Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párom és apósom csak azt...

A párom és apósom csak azt eszi meg amt anyósom főz. Nálatok is volt már ilyen?

Figyelt kérdés
Anyóséknál lakunk, így anyósom szokott főzni. Tegnap én főztem mert anyósom vizsgálaton volt és apósom nem evett a főztömből mivel nem tettem a nokedlihez krumplit. Párom úgyszintén meg sem kóstolta. Többször sem fogok főzni az már biztos.
2014. nov. 27. 13:44
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
84%
Ó, hát ez egy szép kapcsolat alapja. A férjed elfelejtette elengedni anyuci csecsét. Hagyd ott.
2014. nov. 27. 18:08
 42/54 anonim ***** válasza:
81%

Nem olvastam el mindent.Szerintem nem az itt a baj, hogy a kérdező párja nem gyűrte le az ételt, hanem hogy nem állt a párja mellé, megbántotta azzal, hogy hozzá sem nyúlt ahhoz amit ő szeretettel elkészített.És az apóssal együtt hülyét csinált szegény kérdezőből.Az én párom biztos hogy nem csinálta volna ezt, még ha nagyon rossz is lett volna az étel, akkor is eszik belőle.

Kérdező, biztos, hogy együtt akarsz lenni egy ilyen pasassal?ismétlem, nem arról van szó, hogy nem gyűri le a torkán azt az ételt,amitől hányingert kap( bár szerintem itt közel sem volt ilyen súlyos a helyzet) hanem hogy nemáll ki melletted, nem vigasztalt, nem próbált úgy tenni, mintha ízlene neki, csakhogy téged boldognak lásson.hanem inkább még jobban leoltott a viselkedésével.Azt kell hogy mondjam, hogy elég tahó szegény, ennél jobbat érdemelnek a nők.

2014. nov. 27. 18:54
 43/54 anonim ***** válasza:
81%

Nem, szerencsére. Még azon kevés alkalommal is megette a férjem a főztömet, amikor elrontottam (még az elején), pl. kemény maradt a rizs, túlborsoztam az ételt stb. Nemcsak megette, még meg is köszönte, hogy fáradtam vele.

Ilyet sosem tenne velem, hogy bele sem kóstol az ételbe, kivéve, ha tényleg ehetetlen lenne, mondjuk elégetném. De akkor is kapnék dicséretet, csak hogy ne érezzem rosszul magam :D

2014. nov. 27. 19:40
 44/54 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te tudod hogy hogyan áll a kapcsolatotok (megéri-e energiát fektetni a továbbiakba) és mennyire van kialakult konyhai repertoárod. Ha eddig sosem főztél a párodnak, akkor ideje volna kitapasztalni, hogy mégis miket szeret, nem? Kérd meg anyóst hogy főzzetek együtt. Mégsem akarhattok örökké a szülőkkel lakni. Mi lesz akkor?
2014. nov. 27. 20:39
 45/54 anonim ***** válasza:
67%
Nálatok a nők nem dolgoznak? Ha igen, meg lehet mondani aposnak meg a kedves férjnek, hogyha nem ízlik a foztod, majd ha legközelebb ilyen van, főznek maguknak. Te és anyósod nem vagytok a cseledeik, hogy vetekedjetek a két férfi kegyeiért.
2014. nov. 28. 08:17
 46/54 anonim ***** válasza:
67%
Azért ez már bunkóság, hogy meg se kóstolta. Gondolom nem évek óta vagytok együtt, ha most főztél neki először. Ha az én szerelmem akármit főzne, biztos, hogy ennék belőle...
2014. nov. 28. 18:36
 47/54 anonim ***** válasza:
3%

"Az úriember pedig - bár lehet, hogy szörnyűnek találja a tojástalan lecsónak a gondolatát is - legyűr belőle mondjuk két falatot sok kenyérrel - és utána megköszöni, esetleg udvariasan megjegyzi, hogy nagyon köszöni, de sajnos úgy tűnik, nem fogja tudni megenni, mert pl nem jó a gyomra. Vagy akár meg is jegyezheti, hogy nem így szokta elkészíteni, és sajnos így nem a kedvence. "

Az nem úriember, hanem képmutató. Hazudik. Igazad van, hazudjunk egymásnak már a családban is.

