Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párom és apósom csak azt...

A párom és apósom csak azt eszi meg amt anyósom főz. Nálatok is volt már ilyen?

Figyelt kérdés
Anyóséknál lakunk, így anyósom szokott főzni. Tegnap én főztem mert anyósom vizsgálaton volt és apósom nem evett a főztömből mivel nem tettem a nokedlihez krumplit. Párom úgyszintén meg sem kóstolta. Többször sem fogok főzni az már biztos.
2014. nov. 27. 13:44
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
95%

Kedves #8-as,

igen, nehéz eltérni, viszont ugye két hozzáállás van: a tapló és az úriember.

A tapló azt mondja, "ezen látszik, hogy rossz, én ezt meg nem kóstolom" - azért, mert neki semmi és senki más nem számít csak ő meg a qrva lecsója, és hogy azon van-e tojás, vagy nincs.

Az úriember pedig - bár lehet, hogy szörnyűnek találja a tojástalan lecsónak a gondolatát is - legyűr belőle mondjuk két falatot sok kenyérrel - és utána megköszöni, esetleg udvariasan megjegyzi, hogy nagyon köszöni, de sajnos úgy tűnik, nem fogja tudni megenni, mert pl nem jó a gyomra. Vagy akár meg is jegyezheti, hogy nem így szokta elkészíteni, és sajnos így nem a kedvence.

Szóval ahelyett, hogy egy rohadt lecsóból a világ legnagyobb udvariatlanságát gyártanánk, meg lehet maradni kultúrembernek. Egyébként is: a lecsó tojással és anélkül is javarészt paprika meg paradicsom. Ne drámázzunk, mint a kislányok.

2014. nov. 27. 14:08
 12/54 anonim ***** válasza:
98%
Van amit úgy szeret jobban, ahogy anyukája csinálja, persze. De akkor főznék neki utoljára, amikor visszaadja az ételt! Kivéve persze ha tényleg elrontottam, erre volt már példa, de az szerintem is ehetetlen volt.
2014. nov. 27. 14:09
 13/54 anonim ***** válasza:
29%

"Párom azt mondta, hogy látszik, hogy szétfőtt a nokedli, ragad és úgy nem szereti. Apósom még a sógornőm főztjét sem eszi meg."

Vannak ilyen finnyás emberek. Ebből nem kell görög sorstragédiát csinálni.

11: többmillió forinttal sem tudnának rávenni arra, hogy például pacalt vagy disznósajtot egyek. Szó nélkül, KÓSTOLÁS nélkül otthagynám. Ha ez bunkóság, vállalom.

2014. nov. 27. 14:10
 14/54 anonim ***** válasza:
92%
Pacalt én se bírom, ha esetleg azt kapom, eszek a köretből és aztán cső. A disznósajt meg nem egyedüli opció szokott lenni, nem esszük magában.
2014. nov. 27. 14:12
 15/54 anonim ***** válasza:
18%

14: az mindegy, hogy egyedüli opció vagy nem.

Elvárni azt, hogy az ennivalót mindenki tömje magába úgy, mintha isteni étel lenne, na ez a bunkóság. Az ízlés, a szokás más.

Após nem eszi krumpli nélkül a nokedlit. Én nem várnám el tőle, hogy anélkül egye.

Ha viszont valaki a párom, annak azért illene ismerni az ízlését, kérdező.

2014. nov. 27. 14:15
 16/54 anonim ***** válasza:
89%
Jézus Máriám, belegondolni is rossz, hogy akkor egész életedben az anyóssal kell élned, hogy etethesse a sz..os felnőtt kölkét? Gyereketek van? Gondolom, hogy nincs. Micsoda családi ebédek lesznek, kisfiam magunknak én főzök, apád ebédjét meg hozza majd a nagyi...fel nem foghatom, hogy nők miért akarnak maguknak egy ilyen 1.bunkó, 2.anyámasszony katonája pasast. Gyomrom kifordul
2014. nov. 27. 14:15
 17/54 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Én most főztem elösször amióta a párommal vagyok. Mindig anyósom főz.
2014. nov. 27. 14:19
 18/54 anonim ***** válasza:
89%

14 vagyok.

Nem, nem mindegy. Mert a kóstolás az illem része. Ha valamitől rosszul vagy, nyilván nem kell megenned, de egy falatot vegyél abból, amit meg tudsz enni (kenyér, nokedli). Ha az após a nokedlit krumplival eszi, de mi nem csináltunk hozzá krumplit, akkor baxxxa meg, meg tud enni két falatot anélkül és aztán a többit otthagyni. Persze, a legjobb ismerni az ízlését a vendégnek, mit kerül, mit hogy eszik, de ez nem biztosított minden esetben. És van egy olyan dolog a világon, hogy illem, és az az egy falat valami az bizony része. Nem hagyunk ételt érintetlenül, csak szélsőséges esetben, és akkor is illedelmesen elnézést kérünk attól, aki főzött ránk, amiért nem esszük meg a főztjét.

Tetszik vagy sem, ez van.

2014. nov. 27. 14:20
 19/54 anonim ***** válasza:
36%

18: nem értünk egyet. Az én férjem külföldi. Soha nem nyaggattam, hogy demuszájmegkóstolni a magyar ételt, ha szemre nem kívánta meg. Vagy rá kellett volna erőltetnem, és megsértődnöm, amiért nem akarta?

Az étel látványa is kivált belőlünk reakciót, akarjuk-e megkóstolni, vagy nem.

Ebből illem-kérdést csinálni teljesen felesleges. Ha nem eszi meg, eszik valami mást, ennyi.

2014. nov. 27. 14:21
 20/54 anonim ***** válasza:
88%
Az az igazság, hogy jó nagy bunkók voltak. Legfőképp a férjed, mert hogy apósod már évtizedek óta anyósod főztjét eszi, hozzászokott hát egye fene. Bár azt azért hozzáteszem, hogy egyszeri alkalomról volt szó és ILLENDŐSÉGBŐL még ő is megehette volna. Lehet, hogy nem volt olyan jó, mint anyósé, mert túlfőzted a nokedlit, de akkor meg a férjed ezt mondja el neked, hogy legközelebb drágám próbáld meg nem annyira túlfőzni. És ez egy építő jellegű kritika, ebből tanulni kell és akkor később jobban fog sikerülni.
2014. nov. 27. 14:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!