Miért nem ajánlják fel, hogy tegeződjünk? Csak szerintem igazságtalan ez?
Kicsit több mint 2 éve vagyunk együtt a párommal, már együtt is élünk. A szüleit is két éve ismerem, nagyon kedvesek velem, panaszra nincs okom. Én magáztam őket az elején, ők kapásból letegeztek. 25 éves vagyok, eddig minden párom szülei felajánlották a tegeződést (igaz volt, aki csak később).
Nekem ez nagyon fura, kicsit lekezelő, hiszen én is ugyanúgy dolgozó, önálló felnőtt ember vagyok, mint ők.
Mellesleg páromnak van még 3 tesója, mindhárom párja (férfiak és nők is vegyesen) tegezik őket. Igaz, ők mind régebb óta vannak együtt, mint mi, de úgy gondolom, a mi kapcsolatunk sem olyan friss, hogy ez ok lehetne.
Ti mit gondoltok erről? Nálatok ez hogy van? Talán az elején, amikor letegeztek kellett volna nekem is visszategeznem őket, de ha most egyik napról a másikra elkezdeném őket tegezni, az fura lenne, vagy nem?
Megértelek, kérdező, nálunk is ugyanez megy. A párom szüleit is mindenki tegezi, kb egy karácsonyi összejövetelen csak én magázok és csak őket kettőjüket (mindenki más felajánlotta, hogy tegezzem, nagynénik, nagybácsik is), nem értem, az 55 éves nagynéni miért kéri, hogy tegezzem, a 48 éves anyja meg miért nem engedi ugyanezt. Fordítva ők nem csak hogy letegeznek, de rendszeresen az alapvető figyelmet és tiszteletet nem adják meg (ha beszélek, nem hallgatják meg, csak a sajátjukat hajtják, az apja rendszeresen durván beszólogat nekem...stb.). Próbálom ritkítani velük a kapcsolatot, ahogy lehet, többet nem tudok tenni, kellemetlen emberek.
Fordítva is hasonlóképp van egyébként, az én szüleim is elvárják, hogy magázzák őket, sőt a poén, hogy anyám 50 éves, de a 40 éves vejétől elvárta, hogy magázza. Azt mondja, ez a tisztelet jele. Hát igen, látszik, ők nem tisztelik a mi párjainkat, nem is kell tegezni hozzá.
Amúgy megmondtam már a páromnak, hogy ha gyerekünk lesz, arra fogom tanítani, hogy magázza a nagyszüleit. Ha én nem tegezhetek valakit, akkor a pár éves "taknyos" gyerekem sem fogja. Majd észbe kapnak...
Szerintem a magázódva is lehet valakit szeretni, a megkülönböztetés viszont tényleg elég cinkes.
A páros mit szól ehhez, őt nem zavarja?
Ő tudna lépni, szerintem.
Tessék: "idős emberektől, köztiszteletben álló emberektől elfogadható, hogy egyoldalúan tegezzenek egy fiatalt"
"Jó, ha tudod!
Idős emberektől elfogadható, hogy egyoldalúan tegezzenek egy fiatalt, ez azonban nem jogosít fel minden esetben arra, hogy te is visszategezd őket!"
Te vagy aki nem ismeri az illemet. Amúgy ha mindenki más tegezi őket, akkor szerintem szimplán nem bírnak téged.
45-ös, a te általad idézett forrásból szintén: "A féloldalas tegeződés - magázódás, vagyis az a helyzet, amikor az egyik fél tegez, a másik pedig magázva reagál erre, mindig megalázó, mindkét fél számára zavaró."
Szóval, ki nem ismeri az illemet?
Még egy dolog, igenis bírnak. Sőt. Nagyon is kedvelnek, vissza is hallottam, meg hát, észrevenném, ha nem így lenne.
Szóval tényleg nem értem.
Egyébként meg valaki írta, hogy 25 évesen nem vagyok felnőtt még, majd 30 évesen. LOL! :D Te magadtól vagy ennyire hülye? :D
Köszönöm a hozzászólásokat, de aki csak a saját szubjektív világnézetével próbál meg degradálni, az inkább kíméljen.
Megértelek kérdező. Én is magázom a férjem szüleit, ők viszont tegeznek engem. Ez nem is otthon zavaró, ha csak mi vagyunk, hanem társaságban, ahol mindenki 0-100 éves korig, boldog- boldogtalan, közeli, távoli ismerős, rokon, és nem rokon tegezi őket. Az egész családot tegezem, apósom tőle 5 évvel idősebb nővérét is, mert ő felajánlotta. Neki, mármint apósom nővérének, és még pár ismerősnek is bántja a fülét a dolog, és nem egyszer volt már, hogy rákérdeztek, hogy miért nem teghetem őket, hiszen az egy szem fiúk felesége vagyok, az unokáik anyja, családtag vagyok, közelebb állok hozzájuk, mint sokan akik tegezhetnek, meg amúgy is milyen dolog ez már. Ott voltam én is, mikor a kérdés elhangzott. Apósom, csak hímezett, hámozott, végül kibökte, hogy ez náluk családi szokás. Erre a nővérecsak annyit mondott, hogy milyen családi szokás? Náluk nem magáz senki senkit. vagy akkor nem is ugyanabból a fészekből jöttek ők ketten? Mikor látt, hgoy már elég komoly veszekedés lenne a dologból, apósom meg egyre nagyobb kínban van, mondtam csak annyit, hogy nem kell ekkora feneket keríteni a dolognak. Hiszen én tegeződve, és magázódva is meg tudom adni a tiszteletet, és mindkét módon el tudok mindenki küldeni a sunyiba, ha arról van szó. Apósom csak annyit mondott: na ugye!!!!
Szóval eléggé vicces a szitu, de ne zavarjon kérdező. Elhiszem, hogy rém kellemetlen, és bántja a füled, de sajna nem tudsz mit tenni.
Kérdező, az nem jutott eszedbe hogy rákérdezz a barátodnál?
Megértelek egyébként, én 5 évig voltam együtt az exemmel, ugyanez volt, az anyját végig magáztam. Állítólag ő szeretett engem. Az én szüleim kb fél év után megkérték az exem, hogy tegezze őket.
Exem anyja egy nagyon távoli unokatestvérének a párját az első (és talán utolsó) találkozásuknál felszólította tegezésre, hát elég kellemetlen volt nekem a szitu, pedig akkor már 3 éve voltam a kedves fiával.
Én rákérdeztem az exemnél, és ő azt mondta, hogy valószínűleg azért nem szeretné, hogy tegezzem, mert ő is magázza a saját anyósát. Hát van ilyen.
Jelenlegi párom édesanyja az első találkozásnál felhúzta viccesen az orrát a "Jónapot"-ra, és kérte, hogy tegezzem.
26L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!