Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért nem ajánlják fel, hogy...

Miért nem ajánlják fel, hogy tegeződjünk? Csak szerintem igazságtalan ez?

Figyelt kérdés

Kicsit több mint 2 éve vagyunk együtt a párommal, már együtt is élünk. A szüleit is két éve ismerem, nagyon kedvesek velem, panaszra nincs okom. Én magáztam őket az elején, ők kapásból letegeztek. 25 éves vagyok, eddig minden párom szülei felajánlották a tegeződést (igaz volt, aki csak később).

Nekem ez nagyon fura, kicsit lekezelő, hiszen én is ugyanúgy dolgozó, önálló felnőtt ember vagyok, mint ők.

Mellesleg páromnak van még 3 tesója, mindhárom párja (férfiak és nők is vegyesen) tegezik őket. Igaz, ők mind régebb óta vannak együtt, mint mi, de úgy gondolom, a mi kapcsolatunk sem olyan friss, hogy ez ok lehetne.

Ti mit gondoltok erről? Nálatok ez hogy van? Talán az elején, amikor letegeztek kellett volna nekem is visszategeznem őket, de ha most egyik napról a másikra elkezdeném őket tegezni, az fura lenne, vagy nem?

2016. nov. 17. 13:30
 11/92 anonim ***** válasza:
63%
1-es vagyok, latom beindult az ertelmetlenul lepontozo szekcio, csak azt nem ertem miert. Azert mert leirtan, nalunk hogy volt es mert nem fapina az anyosom hanem elutotte egy viccel? Vagy azert mert megirtam a kerdezonek, hogy nyissa ki a szajat es tegye szova ami ot zavarja? De ha valami racionalis magyarazatot adtok ra, azt megkoszono.
2016. nov. 17. 14:13
 12/92 anonim ***** válasza:
37%
#11 A kérdező egy hülyegyerek, nem tudom, hogy mit vártál. nem csoda, hogy letegezik.
2016. nov. 17. 14:15
 13/92 anonim ***** válasza:
77%
Ertem a sertodes okat, de azert az illemet ne felejtsuk mar, ha mar ennyire felnott emberek vagyunk... ha egy nalad idosebb ember tegez teged, az neked nem jelent jogalapot arra, hogy visszategezd, es ennek semmi koze nincs felnottseghez, onellatashoz meg barmi ilyesmihez. Nalad idosebb embert, akkor tegezhetsz, ha o azt felajanlja. Ha nem ajanlja fel, akkor ez van. Bar, tovabbra sem ertem, hogy alapveto beszedforma hasznalata manapsag miert lekicsinylo barkinek is.
2016. nov. 17. 14:15
 14/92 anonim ***** válasza:
91%

Ha nem ajánlották fel a tegeződést akkor magázd őket. A párodat szeresd és a többivel ne törődj!

Én 16 éve nősültem és a mai napig magázom az anyósékat. Engem nem zavar.

2016. nov. 17. 14:21
 15/92 anonim ***** válasza:
65%
Attól több szebb okosabb leszel ha tegezed őket?Nem.Bunkóság lenne letegezned az engedélyük nélkül.Igen az illem szerint nekik kell felajánlani a tegezést.ki vagy te aki bekerülsz egy családba és téged nem lehet tegezni?Mondjuk én megszivatnálak már csak azért sem ajánlanám fel.tépd csak a hajad ilyen kicsinyes dolgon:))
2016. nov. 17. 14:37
 16/92 anonim ***** válasza:
73%
Nem igazságtalan. Mindenki azzal tegeződik, akivel akar. Ők veled nem akarnak. Egyébként miért tegeződnének veled? Jóval fiatalabb vagy, mint ők.
2016. nov. 17. 14:43
 17/92 A kérdező kommentje:

És akkor mi van, ha fiatalabb vagyok? Alacsonyabb rendű vagyok, vagy mi? Semmi bajom nincs azzal, hogy tegeznek, sőt. De ha ők magázódást várnak el, akkor felém is úgy illene.

Egyébként sokan jönnek itt az illemmel, de az illem meg pont, hogy kimondja, hogy aki a letegezi a másikat, az feljogosítja őt a tegeződésre.

2016. nov. 17. 14:48
 18/92 anonim ***** válasza:
72%
Nem tudom nalunk ez nem szokas, hogy tegezzuk az anyost/apost. Nekem mar fel ajanlottak (igaz hogy nekunk mar babank is van) de en ugyanugy magazom oket! Szerintem ez igy van helyen hogy ok tegeznek minket mi magazzuk oket! Legalabbis felenk. De ha azt mondod hogy a tobbi veje/menye tegezik akkor igy en is kivetelnek ereznem magam de semmi esetre sem tegeznem oket csakugy! Szerintem azzal hogy ok tegeznek nincs semmi hisz fiatalabb vagy lenyegtelen hogy hany eves stb. ez igy szokas szerintem.
2016. nov. 17. 14:51
 19/92 anonim ***** válasza:
54%

sokan el vannak varázsolva. Felnőtt vagy. ha felnőttként ismerted meg őket, és ők egyszerűen letegeztek, akkor te is tegezheted őket. Az az ő bajuk, ha nincsenek tisztában alapvető protokolláris dolgokkal.

Én annó, egyszerűen letegeztem apósom. igaz ó hónapokig hozzám se szólt. mikor végre megszólalt, akkor tegezett. Én visszategeztem. ennyi. Anyósom olyan álszenteskedő, nála szóltam a férjemnek, hogy én bizony le fogom tegezni, mert ez bunkóság amit művel, nem gyerekkánt ismert meg, hanem már dolgozó felnőttként. így ha tegez, akkor viselje, hogy én is tegezem. Férjem rászóllt, így anyuka észrevette magát nagy heherészés közben.

Amúgy pl egyik nagymamám én is magáztam. szóval nem a magázással van bajom. De ha valaki felnőttként magázni akar, akkor vegye már ő is a fáradtságot. Vagy tegeződünk és jónapot.

2016. nov. 17. 15:00
 20/92 A kérdező kommentje:

19-es, pontosan így gondolom én is. Abszolút bunkóság ez a csendőrpertu, ők simán letegeznek, de fordítva már magázódást várnak el. Családi összejöveteleken mindenki tegez mindenkit, én vagyok az egyetlen, aki ott magáz.

Lehet, hogy fiatal vagyok, de magasabb pozícióban dolgozom, mint anyósjelölt vagy apósjelölt, bár nem ugyanannál a cégnél, de nekem akkor is fura, hogy valaki így kezeljen.

Másik, egyszer az apósjelölt úgy köszönt el tőlem, hogy legközelebb TALÁN megisszuk a pertut. Megalázónak éreztem, de bunkóség is valahol, lévén, hogy mindig a nő ajánlja fel a tegeződést a férfinak. Mondjuk azóta is magázom, mert nem aztán végül soha nem ajánlotta fel.

2016. nov. 17. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!