 es vagyok, úgy lepontoztak mint a fene... pedig majdnem 30 voltam mikor megismertem a férjem családját... szóval röhejes, hogy sokan a csendőrpertut tartják a korrektnek ha egy felnőtt embert bemutat a felnőtt gyerekük. Meg tisztelni az időseket, bla bla... nem a kort kell tisztelni, hanem az embert!! Az meg pro és kontra jár.

felnőtt embert ha bemutatnak, csak akkor tegezek le, ha én is viszontvárom a tegezést. ez nagyon alap illem. lehet ezt körbemagyarázni, attól még a kérdező anyósáék igenis bunkók ebben a szituban.

2016. nov. 18. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!