Apósod vagy hülye, vagy azt hiszi ettől elegánsnak, vagy titokzatosnak és "menőnek" tűnik, hogy csak az asszony főztjét eszi meg. Végül is olyan arisztrokratikus dolog, ha valakinek fura rigolyái vannak. :)

Ha meg szétfőzted, hát istenem, az tényleg nem jó. Nekem néha a férjem szokott főzni, és nem színészkedek meg hazudozok. Ha rossz megmondom, hogy rossz és köszi, hogy főzött, de nem eszem meg és legközelebb hogy kéne. Nálunk ez így szokás. Lehet, hogy vendégségben nem csinálom így, de a kérdésben OTTHON vannak a felnőtt emberek, egy családról van szó.

Most őszintén, ha egyszer szétfőzted, akkor hogy van esélyed korrigálni, legközelebb nem szétfőzni, ha mindenki kussol, vagy azt hazudja, hogy azért nem kérik, mert "rossz a gyomruk"? Nem azért nem ette meg, mert csak anyós főztjét eszi meg, hanem azért, mert szétfőtt és ragacsos volt. Ő ilyen. Őszinte. Örülj neki. Sokkal egyszerűbb vele az élet. Lehet, hogy nem cukormázas, de mindig tudod majd, hogy mi újság.

2014. nov. 29. 17:38
 48/54 anonim ***** válasza:
6%

Most így végig olvastam, a kérdező leírta, hogy SZÉTFŐZE a nokedlit és azért nem ette meg a párja, mert hogy SZÉT VAN FŐZVE ÉS RAGACSOS. Ezen mit kellett volna megkóstolni? Ez látszik... Após meg nem csak, hogy nem krumplisan kapta volna a nokedlit (igaz még én sem hallottam ilyet, de nekem is vannak olyan ételek, amit csak egyféleképpen elkészítve eszek meg, mert különben rosszul vagyok tőle) ahogy szereti, hanem még szét is főzte.

Én tényleg 100%-ban egyetértek a sárgaföldig lepontozott válaszolóval, aki szerint nem normális, hogy egy családban egymás pofájába hazudjunk. Szétfőzte. Ragacsos volt. Mit kóstolgassanak ezen, hogy hátha mégsincs szétfőve? Hátha mégse ragad mint a fika? Együtt élnek, ne kelljen már attól félni, hogy megmondják egymásnak az igazat. És akkor más kérdésnél meg kórusban írtátok, hogy hát miért nem kommunikáltok, milyen házasság ez. Valószínűleg olyan, ahol a kezdetektől arra rendezkedtek be, hogy egy rohadt tányér kajáról sem merik megmondani egymásnak, hogy nem eszi meg, mert nem jó.

2014. nov. 29. 17:50
 49/54 anonim ***** válasza:
48%

Jesszus! Ha meg sem kóstolták, honnan tudják, hogy nem ízlik???? Nem tettél a nokedlihez krumplit??? Na és! Máshogy készíted az adott ételt. De ami ritka bunkó, hogy párod sem kóstolta meg. Egy kanál ételbe nem halt volna bele. Max. közli, hogy nem ízlett, ne haragudj!

Egyébként ilyen téren nincs gondom anyósommal (más dolgokban azért voltak összezörrenések). Mivel már viszonylag ritkán találkozunk a földrajzi távolság miatt, ha ritkán hazajutunk, befog főzni, mert én olyan jól főzök. (Bár van egy sanda gyanúm, hogy amellett, hogy tényleg szereti a főztöm, azért inkább unokázni akar!!! :D)

2014. dec. 3. 13:57
 50/54 anonim ***** válasza:
11%

"Jesszus! Ha meg sem kóstolták, honnan tudják, hogy nem ízlik????"

Nyilván találkoztak már életükben elég szétfőtt nokedlivel ahhoz, hogy tudják nem akarnak takonyállagot enni.

2014. dec. 3. 17:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!