Anyósom soha sem a megfelelő méretű ruhát veszi lányomnak, nálatok vannak ilyen gondok?
Biztos zavaró, hogy ezt csinálja az anyósod, de gondolj arra, rosszabb lenne, ha egyáltalán nem foglalkozna a gyerekekkel. Nálunk ez van. Nem vesz nagyobb ruhát, mert semmilyet se vesz. Nem azért, nem várom el, hogy ránk költse a pénzét, de abszolút nem is kíváncsi az unokáira. Szóval ennél az is jobb, ha nagy méretű ruhákat vásárol, nem? :-)
Amúgy egy megoldás: add tovább őket. Úgyse tudja az anyósod, tartsd meg azokat, amiket valószínűleg szívesen ráadsz majd a kicsire, ha belenő, a többit ajándékozd el, vagy csereberéld el - biztos vannak olyan anyukák akár a játszótéren is, akiknek meg kellene a nagyobb méretű ruha és szívesen odaadnák érte a kinőtt ruhákat. Ez csak egy ötlet, de talán segíthet valamelyest.
Szerintem is örülj neki, hogy egyáltalán vesz bármit is... Én 33 hetes vagyok, anyukám úgy várja a babát, mintha sajátját várná.
Anyósom meg sem említi, hogy venne valamit, vagy ezt vagy azt majd segít megvenni, esetleg ennyit vagy annyit szán majd a születésre, vegyük meg, ami hiányzik. Gondolom, ez utána sem fog változni... Próbáld meg valahol tárolni a rucikat, míg jó nem lesz!
Tudom, hogy ez teged nem vigasztal, de az en anyosom viszont mindig kicsit vesz. Durvan kicsit. :)
Pl 104 cm-es gyerekre 86-ost, a 92-es meretu gyerekemre 74-est.
Nalunk szuper a kapcsolat, eleinte nem mondtam ra neki semmit, de azzal is megbantanam, ha nem latna rajtuk soha a cuccokat.
Szoval en 2-3 alkalommal abban a pillanatban elmondtam neki viccesen, hogy ne haragudjon, de a kisebbikre jo talan az, amit a nagyobbikra vett, a kicsire vasarolt ruhakat pedig engedelmevel odaadnam a 3. unokajanak, mert ra meg jo lesz.
Csalodott volt, ez teny, de megertette.
Volt, hogy nem hitte el es rahuzta a gyerekre es bizonyhatni probalta, hogy normalis dolog, hogy a kisfiam koldokeig sem er le a polo. :D
Azota ha valamit venne, akkor elott kerdez meretet.
Utolso valaszolo vagyok.
Zuhanyozas kozben megvilagosodtam, ezen gondolkodtam, amit te irtal es amit en irtam a valaszomban.
Rajottem, hogy a ferjem anyukaja azert vesz mindig kisebb ruhakat, mert nem a meretet nezi, hanem a ruhaban kepzeli el a gyerekeket. Es konkretan o kisebb babakent/gyerekkent gondol rajuk a szive melyen, mint amilyenek.
Ha gondolkodtam volna ezen korabban is par percig melyebben, akkor siman rajohettem volna mar erre.
Nyilvanvalo nalunk, hogyha az unokaira gondol, akkor picikent kepzeli el oket a mai napig.
Pl a masfel evesem mar siman eszik egyedul is, sot, hasznalja mar a villat, elvezi. De Anyosom meg mindig etetni akarja ot is es a nagyobbat is, de ugy, hogy rendszeresen megemliti, hogy osszeturmixolna nekik a kajat, vagy szetnyomkodna villaval, nem-e lenne jobb. Vagy pl teljesen ledobbent, amikor eladtam a nagyobbik gyerek babakocsijat, vagy amikor valtott a fiam motorrol rollerre, mindig a motort akarta neki visszaadni, mondogatta, hogy o meg olyan kicsi.
De amikor a rugdalozokat adtam el 2-3 honapja, akkor is tobbszor rakerdezett, hogy biztosan el akarom-e adni, nem-e lenne meg jo valamelyik a masfel evesre, merthogy olyan aranyos egy baba rugdalozoban, o meg abban latna oket szivesen.
Szoval 100%, hogy nalunk az a helyzet, hogy szeretne, ha meg kisebbek maradnanak a gyermekeim.
EGeszen veletlenul nalatok nincs valami egyeb jele annak, hogy Anyosod szeretne, ha a lanyod mar 5-7 eves gyermek lenne? Tehat valamiert a fejeben az az idilli kep el, hogy neki mar egy nagyovodas/kisiskolas unokaja van?
Veletlenul nem szervez pl olyan programokat, vagy nem jatszik vele olyan jatekokat, ami mar egy nagyobb gyereknek valo?
Szia!
Nálunk is így van a dolog, de azért nem enyire durva :O Anyósom mindig egy-két számmal nagyobb ruhát vesz a lányunknak "majd belenő" alapon, de én ezt nem bánom. Nagyon messze laknak, az ország másik végén, ritkán jön, ezért is hoz több méretű ruhát, hogy "kitartson" a következő látogatásáig :) (évente 2szer, 3szor jönnek). Értem én a logikáját, csak a lányomat sajnálom néha, mert van, hogy fel akarja venni valamelyik ruhadarabot, és hiába mondom, hogy az még nagy rád, majd nemsokára felveheted, neki "csorog érte a nyála" :)
Szia.
Nálunk nem a ruha méretével van a gond!Álltalában megkérdezi mit hozzon ez tök szuper sterintem ha az is lenne a végeredmény.Pl most nyárra elég sok ruhát kaptunk,vettem igazábol ami nem volt az az ujjatlan body és polo.Mondtam azt szivesen veszem ha ilyeneket hoz neki persze a méretet megbeszélve.No beállitott rövidujjú body-val amiböl annyi van.És éppen akkora méretüvel amit most használ.De már kezdem megszokni az ilyen akcióit!
Szia.
Bár az én anyósom lenne ilyen!A tied legalább vesz valamit.
Igaz az én pici lányom még a pocakban van, (30 hetes vagyok) de anyósom majomnak becézgeti,amitől azt hittem neki megyek mikor meghallottam,mikor megtudta hogy kislány lesz húzta a száját hónapokig mert ő fiút várt,és ahogy elnézem a mai napig sem örül neki.Velünk lakik,és engem nem kímél.Hatalmas pocakom van,és már nem bírok semmit úgy mint az elején,de engem küld le boltba, ( a negyedik emeleten lakunk,lift nincs) sokszor majd kiköpöm a tüdőmet,és emeletenként kell megállnom pihenni.
Sokszor amit művel más ember már nem bírná...végtelen türelmem van így is.Már meg lett neki mondva az is ha direkt idegesít engem,nem fogja látni az unokáját,mert a szobába be sem engedem.Ha pedig miatt lesz valami baja a picinek,esetleg koraszülött lesz,akkor meg messze kerüljön el engem.
Hidd el irigyellek hogy ilyen anyósod van.Bár nekem lenne ilyen.A ruhákkal kapcsolatban pedig válogasd ki ami tetszik,amit később ha a kislányod nagyobb lesz rá tudsz majd adni,a többit pedig add oda valakinek.
Üdv: 30 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!